Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha nem jó a cukorterhelésem...

Ha nem jó a cukorterhelésem mi lesz?

Figyelt kérdés
Három éve csináltak nálam egy éhgyomori vércukrot ami 5.2 lett és egy kaja utánit ami 7.2 lett pedig egy kiflit és pár korty kólát ittam. Ez sulliba volt.A többieknek nem lett ilyen magas még az éhgyomori sem. Ha most megiszom azt a cukor szirupot és nagyon magas lesz mit csinálnak velem? Azt hallottam még hogy ilyenkor császárral lehet szülni csak igaz?
2011. nov. 5. 18:16
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem. Nem kell császárral szülni. Diétát kell tartani terhesség alatt, attól függ, hogy mennyire magas a cukor, hogy milyen fajtát. Megadják grammban a fogyasztható szénhidrát napi mennyiségét.

Viszont az orvosodat mindenképp tájékoztasd erről, mert lehet, hogy első körben nem csinálnak Neked cukros lötyiset, mert az nagyon megterhelő lehet annak, akinek alapból probléma van a cukrával...

2011. nov. 5. 18:30
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Salgótarjáni vagyok.

A terheléses vércukrom 9,2 lett. Visszahívtak a terhesgondozóba, onnan elküldtek dietetikushoz, aki 180 grammos CH-diétára állított be. Kétszer kellett befeküdnöm a kórházba 4 napos vizsgálatra, hogy megnézzük, elég volt-e a diéta, vagy egyéb módon (gyógyszer vagy inzulin) kell a vércukromat beállítani.

De nem kell idegeskedni, általában elég a diéta.

Ja, annyi még, hogy szülés után a Babának 2, 4, 6, 8, 10, 12, 18, 24, 36 és 48 órás "korában" mérik a vércukrát.

És nem igaz, hogy ebben az esetben csak császárral szülhetsz!

2011. nov. 5. 18:30
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. nov. 7. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!