40 fölötti kismamák 100%-osan egészségesen vállaltad a
terhességet?
Figyelt kérdés
Mennyi idős voltál szüléskor?Volt valamilyen betegséged?Mi?Hányadik gyereket vállaltad ennyi idősen.?Azért kérdem,mert én májusban leszek 40-en,gondolkodom egy 3. gyerkőcön,de néha itt fáj ott szúr,és így elbizonytalanodok mindig.A pulzusom így is magas,tavaly volt epehólyag eltávolításom is.
Nincs olyan 40 feletti aki egészséges 100%osan akkor sem ha egészségesen étkezik és sportol.A test már 40 éves öregszik ahogy a gének és a petesejtek állapota is romlik.Számos ismerősöm aki 38-40 évesen szült(amúgy fitt,egészséges nők és 2.-3.-4. gyerekről volt szó) azok eléggé lerobbantak a szülés után,és bizony saját bevallásuk szerint hamarabb kellett volna.
2014. márc. 23. 13:32
2/18 anonim válasza:
Anyám pont 40 évesen szült, epehólyag- és petefészek műtétek után.
A régi standolós fotókon látszik, hogy teljesen visszament a hasa már egy éves koromra (tavaszi gyerek vagyok, gondolom abban az évben nem ment strandra), az egészsége, fizikuma most kezd kicsit megroggyanni, 70 évesen.
2014. márc. 23. 14:00
3/18 anonim válasza:
Juniusban leszek 41 eves,es harmadik babammal vagyok 19 hetes.Azon kivul hogy hematoma miatti sok hetes verzesem volt,semmi de semmi bajom nincs.Talan egy kicsit nehezebben viseltem a hanyingeres idoszakot!
Szoval en azt mondom,hogy annak ellenere hogy itt a lanyok telejesen leirjak a 40 eves kismamakat (majdnem hogy eltemetik oket)vagj bele nyugodtam,mert tenyleg csodalatos erzes.Sokkal jobban elvezem minden pillanatat,mert tudom hogy ez az utolso alkalom hogy ezt erezni fogom.A testunk pedig igy is ugy is eldeformalodik ahogy oregszunk...
2014. márc. 23. 19:49
4/18 anonim válasza:
hű jól le kell pontozni,pedig ezek tények
2014. márc. 23. 21:28
5/18 anonim válasza:
senki nem temeti el őket,nem az élethez öregek hanem a terhességhez és a gyerekvállaláshoz,és ezt maguk azok mondják főként akik végig mentek ezeken plusz az orvosok
2014. márc. 23. 21:33
6/18 anonim válasza:
A terhesseghez sem oregek a 40 koruli nok! Nyilvan tobb a kockazat, de ez genetika, es egeszseges eletmod kerdese is. Raadasul ha egyszer mar szult egy no fiatalabb korban, akkor a teste "hozzaszokott". Tobb ismerosom is van, aki 40 folott szult gond nelkul egeszseges babakat.
2014. márc. 24. 12:29
7/18 anonim válasza:
orvosi tanulmányt olvastam a késő szülésről,és igen öregek hozzá akkor is ha már nem az első ha meg az első akkor még kockázatosabb,és nem teljesen életmód kérdése,mert attól,hogy valaki fitt,nem néz ki 40nek egészségesen étkezik a teste a génjei már 40 évesek lehet lepontozni meg megsértődni egyszerűen a 40 éves test már nem arra való,hogy gyereket hordjon ki és szüljön meg akkor sem ha sok egészséges baba lesz,legalábbis látszólag egészséges mert a problémák később jönnek a felszínre,és ezt nem én találtam ki hanem kutató orvosok
2014. márc. 24. 14:18
8/18 ketteske válasza:
Régen is szültek 40 körül a nők és semmi baja annak a generációnak. Ameddig képes egy nő teherbe esni, addig babát kihordani és szülni is.
2014. márc. 26. 16:41
9/18 anonim válasza:
40 éves vagyok és egyáltalán nem érzem öregnek magam a gyerekvállaláshoz.Az 5. babám lenne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!