Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dohányzom terhesen, de csökken...

Dohányzom terhesen, de csökkentettem napi 3-4 szálra, a napi 1 doboz helyett. Tudom hogy így sem egészséges, de mennyiben befolyásolja a terhességet, és a baba épségét ez a mennyiség?

Figyelt kérdés
Lehetőleg azok válaszoljanak, akik szintén dohányoznak, mert aki nem dohányzik egyértelműen a leszokást javasolja, amit megpróbáltam, de az emiatt kialakult folyamatos stressz miatt az orvos azt mondta, hogy inkább csökkentsem.15 éve dohányzom és a hirtelen letétel nem sikerült.Van e javaslatotok ezzel kapcsolatban?
2008. máj. 9. 22:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Csinálhatnád azt, hogy beosztod, mikor gyújtasz rá. Én is ezt csináltam, egy idő után már nem is cigiztem. Be volt osztva, hogy reggel egy, délelőtt egy, ebéd után egy, délután egy és este egy. Aztán a reggelit elhagytam, és délelőtt gyújtottam rá először, az még laza volt. Aztán a délutánit is elhagytam, az már nehezebb volt. Utána már este sem gyújtottam rá, végül az ebéd utániról is lemondtam, de persze nem egyik napról a másikra. Így sem volt könnyű, de másfél hónap alatt elértem, hogy nem cigiztem a terhességem alatt. Gondolom neked is fontos ennyire a kisbabád, hiszen ezért döntöttél úgy, hogy megszülöd. Ez benne van a pakliban, de egy anya élete lemondásokkal is jár.
2008. máj. 10. 08:39
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Vagy esetleg arra nem gondoltál, hogy majd rágyújtasz a szoptatás végeztével? Nekem bejött, így nem volt olyan érzésem, hogy úristen én már soha nem dohányozhatok és megőrülök. Így is jó pár hónap eltelt, mire rágyújtottam, de akkor már anyatejjel sem szívta magában a gyerekem.
2008. máj. 10. 09:19
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

HAt azt hiszem,h az elottem szolok eleg reszletesen leirtak ,h mi bajt okozhat....

En is cigiztem....par evvel ezelott annyira komolyan h a napi 2 doboz is elment(a munkahelyemen),azota 2 napig eleg volt 1 doboz.Ugyhogy elhiheted,h en is tudom milyen kemeny dolog csak par szlrol lemondani.

Tavaly mar voltam terhes es mikor megtudtam h pozitiv a teszt 1bol leraktam a cigit,de megis munkahelyi okok miatt elvesztettem a babat.

Most aprilis 12.-en megint pozitivat teszteltem es leraktam a cigit,szabalyosan undorodtam tole.Aztan 1 grill partyn megkivantam a ferjemtol beleszivtam 1-et es azt hittem h kidobom a taccsot.Azota annyira undorodom tole h ha a ferjem cigizes utann puszil meg inkabb elzavarom fogat mosni,mert azota mar csak attol rosszul vagyok,ha a ruhajan erzem!

Amugy szerencsesnek mondhatom magam mert 9 hetes es 1 napos vagyok,de nem szoktam a wc-t surun latogatni....de a cigi szagtol es a zoldhagymatol 1bol felfordul a gyomrom.

Sztm is probald meg valamilyen trukkel aprankent csokkenteni az adagodat,hidd el jobb lesz mindkettotoknek(pl. neked is a szulesnel)Gondolj arra,hogy nem orokre kell leraknod!Ha akarod ujra cigizhetsz ,csak 1 kicsit kell kibirni!

Boldog baba varast!

2008. máj. 10. 10:33
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is dohányoztam 6 évig a terhességem elött. De én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy már a fogantatás pillanatától kezdve valami miatt le akartam szokni. Gőzöm sem volt róla, hogy én most terhes lettem, de talán a szervezetem érezte és minden segítség nélkül egyik napról a másikra leraktam. Sőt amit szintén nem tudok megmagyarázni, hogy az addig állandó jelleggel elfogyasztott üditökről áttértem az ásványvizekre. Minden esetre érdekes volt. :) Természetesen akinek nem reagál így a szervezete és nem undorodik meg a cigitől annak nagyon nehéz! Viszont ha arra gondolsz, hogy minden egyes el nem szívott cigivel neki nagyobb az esélye egy egészséges élethez akkor nem is olyan nagy ár. Próbáld meg! Menni fog! Drukkolunk!

Szép babavárást!

2008. máj. 10. 12:11
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
szia,a szomszédom is végig cigizett 36 hetesen meg is szült, most 2 hos a baba de kitudja milyen allergia vagy akármi lép fel nagyobb korára. Én is cigiztem mig meg nem tudtam hogy jön a baba,csak fontosabb az ö egézsége mint az hogy füstöljek feleslegesen,szépen folyamatosan tedd le,biztos sikerülni fog,nekem sikerült mert lelkiismeret furdalásom volt ,hogy a baba miatt én felelek,és sosem bocsájtanám meg magamnak hogyha valami baja lenne emiatt. Annyi finom gyümölcs,meg zöldség van nyáron,amivel potolni tudod a hiányát,és finom fagyi is. 37 hetes kismama.
2008. máj. 10. 14:17
 16/21 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. A lelkiismeretfurdalás miatt tettem fel én is a kérdést és köszönöm , hogy erőt adtatok. Remélem nem okoztam idáig nagyon nagy bajt.Most vagyok 15 hetes. További minden jót mindenkinek! A kismamáknak boldog babavárást!

2008. máj. 10. 20:39
 17/21 anonim ***** válasza:
Az én ismeröseim,barátnöim körében,nagyon sokan dohányoztak a terhesség alatt.Mindegyik gyermek egézségesen született.Volt aki mégcsak nem is csökkentette.Én 6hetesen tudtam meg,hogy terhes vagyok,onnantol NAPI 1 SZÁLAT szivtam el.A 10.héten elhalt a magzat.Ne tudd meg mit éreztem.Bármi gond lehetett,már nem fogom megtudni,de okolom magam is rendesen.Egy orvos ismerösöm viszont azt mondta napi 3szál lehet,de nem több.
2008. máj. 10. 23:58
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Az utolsó válaszolónak:

valószínűleg nem a napi 1 száltól halt meg a babád - hanem attól, amit előtte szívtál. Nyilván valamelyik szerve hiányzott, és ekkorra kellett volna működnie.

A dohányzást még a fogantatás ELŐTT kell abbahagyni - de legalábbis drasztikusan lecsökkenteni!

2008. máj. 11. 14:08
 19/21 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

A közvetlen környezetemben 2 várandós kismama volt, és mindkettő dohányzott a terhessége alatt. Mindkettőnek koraszülött lett a gyereke, szülés után mindkettőt vitték a gyerekklinikára. Az egyik pici majdnem meghalt. Ennyit a dohányzásról terhesség alatt. Nekem sikerült leszokni. Neked miért ne sikerülne? Legalább a babád kedvéért....

2008. máj. 15. 13:26
 20/21 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek, mert én sem tudtam letenni a cigarettát egyik terhességem alatt sem.

Két gyermekem van, a nagyobbik 18 éves lány. Őt 10 nappal szültem később, mint ahogy ki voltam vele írva, 3 kg-os volt, és teljesen egészséges. Orvost sem látott 3 éves koráig, csak a kötelező védőoltások alkalmával.

A kisebbik, 15 éves fiú, 2 héttel hordtam túl, és 3,45 -tel született. Ő is teljesen egészséges! TEhát nem voltak sem koraszülöttek, és nem voltak kis súlyúak. Azt még hozzátenném, hogy kitűnő tanuló mindkettő, a lányom 17 éves korában túl volt 2 középfokú nyelvvizsgán, jelenleg az Eltére megy a jogi karra, tehát semmiféle tanulási nehézségük nem volt.

Ettől függetlenül nem helyes ha dohányzol, mint ahogy az sem volt helyes, hogy én is dohányoztam.

2009. aug. 5. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!