Ki hány hetesen ment táppénzre? Mitől függött a döntésed?
Szia!
Nekem 2 vetélés után egyből vesz terhességre vettek..
Most a 3.at várom mind vesz terhesség volt mondjuk munkámból kifolyólag is,mert nagyon sokat kellett emelgetni nem kis súlyokat...Attól is függ szerintem hogy magándokid van e...vagy hogy tudod megbeszélni vele...
A férjem orvos, náluk most két nővér és két orvos is terhes. Az orvosok közül az egyik veszélyeztetett volt, így ő a 10. héten már elment, a másikójuk még mindig dolgozik, 24 hetes, viszont már az elejétől kezdve nem vállal ügyeletet, fertőző beteggel nem kontaktol, stb., jellemzően inkább csak ambulál.
A nővérek közül mindkettő csak nappalra volt beosztva, és csak 8 órában, ebben egyeztek meg, ill. könnyítették nekik a munkát, végül egyszerre, a 20. héten mentek táppénzre.
Sok sikert a babához! :)
Én kedden leszek 34 hetes terhes. Már csak jövő héten dolgozom.
Irodai munka, probléma mentes terhesség, a derékfájástól eltekintve.
Kiveszek 22 nap szabit, az nagyjából szülésig lemegy, szóval végülis táppénzen nem leszek. Már nagyon várom, hogy itthon legyek:)
Szia! Én szociális otthonban vagyok ápoló. 12 órás műszakban éjjel és nappal, fekvő osztályon. 5 hetes terhességem óta táppénzen vagyok. Először más dologgal, de a 6. héttől amikor már volt szívhang a nőgyógyász javasolta a táppénzt, elmondtam hol dolgozok és mondtam, hogy táppénzre szeretnék menni. Nincs saját orvosom, az sztk-n adtak javaslatot, azóta a terhes gondozóban minden hónapban kapok táppénz javaslatot.
15+1 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!