3 éve szültem (szoptatni nem tudtam, mert nem volt tejem). A szülés után a jobb hónaljamban kialakult egy csomó, ami hol fájt, hol nem. Mi lehet ez?
Amióta kialakult, azóta minden évben elmentem ultrahangra megnézetni. A vizsgálaton soha nem láttak semmi kóros elváltozást. Hozzáteszem, hogy úgy vettem észre, hogy általában meleg időben jön elő.
Most 18. hetes terhes vagyok, és már 4-5 hete "belobbant", fáj. Mi a túró lehet ez? Idegesít, mert egyetlen helyen, ugyanaz a csomó már évek óta, de az uh. mindig negatív.
Szia!
Miért csak ultrahang? Szövettant miért nem vettek? Mégis, minek véleményezte az orvos? Zsírcsomó, szőrtüsző, kötőszövetes csomó stb...
Így látatlanban nehéz okosat mondani, de az időszakos fellobbanása szőrtüsző gyulladásra utal. Milyen az állaga? Jól elhatárolódó, könnyen elmozdítható,vagy bele tapad a környezetébe?
Esetleg egy sebésznek is megmutathatnád, aki ha úgy látja, akkor kivágja, szövettanilag megvizsgáltatja. Szerintem egy ultrahang nem elég egy hónalj csomó biztos véleményezésére. Mammográfián voltál mostanában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!