Igaz az hogy a terhesseg masodik felében emelkedik jelentősen a testsúly? Vagyis a 20-40 hét között?
Igaz abszolút hisz a baba egyre nagyobb lesz és a végén utolsó 4-5 hétben rengeteget hízik. Nekem így alakult. 6-10 hét +4kg , 10-20 0 kg, 20-30 2kg, 30-35 4kg , 35-40 1kg.
10-13kg ami normális. Nekem ahogy kijött lement 7kg egyből, 1 hónapban lement 3 kg a szoptatással pedig egy féldisznót is simán megettem volna. Most megint 61 kg vagyok ennyivel kezdtem a terhességet. (6hós a babám)
A mai kismamák a terhesvitaminoktól híznak 20-30 kilót. Na ez nem normális.és utána képtelenek lefogyni. A baba súlya meg a lepény,víz kb 5-7 kiló. Többre nincs szükség,mert nem kettő helyett kell enni,hanem kettőnek. Nagy különbség.
Te jól állsz.
50 kg-mal kezdtem a terhességet. Ahogy kiderült, letettem a cigit, két hét alatt +2 kg. Orvos annyit mondott, hogy hát igen, belassult az anyagcsere, normális.
A 24. héten 58 kg voltam. Most, a 36. héten vagyok kerek 60 kg. Tehát az utóbbi három hónapban két kg-ot gyarapodott csak a súlyom.
Ránézésre testzsírra talán 2-3 kg-ot hízhattam (de azt rögtön az elején, a cigimegvonástól), ezen kívül csak a hasam nőtt. A viszont bitang nagy..
Én a 6. hónapban plusz 6 kilónál tartottam. A 32. hétig dolgoztam, na utána jött még fel 14 kiló. De annyira jól eloszlott, hogy még a szomszédaim se tudták hogy baba lesz, csak kerekedett a szemük, hogy ezt hogy csináltuk :D
A baba 3700 gramm lett. 5 napot voltunk kórházban, mire hazajöttünk már csak 4 kiló volt rajtam, mintha nem történt volna semmi :) és egy csík nélkül megúsztam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!