Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vajon ki lehet igy hordani?...

Vajon ki lehet igy hordani? Egeszseges lesz? Meddig lehet igy huzni a terhesseget?

Figyelt kérdés
Kedden reggel a hugomat mento vitte be a korhazba, mert omlott belole a ver, 15 hetes terhes. Bent azt mondtak neki h a mehszajon van a lepeny es ez nagyon veszelyes. Odebb "vandorolhat" meg de ha marad vegig korhazban lesz. 12 hetes uh-n semmit nem irtak a lepenyrol neki h hol helyezkedik el. Dokit is valtott most h bekerult. Szerencsere a baba jol van. De meg nagyon az elejen van, lehet ebbol egy egeszseges terhesseget kihordani? Valakinek van tapasztalata? Vagy aki ert hozza mondana errol par dolgot?

2014. márc. 13. 07:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Ki lehet hordani, a babának sem lesz semmi baja. Csak ha marad méhszájon akkor feküdnie kell végig, mert ha nem akkor az a veszély, hogy leválik a lepény. Nekem közel volt, de "arréb ment". Igazából nem megy arrébb, hanem ahogy nő a méh, máshova-feljebb kerül, kerülhet. Ezt csak az idő fogja tudni megmondani.

Azért az óriási hiba, hogy a 12 h uh-n a doki nem vette észre :(

Nekem a magánorvosom rendelőjében egy régebbi nem is túl jó képet adó uh készülék van, de ő felhívta a figyelmemet, hogy úgy látja közel van, majd a 12 hetesen kérdezzek rá. Igaz ő azt is mondta, ha megyek a korházba, kinél ne csináltassak uh-t. :(

Kitartás a hugodnak, most már jó kezekben van, minden rendben lesz!

2014. márc. 13. 07:58
 2/17 A kérdező kommentje:

Neki semmit nem mondtak a lepenyrol, igy dolgoznia se lehetett volna o meg 12 oraban jart dolgozni. Igaz nem nehez fizikai munkat de akkor is! Adoki meg se emlitette neki a lepenyt. Pedig 6 hetesen os volt egy kisebb verzese es akkor 2 het tappenzen volt. Mikor visszament azt mondta nyugodtan mehet dolgozni. Erre ez tortent. Szegenyke kiment wc-re reggel latta h csupa ver mindene es mikor leult egy nagy darab alvadt ver is kiesett belole. Eloszor meg se merte nezni h mi plattyant ki. Bent a korhazban uh-n a legrosszabbra szamitott es mar csendesen konnyezett erre ott is az uh-os no megkerdezte nagy flegman tole h mi baja. Gyonyoruek mondhatom.

A korhazban fekszik szepen. Mara mar csak barnas maszatja volt a beteten. Szed gravidat, magneziumot, adjak is neki infuzion a magneziumot.

Koszi h irtal jo vokt olvasni. Nagyon remelem nem lesz semmi gond. Nagyon megijedtunk.

2014. márc. 13. 08:06
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
ez elég gyakori és általában ahogy nö a méh tényleg feljebb vándorol. Ha pihen minden rendben lesz ha nem megy feljebb akkor mindneképp császár lesz de az esetek 90%-ban feljebb vándorol.
2014. márc. 13. 08:27
 4/17 A kérdező kommentje:

Pont most beszeltem hugommal volt bent az orvosa es azt mondta h szerencsere nincs a mehszajon hanem csak erinti.

Azt igen mar emlitettek ha megse huzodna odebb akkor csaszar. De ez nala amugy is eselyes mert az erek a fejeben nem vastag erek hanem szerteagazo hajszalerek, emiatt soha nem is szedhetett fog.gatlot, cigiznie se lehetett, alkoholt is tilos volt fogyasztania mert ugye mind erszukito hatasuk van. Igy ugye szuleskor a nagy erolkodestol epattanhat neki. Ezert valoszinu h igy is -ugyis csaszarja lesz.

De megnyugtattatok kicsit.

2014. márc. 13. 08:32
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 18 hetes genetikai uh-on mondtak, hogy a mehlepeny eleri a belso mehszajat. Nem szabadott nagyokat emelnem, sokat kellett pihenni, fekudni. 24 hetesen mar "elvandorolt" egy picit, aztan kesobb egyre jobban es szuleskor mar minden rendben volt.

A hugodnak a "sulyosabb" verzioja van ennek, de sok-sok pihenesselmegelozhet a lepenylevalas es ahogy no a baba odabenn, jo esetben elvandorol a mehlepeny a mehszajrol.Kitartast a hugodnak, minden rendben lesz.

2014. márc. 13. 08:32
 6/17 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen, nagyon aranyos vagy. :-)

Nagyon sok erot ad az h irtok. Nehez ugy pozitivan allni a dologhoz mikor nem tudunk rola semmit, mert nekem szerencsere ilyen gondom nem volt. Direkt visszaneztem a papirjaimat, 12 hetes uh-n nekem mar rajta volt h mellsofali lepenyem volt. Neki meg semmit nem irtak es mondtak. Ez a bosszanto h megbizik az ember az orvosban es tessek ennyire nem figyelnek oda. Mert hat ha tudja elore az elejetol ovatos lett volna. Akarta azt a babat honapokig kuzdottek erte h osszejojjon.

2014. márc. 13. 08:45
 7/17 anonim ***** válasza:
Nekem a 12. heti uh-n mellső fali lepény volt, rá egy hétre ugyanaz a doki már azt írta a leletemre, hogy hátsó fali. 18. héten hátsó fali és rálóg a méhszájra... Úgy néz ki, hogy körbejárja a méhem.
2014. márc. 13. 08:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

5os vagyok. Nekem sem volt a 12 hetes uh.on semmi a papiron, azt mondtak, hogy akkor meg annyira pici, hogy meg nem igazan lehet semmit kijelenteni.

Hidd el en is nagyon feltem, nem tudtam mi lesz, itt olvasgattam en is :)

Amikor kiderult, hogy elvandorolt a lepeny , ismet teljes eletet elhettem. Meg kulfoldre is hazautazhattunk a szuleimhez... :))

2014. márc. 13. 09:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 7es: nekem is ugyanez volt a mehlepeny tapadasat illetoen. Aztan egyik alkalommal megkerdeztem a szonografust, hogy a lepenyem egyszer elol majd hatul tapad?

Azt mondta, hogy a 12 hetes uh.on igazabol a lepeny tapadasat sok helyen nem is nezik, igy az kerul a papirra ami eppen az elozoleg megszetkesztett szovegben szerepel.

Az, hogy konkretan hol is tapad az a lepeny, azt a 18 heti uh.on nezik meg eloszor normalisan-nekem ezt mondtak.

5os voltam

2014. márc. 13. 09:07
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem látták a 12. heti UH-on hogy teljesen fedi a méhszájat a méhlepény, vagy csak nem néztéjk, csak amikor vérzéssel kórházba kerültem. Onnan is kiengedtek vizsgálat után, mondták hogy feküdjek sokat. Szerencsére 2 héttel később már csak érintette, mostanra pedig messze jár a méhlepény a méhszájamtól. A vérzés oka az lehetett akkor, hogy levált az egyébként mellső fali méhlepényem egy darabkája, majd megtapadt hátul. Így most van egy nagyobb mellső fali és egy kisebb hátsó fali. És a kettő között kialakult egy amnion szalag. A természet "csodákra" képes. Lehet hogy a testvérednek 1-2 hetet majd feküdnie kell, de ha a méhlepény elvándorol a méhszáj környékéről akkor onnantól élheti a kismamák jól megszokott életét és simán szülhet. Az előző terhességemnél szintén mélyen tapadó ml-em volt, ott eleinte csak érintette a méhszájat, majd feljebb húzódott, és teljesen problémamentes terhességem volt végig, hüvelyi szüléssel. Még nagyon korai a testvéred terhessége, biztos hogy nem lesz probléma a méhlepénnyel, csak most 1-2 hétig próbáljon meg pihenni.
2014. márc. 13. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!