Kismamik akik május körül/utánra vagytok kiirva, nem aggodtok a gyed/gyes változás miatt?
én május 12re vagyok kiirva,de nagyon bizom benne hogy áprilisban megérkezik a kisbabám!ha tényleg ugy lesz, h május 1 után született babáknál 1évig kap gyed-et a kismami utánna gyest,nagyon nem lenne jo.
azért nem mindegy, ha 2 évig szeretnék otthon maradni a gyermekemmel akkor 2 évig egy elfogadható összegű gyedet kapok(mivel magas a brutto fizum a nmaximumot,ami olyan 70-80E ft közt van asszem), vagy egy évig ezt és utánna egy évig 30at(se) gyesre. ti nem aggodtok ez miatt? jo persze elötte ott a tgyás de akkor is. persze mondják h tuti kormányváltás lesz és akkor eltörlik,de mi van ha mégsem?mit gondoltok?
Sziasztok kismamák!
Én június 8-ra vagyok kiírva, engem ez annyira nem zavar, bár jó lenne tényleg 3 évig kapni a támogatást.
Azt nem értem, hova fogjuk tenni a kétéves babáinkat, amikor nálunk itt a faluban még az óvodákban sem mehet mindenki helyhiány miatt és sokan autóval hordják más településre a gyerekeket. Szóval ez röhejes.
Én úgy tudom, ha jogosult vagy rá mindenképp megkapod a gyedet a gyerek két éves koráig.
Itt vannak a teljes családtámogatási rendszert érintő változások, itt is ezt írják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!