40 fölötti kismamák 100%-osan egészségesen vállaltad a terhességet?
Figyelt kérdés
Mennyi idős voltál szüléskor?Volt valamilyen betegséged?Mi?Hányadik gyereket vállaltad ennyi idősen.?Azért kérdem,mert én májusban leszek 40-en,gondolkodom egy 3. gyerkőcön,de néha itt fáj ott szúr,és így elbizonytalanodok mindig.A pulzusom így is magas,tavaly volt epehólyag eltávolításom is.2014. márc. 23. 12:38
11/18 anonim válasza:
43 évesen szültem a kislányom, első baba. Semmi bajom se volt se előtte, se terhesség alatt. Gyönyörű , értelmes gyerekem van. Ha jön kistesó/kistesők, örömmel fogadjuk /őket. Édesanyám 25 éven szült engem, de nem volt sok ideje nevelni:( nagymama foglalkozott velem, aki 50-es éveiben járt akkor. Nagymama megérte, hogy egyetemet végeztem és dolgoztam, sikeres voltam a munkában. Csak azért nem lehetett az esküvőmöm mert későn találkoztam a párommal. Már 37 éves voltam. Nem akartam ilyen sokáig várni, de így alakult.... Azzal viszont nem értek egyet, ha valaki tudatosan dönt úgy, hogy 35-40 éves kora utánra halasztja a családalapítást.
12/18 anonim válasza:
Régen tizenévesen többedik gyereket szülték. 25 évesen már késői gyereknek számított. Évtizedek után tolódott. 20 évesen kezdtek szülni, 30 év fölött volt késői gyerek. Manapság 30 fölött kezdenek szülni az anyák és ez csak tolódik. Lassan természetes lesz, hogy 40 éves korban jön az első baba. Ahogy ez változik, úgy változik a szervezet is. Mint ahogy az ősember volt és alakult (hosszútávú példa)...évtizedek alatt is alakulnak a nők, a környezetük
13/18 anonim válasza:
ja az is természetes lesz,hogy 1 gyereknél nem lesz több senkinek,vagy azzal is baj lesz illetve nem lesznek nagymamák..
15/18 anonim válasza:
Ma találkoztam egy nővel, aki az 5. gyerekét 43 évesen szülte, a 6-at 46 évesen, (fogamzásgátló mellett!). Egyébbként trombozishajlamú, de semmi problémája nem volt. Az egyik 6 éves most, a másik 4, és van elsős unokája. :) Nagyon jó alakja volt, de az arcán látszott a kora.
16/18 anonim válasza:
Szia!Én tavaly dec.-ben szültem 41 évesen a 3-dik kislányomat.Az én esetem elég extrém.Van egy 17 éves nagylányom,lenne egy 5 és fél éves kislányom akit 2 és fél éve elveszítettem az orvosok gondatlansága miatt.Ezért vállaltam be a 3-dik kislányom.Nagyon örülök neki,imádom(így talán agy kicsit a lelkem is regenerálódik),de az igazat megvalva norm.esetben én sem szültem volna ilyen idősen.Minden nap kérem a Jóistent,hogy csak tudjam felnevelni Őt,adjon nekem egészséget hozzá!Szerintem norm.esetben 30-35 éves korig kéne szülni,attól függ ki mennyi gyereket szeretne!
17/18 anonim válasza:
Párom született így. Ők nem tervezték, azt hitték, már nem aktuális a babaprojekt. Aztán kiderült, hogy de, mégis. A gyereket minden létező tesztre lefuttatták, hogy egészséges-e, az volt. Azt hiszem, 43 volt, mikor született a kicsi, 2 bátyja van. A srác amúgy tök egészséges, hihetetlen immunrendszere van, meg asztmás, de azt az aputól mindenki örökölte.
18/18 anonim válasza:
Már miért ne lehetne szülni 40 évesen. Lehet szülni 14 évesen is. Nem hiszem, hogy korfüggő lenne az hogy kinek születik egészséges gyermeke. Abszolút szerencse dolga, egy vagon olyan betegség, szindróma meg kór van amely nem is szűrhető... Szerintem az számít, hogy valaki érzi-e magában az erőt az elszántságot ahhoz, hogy vállaljon mindent ami egy terhességgel együtt jár. Ebbe természetesen beletartozik az is, hogy vállalom, ha esetleg beteg, vagy sem. De ezek a gondolatok egy 27 éves nőnél is ugyanúgy felmerülnek. Szóval nagyon egyénfüggő. Biztos hogy vállalnám ha így alakulna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!