Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnő és a doki szerint...

A védőnő és a doki szerint diétáznom kell, mert állítólag túl sokat híztam ( 9,5 kg a 29. héten) milyen diétát ajánlanátok? - mert magyarázni tud mind a kettő, de segíteni nem!

Figyelt kérdés
2009. aug. 6. 10:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Érdekes orovos és védőnő válogatja,de én már 10 kilót híztam és még csak nem is említették,hogy sok lenne 23 hetes vagyok most!Hány kilóval kezdtél?Szedsz valami vitamint?Szerintem a vitaminoktól is hízhatunk ,mert eddig ennyi vitamint én még nem ettem!Bár én 53 kilóval kezdtem és most ugye 63 vagyok annyira nem vészes mert nagyon sovány voltam 173 cm vagyok!Majd nézek neked valami diétát és ha találtam írok ide!!

2009. aug. 6. 10:17
 2/10 anonim ***** válasza:

Soook?Hát pedig nem!Én is kb. ennyit híztam.Már olyan bosszantó csak a kérdést is elolvasni(ne értsd félre, nem mattad), sok hülye doki meg védőnő van.Elvárják hogy könyv szerint hízzon az ember, nem veszik számításba hogy mindenki más!!Ha nincs egyéb probléma, akkor miért kell kötözködni.

Na de hogy mit egyél?Én pl. barna kenyeret eszem, fehéret egyáltalán nem, nem iszom üdítőt, gyümölcslevet sem, gyümölcsöt azt igen.Csak ásványvizet,vagy tejet.

Este hat után már nem igen eszek.

Amúgy minden mást megeszek,csak nem habzsolok.Még édességet is eszek, csak módjával.Én azért vigyázok mert feküdnöm kell, és hát nem tudok úgy mozogni.

Jó diétázást.

2009. aug. 6. 10:18
 3/10 A kérdező kommentje:
2 napja voltam uh-n és a baba is túl nagy azt mondta a doki 1250 gramm 29 hetesen gravidát szedek most, mert az elevittől nagyon hánytam. én eleve súlyfelesleggel kezdtem 87,8 ( 163 cm) és most vagyok 97,3 kimondva tudom sok, de csak a hasim nagy. köszönöm mindenkinek, aki válaszol!!!
2009. aug. 6. 10:35
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én se találom soknak a hízásodat, mert ugye "a nagy könyv alapján" max 5 kg fog még rád feljönni a 40. hétig. A 15kg meg még simán belefér ha a tesalkatod normális volt a teherbe esés előtt. Én egyet ajánlhatok, hogy este 6 után már nincs evés, főleg meleg vacsi. Ilyenkor már csak joghurtot eszek vagy némi nasit mert estére valahogy mindig kívánom az édességet, de tényleg mértékkel. És igyál napi minimum 2.5 Liter vízet, meglátod éhes sem leszel olyan sűrűn. Boldog babavárást!

2009. aug. 6. 10:39
 5/10 anonim ***** válasza:

Figyelj oda arra, hogy mit es mikor eszel, de en ezt nem hivnam dietazasnak, mert en mondjuk alapvetoen igy etkezem.

Kenyeret csak reggelire eszem, akkor sem sokat, inkabb szendvicsezni szoktam, ami nalam ugy nez ki, hogy keves kenyer, jo sok paprika, paradicsom, hagyma, salata, zoldseg, sonka, felvagott is mehet boven, vagy tojas. Tehat inkabb a feltet sok, nem az alap.

Ebedre normalisan eszem, amit eppen fozok es normal adagot is. Meg szoktam delutan negy korul is enni valamennyit (de nem durranasig, mert ez nalam nem foetkezes), ha kivanom az edesseget, akkor azt ilyenkor szoktam beiktatni. Vacsorara csak zoldseg, gyumolcs, amivel nekem nagy szerencsem van, mert egyebkent is imadom oket, tehat orommel eszem.

Ami ebben jo, hogy igy egyaltalan nincs szekrekedesem (nekem a sok szenhidrattol szokott lenni). A szekrekedes nagyban hozzajarul a gyors hizashoz, az elso terhessegemet vegig szenvedtem es 25 kg-ot hiztam. Magas vagyok, elotte vekony voltam, igy nekem ezert nem szoltak, bizonygattam is, hogy nem sok, meg babat varok, normalis, de szules utan megis sok volt, mert a terhesseg vegere mar fajtak az izuleteim, nehezen kaptam levegot, tul sokat hiztam tul rovid ido alatt es a testem nem viselte jol. 14 kg maradt rajtam gyerek nelkul, nem ereztem tul jol magam emiatt. Utolag mar bantam, hogy nem voltam hajlando odafigyelni es tul sokat hiztam.

Mondjuk te nem igy haladsz, mert rajtam tiz kg mar a 20. hetre feljott.

2009. aug. 6. 10:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Az elozo valaszolo vagyok: a babad nagysaga miatt ne aggodj, szerintem nem tul nagy. Az en fiam kerek 27 hetesen volt 1260 gramm, annyit mondtak, hogy nagyobb, mint az atlag, de nem oriasi. A 40. heten 3700 grammal szuletett, nem volt kicsi, de nem is volt tul nagy.

Ha felesleggel inditottal, akkor azert mondtak, hogy sok a 9,5 kg. Mert normal testsullyal 15 kg mehet nyugodtan, ha valaki sovanyabban inditott, akkor meg tobb sem art, de ha van eleve tobb, mint 10 kg-os tobblet, akkor mar jobban oda kell figyelni, mert a szivnek, izuleteknek nem tesz jot a tovabbi emelt megterheles.

A baratnom 15 kg-os plusszal inditott es neki azt mondta a doki, hogy pont annyi a sulya, amennyivel szulnie kellene, ugyhogy az sem lenne baj, ha ennyi maradna. Neki adtak taplalkozasi tanacsokat, nem fogyokuraztattak, nem dietaztattak, csak azt tanitottak meg neki, hogy eleve hogyan kellene etkeznie ahhoz, hogy normal sulytartomanyban legyen. Igy o tenyleg annyival ment szulni, amennyivel kezdte a terhesseget, 3,5 kg-os egeszseges kislanyt szult es 12 kg-mal lett kevesebb, mint teherbeeses elott. Azota is tartja a tanult eletmodot es nem jott vissza ra semmi.

A vitamintol nem hizol kozvetlenul. A zsirban oldodo vitaminok jobb etvagyat csinalhatnak, az mar rajtad mulik, hogy engedsz-e ennek, vagy sem, illetve mit eszel, ha jon az ehseg.

En ugyanazt a vitamint szedtem most a 2. babanal, amit az elsonel is szedtem, de ott egyaltalan nem kontrollaltam magam, ossze-vissza ettem, es mint irtam hiztam is sokat. Most a 2. babanal igyekszem oda figyelni es nem is hizok, jol is erzem magam es nem maradok ehes sohasem. (Igaz, meg csak a 12. hetben vagyok, de az elso babaval ilyenkor mar 6 kg volt rajtam, most semmi, pedig vekonyabban kezdtem most a terhesseget, mint akkor, 63 kg-mal a 179 cm-hez.)

2009. aug. 6. 10:49
 7/10 anonim ***** válasza:

Második vagyok.Akkor lehet hogy azért mondták hogy sok a hízás, mert kicsit többel indítottál.De akkor meg kellene nekik tanácsot adni, nem pedig csak kioktatni.

Sok sikert.

2009. aug. 6. 10:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha te is úgy gondolod, hogy diétáznod kéne, akkor szerintem keress fel egy dietetikust!
2009. aug. 6. 12:24
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia! Hát én lehet hogy inkább a doki véleményét osztanám! Magam is túlsúlyos vagyok így kezdtem a terhességet!(167cm magas 85kg) "szerencsétlenségemre" még egy kósza hányinger sem talált meg az elején, úgyhogy folyamatosan igyekszem odafigyelni a súlyomra! Az én dokim 7-7,5kg hízást javasol, és ez nemcsak az én hanem a baba egészsége miatt is van. Jelenleg három kilót híztam, de nagyon soknak tartom, és félidős vok. Érdemes mindenképp odafigyelni a táplálkozásra és a mozgást nem elhanyagolni! Tisztában vok vele, hogy túlsúlyosan és főleg várandósan nem egyszerű mozogni, de mindig csak annyit amennyi jólesik, mert szülés után (szoptatás alatt) még előfordulhat hízás, illetve szerintem nem mindegy mennyit kell később cipelni pluszban/vagy letornászni.

Kellemes további babavárást mindenkinek!!! Dundi kismama

2009. aug. 6. 13:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Nem akarok kritizálni senkit a hízást (vagy nem hízást) iletően, úgyhogy mivel a kérdés arra vonatkozott, hogy milyen diétát ajánlanánk, erre válaszolok.

Én amikor azt mondom, hogy diétázok azt jelenti, hogy jobban odafigyelek az ételek minőségére, illetve a mennyiségre. Sok nyers gyümölcsöt eszem, a szendvicsbe (ami ilyenkor előszeretettel barna kenyérke) sok zöldség kerül, próbálok nem igazán enni olajban sült krumplit illetve tésztákat, ha mégis eszek ilyet, akkor szigorúan ügyelek arra, hogy csak szolid adag legyen és nem eszem magam pukkadásig. Az édességet is nagy részt kerülöm, bár 100%-osan azt sem iktatom ki, de nincs habzsi-dőzsi és nassolgatás "csak úgy", hanem csak egy-két falat.

Szóval teljesen megvonni magamtól ilyenkor se szoktam semmit, egész egyszerűen az egészséges ételekből többet eszem, a kevésbé egészségesekből pedig keveset. Degeszre tömni magam pedig csak gyümölccsel szoktam.

Nekem ez bevált, jól is lakok, finomakat is eszek, energiám több lesz, mint előtte és még fogyok is tőle (ha van honnan).

2009. aug. 6. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!