Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Veszélyeztetett kismamák?

Veszélyeztetett kismamák?

Figyelt kérdés
Milyen okból lettetek veszélyeztetettek?
2014. ápr. 19. 14:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Őszintén nagy többséget kiírja az orvos semmire. Szóval ha elakarsz menni táppénzre simán elintézi az orvos, csak számolj azzal is hogy kevesebb jövedelmed lesz.
2014. ápr. 19. 14:20
 2/14 anonim ***** válasza:

Hát engem nem semmire írtak ki.

1. 37 évesen inszeminációval lettem terhes

2. 8. héten hematóma a baba mellett, folyt a vér belőlem...

feküdni kellett egy hétig

3. magas vérnyomás+ vizesedés (középsúlyos precamplsia- toxémia előfutára) - sikerült gyógyszeres kezeléssel beállítani a vérnyomást

4. 28. héttől kezdve külső-belső méhszáj nyitott- szigorú fekvés felpolcolt lábbal

Amúgy meg volt két méhnyak műtétem, p4-es értékkel , ami miatt eleve rövidebb a méhnyakam.

Ezek után mondja valaki, hogy nem voltam veszélyeztetett terhes.

2014. ápr. 19. 14:26
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék táppénzre menni,csak fura hogy nem tudom miért vagyok veszélyeztetett.Az orvos nem mondta,csak a papírra volt ráírva.

Az első terhességemmel veszélyeztetett terhes voltam,annak tudtam az okát is.

De most?

2014. ápr. 19. 14:29
 4/14 anonim ***** válasza:
3 vetélés után, az adott terhességnél is görcsöltem és véreztem. Fenyegető vetélés volt az indok, ha jól emlékszem. Szerintem nem véletlenül...
2014. ápr. 19. 14:30
 5/14 anonim ***** válasza:

Persze alapban meg van határozva, hogy mik a veszélyeztetett terhesség "követelményei", de ha normális az orvos és a kismama el akar menni tp-re, tud ráírni bármit.

Én mondjuk szintén alapban ezzel indulok (bár sok kórházban így veszik fel a terhesek a támogatás miatt), mivel az egyik petefészkemet már el kellett távolítani, beteges típus vagyok (mindenféle bacit hamar össze tudok szedni hiába vigyázok magamra). Szerencsére az első terhességem alatt más nem is jött össze :), tehát szövődmény mentesnek voltam tekinthető, nem is voltam csak a legvégén itthon, viszont most a másodikkal minden elér, így ha akarnék sem tudnék dolgozni.

2014. ápr. 19. 14:33
 6/14 anonim ***** válasza:
26%

4. lombikra sikerült a fiam 6. és 12 héten véreztem, de 14. héten vissza mentem dolgozni, hiába akarta a doki, hogy otthon maradjak 32. hétig dolgoztam. Azért csak addigra mert rengeteg bent maradt szabim volt.

Végig veszélyeztett voltam.

2014. ápr. 19. 14:37
 7/14 Roberta77 ***** válasza:

A veszélyeztetett terhesség függ a kismama életkorától, előzmények-betegségektől, illetve a munkahelyi ártalmaktol.

Nálam mindhárom pipa :-/

2014. ápr. 19. 14:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Fenyegető vetélés miatt voltam mind2 gyereknél... + a 2. babánál a 31. héten már teljesen nyitott voltam.
2014. ápr. 19. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Az én dokim azzal magyarázta, hogy "valamilyen kódon" futnia kell a terhességnek. Általában utána írják, hogy k.m.n. (külön megnevezés nélkül). Ha egyébként is probléma van, azt elmondja az orvos, de ilyen "k.m.n." esetben az a lényeg, hogy több pénzt kap a kórház az oep-től.
2014. ápr. 19. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
fenyegető vetélés miatt lettem veszélyeztetett, mert a 7. héten bevéreztem...
2014. ápr. 19. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!