Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magas (8, 0) lett a cukorterhe...

Magas (8, 0) lett a cukorterhelésem, most mit csináljak?

Figyelt kérdés
Telefonon beszéltem már az orvossal, aki mondta, hogy járnom kell majd ilyen cukor gondozásra vagy mire, de majd jövő héten személyesen elmondja, mi a teendő. De addig is mit egyek és mit ne? Mit csináljak másként? Ez most nagy bajnak számít?
2009. dec. 18. 13:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem 9,8 volt, amikor terhes voltam. Be fogják állítani a diétádat. Ennyi fog történni és igen, rendszeresen ellenőrzik majd a cukrodat. Arra készülj, hogy egész napos elfoglaltság hetente, vagy 2 hetente 1x. Pár óránként (már nem emlékszem mennyi)vesznek vért az ujjadból. Addig is cukor helyett pl canderelt használj, kenyér helyett zsömlét, kevesebb benne a szénhidrát. Tehát a lényeg, hogy amiben sok a cukor, illetve a szénhidráttartalma magas, azokat az ételeket, italokat kerüld! Egyébként mindent el fognak mondani. Jó babavárást!
2009. dec. 18. 13:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez nem olyan magas, ne aggódj. Kicsit diétáznod kell majd. Kerüld a fehér lisztből készült ételeket, kenyeret, tésztákat. Egyél sok zöldséget, húst, kevés krumplit, durumtésztát, abból se sokat. Ja és egyél naponta 5-6-szor, de mindig csak keveset.
2009. dec. 18. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, kiírnak egy diétát és minden rendben lesz. PRóbálj teljes kiőrlésű dolgokat enni, kerülnia sok cukrot és édességet, és reggel minél korábban reggelizz meg. Ha lehet 7-8 körül, ne később. Édesség helyett egyél sok zöldséget-gyümölcsöt, mozogj sokat. Annyi lesz még, mint amit előttem már írtak, hogy többször lesz cukor teszted. De kibírható. :) Nekem 5, valamennyi, vagy 6 volt az eredmény,már pontosan nem tudom, és 3 hét alatt jelentősen csökkent ahogy átálltam a gyümöolcsökre és a teljes kiőrlésű dolgokra. Az óta rendben van.
2009. dec. 18. 14:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi, aranyosak vagytok. Kezdek kicsit megnyugodni. Amúgy az éhgyomri cukrom az meg éppen az alsó küszöbértéken volt, épp hogy 4 (4,0-6,4 között jó). Édességet eddig se ettem nagyon, szerencsére nem vagyok oda a csokikért, az már rosszabbul fog érinteni, hogy a kenyérrel meg ilyesmikkel vigyázni kell... És főleg most karácsonykor hogy fogom magam teleenni magam bejglivel???
2009. dec. 18. 14:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Bejgli! Egy rudat kell csinálni külön neked teljeskiörlésű lisztből és édesítőszerrel! Nem kell lemondanod róla!!!
2009. dec. 18. 14:55
 6/8 anonim ***** válasza:

NAponta egyél 6-szor, délben a legtöbbet, a többi időben hasonló mennyiségű szénhidrátot.

Ne egyél fehér lisztből készült kenyeret, tésztát, ezt váltsd fel tönköllyel és durummal.

tejterméket reggel ne egyél, csak délutántól.

Nekünk diétázóknak pl egy ebédre szárazon kimérve 5 dkg tészta illetve rizs a megengedett. Ez igen kevés, ezért sok olyat egyél hozzá, ami nem tartalmaz szénhidrátot, vagy nagyon keveset.

Karácsonyra pedig a töltött káposztát ajánlom, a savanyúkáposzta nagyon jó a cukrosoknak, mert inkább lehúzza a vércukorszintet, így utána csak belefér egy-két harapás bejgli is.:-))))

Minden jót és kitartást!

(32. hetes régóta diétázó mami)

2009. dec. 18. 18:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Jó nektek, hogy ennyire lezán tudjátok kezelni. Már vacsira, meg reggelire csak teljes kiőrlésű kenyeret, meg abonettet ettem, édesítőszeres teával. De már látom, hoyg nem lesz könnyű megszokni. Majd kedden kapom a beutalót a dietetikushoz, de gyanítom, hogy karácsony előtt már nem fog fogadni. Honnan tudjam, hogy 150-200 vagy 250 g szénhidrátot ehetek addig? Vagy annyira nem kell számolnom, elég ha odafigyelek ezekre, amiket írtatok (no liszt, no cukor stb.)?
2009. dec. 19. 08:20
 8/8 anonim ***** válasza:

Annyira nem vészes a terheléses eredményed, azért nem kell nagyon szigorú diétát tartanod. Szerintem a belősz egy 180-200 g ch-s diétát így 1-2 hétre, már sokat javítasz a helyzeten. Ha ügyesen válogatod össze az ételeket nem fogsz éhezni!

Minden jót

(korábbi válaszolók egyike, 32. hetes mami)

2009. dec. 19. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!