Apás szülés? Véleményetek? Első babás vagyok, közeleg a nagy nap és a párom minden nap mást akar, maga sem tudja mi lenne jobb. Szeretné de fél. Szerintetek? Igaz hogy nem lát semmi véres "jelenetet"?
Azt mondják, hogy aki a vajúdás alatt bent van, az már a végére is ott szokott maradni, mégha előtte máshogy is gondolta. Úgy is a fejednél lesz, onnan nem látja premier plánba az eseményeket.
Könnyű szülést nektek!
Férfi válogatja. Vannak olyan férfi típusok akik teljesen kétségbe tudnak esni ilyen helyzetekben és ilyenkor csak a gond van vele. Egy nőnek szülésnél teljesen nyugodtnak kell lennie és csak saját magára figyelnie, nem pedig az a dolga, hogy a férjét nyugtatgassa.
Jól gondoljátok meg a dolgot!
nálunk is ugyanígy volt, a férjem rettentő bizonytalan volt, végül megegyeztünk, hogy bejön, de ha bármikor úgy érzi, sértődés nélkül kimehet.
végül a vajúdásnál végig ott volt, és állítólag ilyenkor a legtöbben már a kitolásnál is maradnak - hát őt kiküldte az orvos, mert félő volt hogy összeesik :)
de nem bántam, így végülis részese volt a szülésnek és sokat számított nekem hogy bent volt ameddig bírta, és neki is jó, hogy nem kellett "kényszerből" végignéznie vmit amit nem akart. a helyzet hozta így.
lehet hogy nálatok végig hős lesz és korántsem rázza meg úgy a dolog mint ahogy most elképzeli.
amúgy a férjem azt mondta, számára a legborzasztóbb az az érzés volt, hogy szenvedni lát és nem tud ÚGY segíteni ahogy ő szeretné.
Az én férjem is végig benn volt. Nagyon sokat jelentett a jelenléte. Szegénykém nagyon mást nem tudott csinálni, csak fogta a kezem, mikor jöttek a fájások. Ez volt a lehető legtöbb, amit tehetett és ezért örökké hálás leszek neki.
Most megkérdeztem, hogy "látott-e véres jelenetet". Azt mondja: hát persze! A fejemnél állt, félhomály volt. De látta. Ma sem csinálná másképp, mindenképp ott lenne velem.
Ha a férjed esetleg mégsem menne be, tartsd tiszteletben és ne gondolj rá haraggal. Minden esetre gyönyörű élmény mindhármótoknak!
Könnyű szülést kívánok neked!
szerintem ne menjen be veled a szülőszobára, a párom ugyanilyen határozatlan volt, végül olyan gyorsan megszületett a kislányunk hogy lekéste a szülést és már csak a "szervizelésem" után ért a kórházba, így már szépen megmosdatva, felöltöztetve, megnyugtatva láthatta a kicsi lányát és bár nem ő, hanem én vághattam el a köldökzsinórt, de utólag bevallotta, hogy ő nem tudta volna végignézni a "fájdalmat" mégha rövid ideig tartott is :)
könnyű és gyors szülést, 1 hónapos kislány édesanyja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!