Tegnap a 3D-s ultrahangon egy héttel nagyobb volt a méretei alapján a babám. Jár így más is? Hamarabb született ettől a pici, vagy időre?
Hány hetes vagy?
A 12. hétig van ennek jelentősége, utána már csak az alkati különbségek jelennek meg.
De nekem pl. valóban egy héttel idősebb volt a terhesség, és még így is a 42. héten szültem, és nem is volt nagyon nagy baba, 3500 g
Óh. :) Szerintem az emberek 50%-ának 1-2 héttel nagyobbnak, a másik 50%-ának 1-2 héttel kisebbnek mérik a gyereket. Nekem 3 héttel mérték nagyobbnak végig, 39+4-en született, valóban nem volt pici, de annyira vészes sem: 3780 grammal és 52 cm-rel jött világra.
Az ultrahang szoftvere becsül ilyenkor a combhosszból, a mellkaskörfogatból, és a BPD-ből. Ez a szoftver egy adott átlagpopuláció alapján löki ki a becsült súlyt, becsült hosszt, és a becsült terhességi kort. Ha a te babád picit hosszabb combú az átlagnál, akkor rögtön nagyobbnak becsüli majd a gép, ha kicsit kisebb a buksija, akkor meg kisebbnek. Kb. így megy a dolog. :) A világon semmit nem jelent, főként, hogy ha a szívemre teszem a kezem, akkor a kiírás sem sokat jelent. Azt szoktuk mondani, hogy a hónapot tudjuk megmondani, amelyikben születni fog a gyerek. :)) Ez persze túlzás, de egy hét nem oszt, nem szoroz.
Nekem a 4D-n is nagyobbnak mérték (30. hét), ami papír szerint kizárt, mert lombikbaba :)
Ő például a 41. betöltött héten született, 1 napra voltam attól, hogy indítsák a szülést.
Itt már az alkati dolgok is előjönnek, mi sem vagyunk az apjával átlagos magasságúak például, azóta megszületett a baba, és ő is magasabb, nyúlánkabb, mint a vele egykorúak. A gép tényleg átlagot számol, meg itt még 1-2 mm is sokat jelenthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!