Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy mondjam meg a szüleimnek...

Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy babát várok?

Figyelt kérdés
Most derult ki,hogy 1hónapos terhes vagyok még eddig tünetmentes voltam.Hogy tudassam a szüleimmel hogy babám lesz,még nem élek házasságba,7hónapja van meg a barátom,de meg nem élünk együtt, ö mellettem áll akárhogy döntök.A múltkor anyuval beszélgettük, elöhozta hogy ha véletlenül teherbe esnék akkor azonnal szoljak hogy legyen meg az abortusz.Én ezt egyáltalán nem szeretném, nem lenne szivem elvetetni.Fősulira járok igy jó lenne ha támogatnának a gyereknevelésbe de tartok attól hogy nem fognak,dolgozni meg nem dolgozok a suli miatt, a barátom meg igen.(20éves vagyok a barátom 24)
2008. júl. 29. 12:47
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen viszonyba vagy a szuleiddel, en szilveszterkor koltoztem ossze(joforman akkor ismertem meg)a parommal es februarban teherbe is estem,ahogy pozitiv lett a teszt azonnal hivtam a testeverem,anyukam, es apukam is!En nagyon reg vartam a babara ezert orulok neki.Szerintem a szuleid is megertik,es orulni fognak!En meglepnem oket egy gratulalok nagyszulok letettek-el..:-) gratulalok!
2008. júl. 29. 12:53
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Tudnia kell róla, de mond meg, hogy meg akarod tartani a babát. Az elején tuti nagyon mérges lesz, de szerintem idővel beletörődik és segíteni fog. Csak egyszerűen mond meg nekik, hogy terhes vagy. Ezen nem nagyon tudsz cifrázni, és nem érdemes magyarázni meg köríteni.
2008. júl. 29. 12:54
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyszerű! De felnőtt lány vagy! Ez csak és kizárólag a TE döntésed. Lehet, hogy az elején ellenezni fogják, de hidd el, amikor viszed az első uh-os fotókat az unokájukról, tuti meglágyul a szívük.

Ha a párod meg melletted áll, akkor nem is olyan vészes a helyzet. Nem lesz egyszerű az anyagiak megoldása, de ha tényleg szeretnéd a babát, akkor miért vetetnéd el?????!!!!!! Ezt a szüleidnek is meg kell érteniük.

Ja! És még annyit, hogy 26 éves voltam, amikor úgy döntöttünk a párommal, hogy jöhet a baba. 2 évig nem jött!!!!! Nagyon el voltam már keseredve. Ezzel csak annyit szeretnék mondani, hogy bizony nem az eszünkkel határozzuk el, hogy mikor jöjjön a baba.

2008. júl. 29. 12:59
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Jobb minél hamarabb elmondani, úgyis szükséged lesz a segítségükre. Egyébként irigyellek, én 37 vagyok, és még mindig nem jött össze, pedig már mindent megtettünk érte :(( Többek között ezért se vetesd el, nehogy később megbánd. Sajnos tele vannak a meddőségi központok, próbálj meg örülni a picinek. Legalább fiatal anyuka leszel :)))
2008. júl. 29. 13:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Minél hamarabb mond meg szerintem is, jobb túl lenni hamarabb rajta, ha szeretnéd a babát el nem vehetik hiszen 20 éves vagy.

Igaz én is féltem most 24 évesen megmondani de sokkal jobban örültek mint amire számítottam, azóta minden gondolatuk a születendő unokájuk körül forog.

Csak egy kifogása volt anyunak hogy legyen még a baba előtt polgári esküvő, de majd csak jövőben lesz.

32 hetes kismami.

2008. júl. 29. 13:35
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Először is döntsd el, hogy tényleg szeretnétek-e a babát. Ha igen, akkor mondd el a szüleidnek, hogy terhes vagy és megtartjátok. Valószínűleg először nem lesznek nagyon boldogok és előhozzák az abortusz és egyéb megélhetési témát, de később már megszokják az unoka gondolatát és örülni fognak neki (akárcsak Te vagy a párod). Szorítok Nektek!
2008. júl. 29. 13:56
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is nehezen mondtam el, de elmondtam mert egyszerűen nem tudtam magamban tartani, nem is tudtam volna titkolni annyira meglepő volt a dolog. Én is csak 22 éves vagyok, a barátom, azaz mostmár a férjem meg 26. Mi is csak most leszünk 1 éve együtt. Féltem hogy mit fognak szólni otthon, de örültek neki nagyon! Mondjuk nekem anyukám már kb 18 éves korom óta mondta, hogy szeretne unokát tőlem!:)

Szóval mi oda álltunk, közöltük hogy baba lesz és kész. Fel sem merült az abortusz, egyrészt azért mert én soha nem vetetném el a babát, nem lenne szivem, másrészt meg ha 5 év múlva mondjuk szerettünk volna babát és emiatt nem lehetne azt nehezen viselném... A doki is mondta hogy nagyon gondoljuk meg mert az egészségem rámehet. És mivel a párom mellettem állt ezért úgy voltam vele, hogy ha a szüleimnek nem is tetszik, legalább van aki mellettem áll.

Szóval szerintem minél előbb mond/ mondjátok el!!! Gyorsan ess túl rajta, aztán anyukáddal már ez lesz a mindennapi téma, hogy hogy várja már! Majd meglátod!;)

Sok sikert!

Üdv. 24 hetes kismami

2008. júl. 29. 14:03
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!! Én 23 éves vagyok, novemberre várjuk a picibabánk. 2éve vagyunk együtt, decemberben volt lánykérés, de úgy gondoltuk még a lagzi előtt szeretnénk bébit. Tehát tervezett a babócánk, együtt is élünk, dolgozunk mindketten. Ezek ellenére édesapám nagyon negatívan áll a dologhoz a mai napi, pedig már 23 hetesek vagyunk. Szerinte felelőtlen voltam amiért ennyi idősen gyereket vállaltam. Tehát a "normális"körülmények ellenére is sajnos lehetnek ilyen reakcióik. Sokat sírtam miatta, de már túl tettem magam rajta, nekünk szülök, nem a családnak :)

Szóval fel a fejjel és tartsátok meg, hiszen ő egy kis csoda!!

Boldog babavárást!!

2008. júl. 29. 14:08
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

szia!

én 3 hónapja voltam együtt a barátommal mikor teherbeestem, azóta összeköltöztünk és a babóca is megszületett 11 napja...nálunk mindenki naon örült a családban....mi lenne ha 12.hét utn mondanád meg??? akkor már nem végeznek abortuszt egészséges magzatnál:-)))

2008. júl. 29. 14:17
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az előző válaszoló taktikája nem rossz, de lehet hogy olaj lenne a tűzre. Szerintem ha csak későn mondod el akkor pláne dühhösek lesznek. Anyukádnak igen fura a hozzáállása, mert ha nem szeretne még unokát, akkor inkább a fogamzásgátlás lehetőségeiben kellett vona támogatnia.

Mond el nekik szerintem minél hamarabb, és ha valóban akarod a babát akkor ne hagyd magad rábeszélni az abortuszra. Nagyon fontos,hogy a te döntésed legyen, és ne befolyásoljon senki.

2008. júl. 29. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!