22 hetes kismama vagyok. A védönő szerint diétáznom kell, mert összesen már híztam 6 kg. Mit csináljak ha éhes vagyok?
Szerintem a terhesséhg felénél nem sok a 6 kiló. Engem is riogatott már az elején hogy nehogy sokat hízzak, most ez a mániájuk. Most 39 hetes vagyok és 13 kilót híztam de az utóbbi napokban vizesedem, igy ebből pár kiló víz.Szerintem egyél amennyi jól esik főleg ha nem "üres kalóriát" fogyasztasz, hanem zldséget, gyümölcsöt, egészséges ételeket.
Üdv. 39 hetes kismama
Szia!
Érdekesnek tartom, mert én 22 hetes koromra 10 kg-ot híztam, és a védőnő nekem ilyet nem mondott én is n170 cm vagyok, és rajtam már jelentősen látszik.
Annyit tudok tanácsolni, hogy rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, joghurtot stb. egyél. Ezek csillapítják az éhségérzetet. De az nagyon fontos, hogy ne koplalj.
Szerintem nem sok a 6 kg, én nem foglalkoznék vele.
Boldog babavárást!
Ha a vérképeddel nincs baj, a cukrod rendben van és jól érzed magad, illetve a védőnőd csak ránézésből (a mérlegre és a kiskönyvedre való ránézésből) mondta ezt, akkor hagyd a sunyiba. Ez már tényleg kezd nevetséges lenni, amit Magyarországon művelnek ezzel kapcsolatban.
22 hétig 6 kiló egyáltalán nem sok. De ezt gondolom, hogy te is érzed.
Még ha előtte túlsúlyos lettél volna, akkor megértem, mert minél több a túlsúly terhesség előtt az anyukán, annál kevesebb hízás "megengedett", de a te esetedben ez kicsit groteszk.
Nem értem teljesen, hogy miért lett ekkora divat zaklatni a kismamákat a hízás miatt.
Félreértés ne essék: tisztában vagyok azzal, hogy a terhesség nem hízókúra és nem szabad 30 kilókat hízni terhesség alatt (ha ezt az egészségtelen zabálás okozza), mert az sem jó a vérnyomásnak, ízületeknek, stb. És megértem, ha valakit egészségügyi okok miatt diétára fognak.
De nem értek egyet azzal, hogy már 12-15 kilós hízásnál sárral dobálnak és folyamatosan ezt kell hallgatnia egy terhesnőnek. (Főleg, hogy a legtöbb terhes nőnek megvan a maga baja, mert kevesen vagyunk olyanok, akiknek nem volt/nincs problémánk egy percig sem a fizikai és lelki változások miatt.)
Ha ez így megy tovább, akkor néhány év múlva mi lesz? Esetleg már lesz Joy vagy Cosmopolitan Pregnancy változatban, ahol csupa vékony, gyönyörű kismamát fognak mutogatni azzal a jelszóval, hogy "Csak ez a szép!"???
Már lassan egy anyának arra kell büszkének lennie, hogy ő bizony nem hízott egy kilót sem terhesség idején, sőt, még 5 kilóval kevesebb lett és szülés után 2 héttel már ismét megvolt a 90-60-90-es mell-derék-csípőbőség, nah meg persze az egész terhességet magzatvédő vitaminok nélkül csinálta végig és fájdalomcsillapítást sem kért! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!