10 felett volt a cukorterhelésem, befolyásolja, hogy előző nap este mit ettem? Miért lett ilyen magas, mikor egy hónappal előtte 7,6 volt, és ha napközben megmértük, teljesen normális? Kell majd inzulin, vagy az orvos elküld diabetológushoz?
szia, nem befolyásolja hogy mit ettél,
ahogy nő a baba egyre több inzulinra lenne szükség és a szervezetet vagy nem tud már többet termelni vagy nem tud hasznosulni,
dietetikushoz biztos elküld, inzulint nem tudom mikortól adnak
Szia!
Én úgy tudom, hogy befolyásolja az eredményt, hogy mit és mikor ettél előző nap este. Nekem a védőnőm azt mondta terheléses vér cukor mérés előtt előző este 6 óra után már ne egyek semmit.
23 hetes
Befolyásolja, de nem mindenkinél és főleg nem ennyire. Ilyen eredmény biztosan szakembert igényel. Én úgy gondolom csináltatnak még egy terheléses vizsgálatot, ha az is ilyen, akkor diéta és ha nem használ, akkor inzulin.
Pont azért mérik, mert a terhesség alatt kialakulhat a magas vércukorérték. És a napközbeni nem ugyanaz, mint amikor cukorral terhelnek.
Nekem evés után közvetlenül és a cukorterheléses is 4,7 volt, éhgyomorra 3,8-4,1, pedig előző este is ettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!