Dohányzom terhesen, de csökkentettem napi 3-4 szálra, a napi 1 doboz helyett. Tudom hogy így sem egészséges, de mennyiben befolyásolja a terhességet, és a baba épségét ez a mennyiség?
Nálad meg kell találni az egyensúlyt a stressz és a károkozás között.
Az, hogy mennyi kárt okozott már, és még mennyit fog, sok mindentől függ. A napi egy doboz már végtaghiánytól kezdve bármit tud(ott) okozni. Azt ugye tudod, hogy néhány hónappal a terhesség előtt kell csökkenteni?
A másik pedig, hogy ha ennyire le tudtad csökkenteni, akkor 1 hónap múlva tovább is tudod csökkenteni. Próbáld meg - még, ha alig cigarettázol, akkor is rászokhat a babád, már a születése előtt. Nem a legszebb "ajándék" ez neki, elhiheted.
Egyébként így is lehet minden baja (kis súlytól kezdve fejlődési hiányosságig) - de kevésbé súlyos, és kisebb az esélye, mintha tartanád a régi adagot.
Én pedig úgy születtem, hogy anyukám dohányzott terhesen, igaz nem sokat..Egész gyerekkoromban évente többször küzdöttem tüdőgyulladással, hörgőgyulladással, mindenféle légzőszervi betegséeim voltak. Folyamatosan antibiotikumokat kaptam injekció formában, ami miatt nagyon boldogtalan voltam kisgyermekként!
Felnőtt korra ez mérséklődött, viszont az immunrendszerem gyenge, szinte mindenre allergiás vagyok, a bőrömre semmit nem tudok rákenni. A húgomnál már okosabb volt anyu és nem dohányzott, neki semmi baja nem volt, és nincs mai napig.
De a döntést úgyis te fogod meghozni.
Anyam igy utolag kiderult dohanyzott terhessege alatt.
8 honapra szulettem, oxigen hiany miatt szemuveges vagyok es nekem is ahogy az elottem szolonak, nagyon komoly feso leguti problemaim vannak allandoan gyerekkorom ota - es hat igen az orokos injekciok nekem is megkeseritettek a gyermekkoromat.
Ugye nem kell tovabb irnom?
anyam 40 evesen miutan kokemeny asztmas tuneteket kezdtem produkalni egyik naprol a masikra letette a fustszurotlen szimfoniat...13 eves voltam akkor es ez 20 eve tortent.
NAgyon buszke vagyok ra, mert tudom, nem volt neki konnyu.
Megertelek, hogy nehez. De szeresd a kicsidet legalabb annyira mint magadat. Gondolj arra, hogy az o eletet te hoztad letre, tehat te vagy erte felelos es gondolom nem szeretned ha beteg lenne egy eleten keresztul.
Az orvos valoszinu tudja, hogy meddig mehetsz el.
Én dohányoztam Babóka előtt olyan 6 évig,és amikor emgtudtam,hogy babás vagyok,akkor azonnal leetem a cigit,hetedik hét.Csak akaraterő kérdése.
Mindenképpen fordulj orvoshoz a dologgal,hátha ő tud neked valami hatékony leszoktatási terápiát ajánlani.A babának ennyi cigi sem tesz jót,de még mindig jobb mint ha napi dobozokat füstölnél el.Annyi káros szar ér minket a mai világban,hogy nem tetézném még ezzel is,hiszen érte mindig is felelősségel tartozom.Igaz néha nekem is eszembe jut,hogy milyen jó lenne,beülni egy füstös kiskocsmába,meginni egy sört és békésen pöfékelni a haverokkal,de ennél a kis csöpp sokkal fontosabb,és baba miatt gyökeresen megváltoztattam az életvitelemet.Azt nem tudnám magamnak megbocsátani,ha az én gyengeségem miatt lenne bmi baja.
Nem írtad,hogy hány hetes vagy.Jobb lenne,ha azért ezt a napi 3-4 szálat is megpróbálnád tudatosan csökkenteni,először kettőre...aztán csak egyre.Aztán rá sem gyújtani.Így fokozatos lesz a leszokás,csökken a szervezeted nikotin éhsége,és könnyebben fogod lerakni.Illetve minden körülötted lévőt megkérni,hogy ne gyújtson rá,amikor ott vagy,ne kínáljon cigivel,kerülni minden olyan találkozási pontot a bagóval,ami megrengetheti az önuralmadat.
Kitartás,akarat,és gondolj a kis csöppre!
Anyósom dohányzott a terhessége alatt, szerencsére a férjemnek annyi baja lett, hogy pici baba volt, és korán született. Azt nem tudom, hogy a dohányzás számlájára írható-e, de baba korában ekcémás volt, most psoriasisos, borzasztóan érzékeny a bőre.
A leszokással kapcsolatban sajnos nincs ötletem, én a barátnőmet próbáltam mindenféle módon leszoktatni, de nem sikerült (ő nem terhes). Ez csak rajtad múlik, de én remélem, sikerülni fog!
Jó egészséget kívánok nektek!
szia!
sajn én is elszivok napi 3-4 szálat,de pl.reggel másképp nem tudok elmenni wc-re..c vitamint szedek mellé,nagyobb dózisban,két naponta 1000mg-ost kapok be,az orvosok szeretik a dohányzás számlájára irni ha bmi baja van a babának..de elhatároztam ez az utsó szál...
Figyu.Èn 10 évig cigiztem,napi 1-1,5 dobozt.Ahogy megláttam a pozitív tesztet,azonnal leraktam a cigit.olyan nincsen,hogy nem tudod,csak akarat.Próbálj rágózni helyette,esetleg ropi.Ha csak nem ezen jár az agyad,nem lessz stressz belöle.Inkább,mint egy kora szülött baba,´´ill.kis sújal születne,légzés rendellenesse´g,asztma,stb....
14 hetes baba boldog(nem bagós)anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!