Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hiányzik még valami a babavárá...

Hiányzik még valami a babaváráshoz?

Figyelt kérdés

Terhességem vége felé járok az első kisbabánkkal. Bevásároltunk már ezt azt:

-szobai hőmérsékletmérő

-3-6 kg-os mini pampers pelenka

-orszívó-porszívó

-digitális lázmérő/hőmérő

-vízhőmérő

-5 db eldobható, egyszer használatos bugyi

-240 ml-es cumisüveg

-2 db gumis lepedő

-2 db pamut gumis lepedő

-2 db cumisüvegfej

-kiskád

-3 db textilpelenka

-125 ml-es cumisüveg két oldalt kis fogókával

-3 db cumi

-cumitartó (leesésgátló)

Az apróságokon kívül van még szükségünk valamire?

2014. ápr. 24. 17:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ha apukás szülést szeretnétek akkor Kispapa szett, mert pl nállunk a korházban 3000 ft-ért lehet megvenni, de ha itthon patikában vagy segédezközboltban veszed meg akkor csak 800 ft.És jobb előre , megvenni mert a korházban mondták is, hogy nem mindig van, és az ára sem mindegy, mert ugyanaz a kettő, nincs semmi külömbség az két csomag között. Neked betét 2-3csomag, és vajudás alatt legyen nállad 2-3 kisüveg szénsavmentes ásványvìz, 1-2csomag szőlőcukor, mert úgyse ehetsz mást.39hkm
2014. ápr. 24. 18:48
 12/15 anonim ***** válasza:

- min. 10 db textilpelus kell. (Eleinte sokszor eteted, sokat buknak kezdetben, egy állandóan a kiságyban a feje alatt, egy a pelenkázótáskában stb., kell a váltás.)

- fültisztító pálcika

- vattalap vagy vattacsomó (fenékben mérünk lázat, utána fertőtleníteni kell vagy a hajlatok áttörölgetésére is használható)

- bugyiból több kell

Megkérdezhetem, miért tartjátok feleslegesnek a kifogót? Vagy saját törölközője nem lesz a picinek?

2014. ápr. 24. 19:56
 13/15 anonim ***** válasza:

nálunk nem kellett kispapa szett, érdemes előre megkérdezni a kórházat mi a szokás.

A párom rendes normál ruhába volt bent velem, a cipőjén volt egy zacsiszerűség, de ennyi, nem kellett köppeny sem, pedig a kitolási szakaszban is ott volt, sőt a babát is megfogta mindjárt ahogy megtisztították.

2014. ápr. 24. 19:56
 14/15 anonim ***** válasza:
kifogót mi sem használtunk, sima törölközőbe töröltük meg, babáknak valóba, aminek van sapi része, biztos ismered, mi ilyet használtuk, kifogót vettem egyet, de inkább babakocsiba alátettem vagy ilyesmire használtam a törölközőt puhábbnak éreztem, így inkább abba töröltem szívesebben.
2014. ápr. 25. 09:22
 15/15 A kérdező kommentje:

A mérleget mindenki feleslegesnek találta, köztük a védőnőm is, így részben ezért sem veszek.

Apás szülés lesz, a szettet már próbáltuk beszerezni, de eddig még egyszer sem találtunk a gyógyszertárakban. Itt az egyik kórházban 3000 Ft, a másikban 2500 Ft és kötelező felvenni. Másképp nem engedik be a párom.

van betét is, vattapamacs és vattalap is, alkohol is.

A fültisztító pálcikát később vesszük, még van időnk :)

A kifogót azért tartom feleslegesnek, mert törölközővel lehet helyettesíteni. Ez olyan mint a kiskádhoz állvány. Azt meg lehet oldani egy székkel is.

2014. ápr. 25. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!