Túlsúllyal és még arra nagyobb hízással pl.20 kg nehezebb a szülés, vagy ez nem befolyásoló tényező?
én 26 hetes vagyok, 13 kg-nál járok :(
sajnos nagyobb túlsúllyal nehezebb a szülés, mint ahogy az utolsó hetek is, jobban fog fájni a lábad, a derekad, dagad majd, nagyobb súlyt kell cipelni, nehezebb lesz a légzés, stb.
De diétázni sem szabad már, próbáld a napi 2500 kalóriát minél táplálóbb ételekkel bevinni és ne szénhidráttal. És imádkozz hogy 20 kg-nál álljon meg a mérleg :D én is ezt teszem de egyre kevesebb esélyt látok rá :(
én tulsulyos vagyok, mostanra a 38. hétre hiztam 4 kg-ot.
nem vizesedek, nem fulladok, a lábaim se fájnak, se a cukrommal, se a vérnyomásommal probléma nincs és még mindig heti 3-szor tornázom. a 30. hétig meg heti 4-szer spinningeltem még.
Nekem egy nagyon kedves, szüléshez jól értő ismerősöm (dúla), azt mondta, hogy persze, vannak hátrányai, de alapvetően nem ettől függ. Az állóképességedet befolyásolhatja, de pl. az izomerőt, tágulást nem, azt ugyanis nem olyan izmok végzik, amelyeket "meg lehet edzeni".
Hallottam olyanról, aki nagyobb súllyal is simán, viszonylag könnyen szült és olyanról is, aki vékony, sportos, aztán mégis napokon keresztül vajúdott.
De leht diétázni, sőt, a 160-200 grammos szénhidrát diétát még egészséges, normál súlyú terheseknek is javasolják.
Ha nagyon túlszalad a súlyod és elkezd majd egyszer zavarni, akkor lehet, hogy a bőröd már nem fog tudni visszahúzódni, íyg a helyedben még most fognám meg a hízást.
Attól nem tartasz egyébként, hogy a saját önbecsülésedet fogja majd szülés után zavarni a túlsúly?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!