Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért kell kézzel tágítani?...

Miért kell kézzel tágítani? Ráadásul kérdezés nélkül? Járt még valaki így?

Figyelt kérdés

Teljesen ki vagyok akadva.

Voltam ma ctg, flowmetrián, 40+2 napos vagyok.

Minden érték tökéletes, a baba jól érzi bent még magát.

A doki megvizsgált, mondta, hogy lent van a fejecskéje, de teljesen zárt vagyok, megtartott. Engem ez egyáltalán nem zavar, jól működik a testem, majd vajúdáskor szépen elkezdek megfelelően nyílni.

Erre kérdezés nélkül a tök zárt méhszájhoz három újjal benyúlt és elkezdi tágítani, mondván kicsit arrébb húzza a méhszájat, hogy még lejjebb jöjjön.

Azt hittem meghalok a hirtelen fájdalomtól, fogtam le a kezét, nem igazán engedtem, aztán abbahagyta.

Teljesen ki vagyok akadva. Ezt hogy csinálhatja önhatalmúlag? MIért képzelik az orvosok (tisztelet a kivételnek) magukat isteneknek, akik eldöntik, hogy te mikor szülsz?

Hozzáteszem, ha már nagyon túlhordtam volna, és rosszak lennének az értékek, tök közreműködő lennék, hogy a babám egészségesen szülessen meg.

De itt semmi indok nincs arra, hogy egy tök zárt méhszájat elkezdjen tágítani.

Ilyen rossz, megalázó élményem még nem volt.

És tisztában vagyok azzal, hogy a szülés jobban fog fájni. De az teljesen más, ott lesz értelme a fájásoknak, mert minden egyes ilyen fájással közelebb kerülök a babámhoz. De ezzel a tágítással semmit nem ért el, ha a baba még nem akar kijönni, úgysem fog.

Járt már valaki így? Gondolom elég sokan...

2014. máj. 8. 13:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
8%
Miért zavar hogy megujjazott?
2014. máj. 8. 13:59
 2/21 anonim ***** válasza:
92%
Mekkora paraszt vagy te első válaszoló!
2014. máj. 8. 14:01
 3/21 anonim ***** válasza:
40%
Azert az orvos ezt jobban tudja, nem?
2014. máj. 8. 14:04
 4/21 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező ő az orvosod biztos nem ok nélkül csinálta. 100%, hogy jobban ért a dolgokhoz mint te laikusként.
2014. máj. 8. 14:05
 5/21 anonim ***** válasza:
53%
Hát 40+2 naposan tök zárt méhszájnál egyáltalán nem biztos hogy ugy fogsz tágulni ahogy azt te elkpzeled. Ráadásul minél tovább túlhordod annál nagyobb az esély rá hogy nehezebb szülés lesz. Na meg van amikor nem indul be spontán, nem minden baba akar kijönni.Súlya miatt is veszélyes lehet és a lepény túlérése miatt. Hidd el jobb elöbb 1-2 héttel szülni mint túlhordani. Nagyobb az esély a probléma mentes szülésre akkor mint túlhordásnál.
2014. máj. 8. 14:07
 6/21 anonim ***** válasza:
68%

ez is a szülés megindításának egy módja!

az enyémet is így csalták ki! igaz én 1 cm-re voltam nyitva és ebből csinált a doki 3 cm-t

de cserébe 4 óra alatt megszültem!

Én inkább örültem, mint hisztiztem érte!

2014. máj. 8. 14:59
 7/21 anonim ***** válasza:
25%

Jajj szegény. :(

Engem szüléskor tágítottak, szintén kérdezés nélkül. Hát nem mondom... Legszívesebben lerúgtam vna a dokit, annyira fájt. És engem sem kérdezett. Nem is mondta, mi a szándéka.

De ez szülés közben volt. ...

40+2 naposan nem értem minek kell ezt csinálni!

2014. máj. 8. 15:56
 8/21 anonim ***** válasza:
52%
Itt nem az a baj, hogy segíteni akart, vagy megindítani a szülést, hanem a módja. Én sem akartam, hogy ilyen módszerekhez folyamodjon az orvosom. De ha úgy látta volna jónak, akkor előzetes megbeszélés alapján lehet, hogy belemegyek. De nem úgy, hogy vizsgálat közben neki áll egyszer csak, hanem átbeszéljük, miért van rá szükség, hogyan csinálja stb. Engem például megnyugtat, ha tudom, hogy miért és hogyan. A gátmetszéstől és varrástól is addig féltem, amíg át nem beszéltük a módját, mikor van rá szükség, hogyan érzéstelenít stb. Az én orvosom sem szent, de azért annyira tiszteli bennem a másik embert, a beteget, a nőt, hogy nem csinál olyan dolgot, amit előtte nem beszéltünk át.
2014. máj. 8. 16:07
 9/21 anonim ***** válasza:
65%
Engem szüléskor tágítottak kézzel.Rosszabb volt mint a vajúdás+kitolás+gátmetszés együtt véve.Egy brutális dolognak tartom...
2014. máj. 8. 16:08
 10/21 anonim ***** válasza:
40%
A munkáját vègezte. Nem kell kiakadni mi lesz akkor a szülèsnèl?
2014. máj. 8. 17:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!