Hiányzik még valami a babaváráshoz?
Terhességem vége felé járok az első kisbabánkkal. Bevásároltunk már ezt azt:
-szobai hőmérsékletmérő
-3-6 kg-os mini pampers pelenka
-orszívó-porszívó
-digitális lázmérő/hőmérő
-vízhőmérő
-5 db eldobható, egyszer használatos bugyi
-240 ml-es cumisüveg
-2 db gumis lepedő
-2 db pamut gumis lepedő
-2 db cumisüvegfej
-kiskád
-3 db textilpelenka
-125 ml-es cumisüveg két oldalt kis fogókával
-3 db cumi
-cumitartó (leesésgátló)
Az apróságokon kívül van még szükségünk valamire?
fertőtlenítő folyadék a cumihoz, üveghez, az üveg cumijához (javaslom a chicco-t, vagy beruházni főzősre, mikrósra
gyerek mosópor/gél, ecet öblítő helyett
mérleg/légzésfigyelő kölcsönzés
újraélesztésről tanulni
olcsóbb pelusból sem árt vagy 100 db, ezek illatanyagmentesek, nem irritálók, napi 5-8 biztos kell
de ez a legjobb:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babasz..
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Édesanyám és az anyósom segítségével vásárolunk és válogatunk dolgokat.
Vannak házi praktikák fertőtlenítésre stb.... így csak azokat vesszük meg, amiket egyébként is előír az orvos vagy védőnő.
Van még, csak kimaradt a listából:
-2 db szakálka
-melltartóbetét
-rengeteg popsitörlő
-törölköző
-pléd
-rucik
A kifogót, körömollót, mérleget, légzésfigyelőt teljesen feleslegesnek tartjuk, így az nem lesz.
gondolom Ti a biztonsági körömollóra gondoltok nem?
mert én a rendesre. az pedig van egy pár azért is írtam, hogy felesleges
még kéne textilpelenka nyugodtan vegyél egy 10-es csomagot, hidd el jó lesz az
neked kellenek majd betétek, tena szuper és extra, szuperből nekem elég volt kb 8db, ez jól jött mikor elfolyott a magzatvíz, meg közvetlen szülés után is
a cumileesésgátló tök felesleges, az én gyerekmnek nem is kellett a cumi.....
ami kell bár sokan írták, hogy nem, az a mérleg. Minden doki első kérdése mennyit eszik, ezt csak akkor tudod, ha méred kaja előtt és kaja után, így tudod hány ml-t evett. Persze tápszernél tényleg felesleges, de cicinél kell. Lehet kölcsönözni pl minimanóban.
cumisüvegből jó ha van 2 db egy a víznek, teának (köménytea) a másik tápszernek ha szükséges.
Sterilizálóból én mikrósat vettem meg folyadékot is. A mikrós jó a cumisüvegnek, aventes tejtartónak stb, a chicco folyadék meg akár a játékokat, de azt ráérsz később is venni.
Pelenkából javaslom vegyél 1-es méretűt is egy csomaggal, hidd el az egy teljesen normál babára is jó, de elég egy csomag a másik már lehet a 2-es méret.
körömkesztyű fölösleges, sokkal jobb egy zokni, nekem a kesztyűt simán levette, a zokni legalább maradt
a körömvágó az a lekerekített végű legyen, vagy jó még a csipeszes vágó is, bár én azt újszülötten nem használtam, de azzal sem tudod megszúrni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!