Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamik akik május körül/után...

Kismamik akik május körül/utánra vagytok kiirva, nem aggodtok a gyed/gyes változás miatt?

Figyelt kérdés

én május 12re vagyok kiirva,de nagyon bizom benne hogy áprilisban megérkezik a kisbabám!ha tényleg ugy lesz, h május 1 után született babáknál 1évig kap gyed-et a kismami utánna gyest,nagyon nem lenne jo.

azért nem mindegy, ha 2 évig szeretnék otthon maradni a gyermekemmel akkor 2 évig egy elfogadható összegű gyedet kapok(mivel magas a brutto fizum a nmaximumot,ami olyan 70-80E ft közt van asszem), vagy egy évig ezt és utánna egy évig 30at(se) gyesre. ti nem aggodtok ez miatt? jo persze elötte ott a tgyás de akkor is. persze mondják h tuti kormányváltás lesz és akkor eltörlik,de mi van ha mégsem?mit gondoltok?

2009. dec. 21. 09:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
szia.én május 18.-ára vagyok kiírva.én már úgy vagyok ezzel az egésszel,hogy már nem idegesítem magam rajta mert akkor sem lesz jobb,csak magamat hergelem vele.az meg ugyebár senkinek sem jó.én mivel 3,5 éves munkaviszonyban estem teherbe,ezért 2 évig gyeden leszek,utána meg majd csak lesz vmi.ha nem lett volna törvénymódosítás,és maradna a 3 év,akkor is mennem kéne 2 év után vissza dolgozni,mivel a 3. év már csak gyes lenne.az meg mire elég??semmire...
2009. dec. 21. 12:23
 12/16 anonim ***** válasza:
11.28-asnak üzenem.:te könnyen beszélsz,gondolom apuci jól keres,téged azért nem érdekel annyira lóvé.de másnak attol függetlenül szüksége van rá,mivel mkindenki abbol él,és nem mindegy h 100 000,vagy 25 000.
2009. dec. 21. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:

Sziasztok kismamák!

Én június 8-ra vagyok kiírva, engem ez annyira nem zavar, bár jó lenne tényleg 3 évig kapni a támogatást.

Azt nem értem, hova fogjuk tenni a kétéves babáinkat, amikor nálunk itt a faluban még az óvodákban sem mehet mindenki helyhiány miatt és sokan autóval hordják más településre a gyerekeket. Szóval ez röhejes.

2009. dec. 21. 12:27
 14/16 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, ha jogosult vagy rá mindenképp megkapod a gyedet a gyerek két éves koráig.

Itt vannak a teljes családtámogatási rendszert érintő változások, itt is ezt írják.

[link]

2009. dec. 22. 15:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Na azt megnézem ki mennyit fog dolgozni ha 2 évesen beadja a kicsit a bölcsibe! Többet lesztek otthon mint gondolnátok a gyerekkel mert úgy is minden szart összeszed majd, tapasztalat! És hogy ezért kik lesznek akik lapátra kerülnek?????? Hát......Majd meglátjuk...
2009. dec. 22. 21:21
 16/16 anonim ***** válasza:
Én otthon leszek a gyerekkel,és a férjem dolgozik,de eszembe se jutna gyesböl megélni,ja a pàrom egy gyàri munkàs....
2009. dec. 22. 21:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!