Kismamák akinek van már nagyobb gyerekük/gyerekeik! Válaszolnátok pár kérdésre?
Igen,besegít...van hogy 24 órás műszak után még elmosogat.
Nagyon jófej!Ő úgy áll hozzá,hogy én a 2 gyerekkel mindig 24-ezek,szóval ha itthon van segít.
persze igyekszek mindent ellátni,amiket leírtál,azokban kérdés nélkül segít,eddig egyszer sem merült fel köztünk,hogy ez ugráltatás lenne...simán megkérhetem akármire.
De mondjuk azt is hozzáteszem,hogy soha nem dőlök hátra,mikor itthon van,hanem csinálom a dolgom,és ő kérdi miben segíthet.
Nekem egy 2 évesem van, és van hogy férjem vásárol be munka után, van hogy én megyek el a 2 évessel, mikor ahogy épp kijön.
Nem veszi ugráltatásnak. Munka után simán útba tud ejteni egy boltot, ez nem gond. Ha meg veszélyeztetett lennék, akkor teljesen alap, hogy ő megy "ugrálni", és nem én, a veszélyeztetett kismama.
Jó olvasni az ilyeneket.Azért mondjuk nem szoktam dícsérni, mert elmegy a boltba. A gyerekért is 2 hétbe ha egyszer elmegy. Nekünk gyalog kell menni, itt van nagyon közel az ovi, csak néha nincs erőm. De csak nagyon néha küldöm el érte.... Együtt szoktunk menni legtöbbször, de tényleg néha annyira nem bírok már elindulni,mint pl ma egész napos nagytakarítás után...
Ha éppen pl segít főzni, én is dícsérem, meg mondom neki milyen jó így nekem, meg mások előtt is hangoztatom milyen aranyos, főz stb. De ő sosem dícsér engem, + meg is kérdezi, hogy miben fáradok el....
Én ugyan most nem vagyok kismama :), de sokszor van, hogy a férjem (persze akkor, ha olyan műszakban van, hogy hamarabb ér haza mint én) megfőz/odarakja főni a kaját, mire én hazaesek a gyerekkel (meló után felveszem az oviban). Hétvégente a nagyobb takarítás páros meló szokott lenni, és amióta együtt élünk, a mosogatás az ő feladata, mert én gyűlölöm. :D Persze megcsinálom, ha neki nincs rá kapacitása, de ő megcsinálja általában.
Egyébként nem veszi ugráltatásnak, ha megkérem, hogy ugorjon el a boltba, vagy ide-oda. Ugyanígy fordítva is megy a dolog. :)
A ferjem eleve kicsit lustabb, de mindent megcsinal, elmegy munka utan megvesz mindent, pedig nekem is itt az auto. Foleg, most ket gyerekkel jol jon a segitseg. Terhesen en szivesen eljartam a kisebbikkel vasarolni, csak ferjemmel pakoltattam ki az autot.
Ha este nincs kaja vagy rendetlenseg van es en ki vagyok dolve, siman takarit, elpakol mosogatogepbe, foz, ha kell. Persze, altalaban mindig rend van, de vannak farasztobb napjaim.
Cserebe en pl. soha nem ebresztettem, ebresztem a csecsemo babahoz ejjel, mert o reggel kel es dolgozik.
Es segiteni nemcsak terhessegkor segit, hanem mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!