Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki hány hetesen ment táppénzre...

Ki hány hetesen ment táppénzre? Mitől függött a döntésed?

Figyelt kérdés
Még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk az ügyön :) Érdekelne ez a táppénzes dolog, mitől függ hogy ki mikor megy táppénzre. Ezt a terhes nő maga döntheti el, vagy az orvos felülbírálhatja? Ha egészségügyben , osztályon dolgozom, 12 órában, nappal és éjszaka is, és ezért már az elejétől táppénzen szeretnék majd lenni, a doki ki fog írni? köszi a válaszokat :)
2014. márc. 23. 07:48
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) A pénz jól jönne, ezért dolgoznék, de nem ér meg annyit az egész hogy kockáztassam a babám egészségét.
2014. márc. 23. 11:08
 12/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem 2 vetélés után egyből vesz terhességre vettek..

Most a 3.at várom mind vesz terhesség volt mondjuk munkámból kifolyólag is,mert nagyon sokat kellett emelgetni nem kis súlyokat...Attól is függ szerintem hogy magándokid van e...vagy hogy tudod megbeszélni vele...

2014. márc. 23. 12:22
 13/18 anonim ***** válasza:
A dokik ezzel nem szoktak vacakoli, ha kéred, vagy egy kicsit is úgy ítélik meg, hogy baj lehet, vagy olyan a munkaköröd, inkább kiírnak. Én a 30. hétig dolgoztam, irodai munkám van, ami néha stresszes és a sok ülés miatt már nagyon fájt a hátam is, a hasam meg keményedett. Ráadásul sokat kellett tömegközlekednem, ami során többször rosszul lettem, elájultam. Akkor én kértem, hogy írjanak ki, mert ez így már szenvedés.
2014. márc. 23. 12:38
 14/18 anonim ***** válasza:
Én végig veszélyeztett voltam az elején voltam pár hétig táppénzen, de utána saját felelősségre vissza mentem dolgozni, mert megőrültem itthon. 39 hetesen mentem el táppénzre végül.
2014. márc. 23. 12:48
 15/18 anonim ***** válasza:

A férjem orvos, náluk most két nővér és két orvos is terhes. Az orvosok közül az egyik veszélyeztetett volt, így ő a 10. héten már elment, a másikójuk még mindig dolgozik, 24 hetes, viszont már az elejétől kezdve nem vállal ügyeletet, fertőző beteggel nem kontaktol, stb., jellemzően inkább csak ambulál.

A nővérek közül mindkettő csak nappalra volt beosztva, és csak 8 órában, ebben egyeztek meg, ill. könnyítették nekik a munkát, végül egyszerre, a 20. héten mentek táppénzre.

Sok sikert a babához! :)

2014. márc. 23. 13:43
 16/18 anonim ***** válasza:

Én kedden leszek 34 hetes terhes. Már csak jövő héten dolgozom.

Irodai munka, probléma mentes terhesség, a derékfájástól eltekintve.

Kiveszek 22 nap szabit, az nagyjából szülésig lemegy, szóval végülis táppénzen nem leszek. Már nagyon várom, hogy itthon legyek:)

2014. márc. 23. 13:46
 17/18 anonim ***** válasza:

Szia! Én szociális otthonban vagyok ápoló. 12 órás műszakban éjjel és nappal, fekvő osztályon. 5 hetes terhességem óta táppénzen vagyok. Először más dologgal, de a 6. héttől amikor már volt szívhang a nőgyógyász javasolta a táppénzt, elmondtam hol dolgozok és mondtam, hogy táppénzre szeretnék menni. Nincs saját orvosom, az sztk-n adtak javaslatot, azóta a terhes gondozóban minden hónapban kapok táppénz javaslatot.

15+1 hkm

2014. márc. 24. 09:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Szia! Ezt neked kell érezni. Nyugodt légkör van e a munkahelyeden, nem stresszes e a munkád, bejárás problémás e-bkk, anyagilag megtehetitek e? Férjemmel 2 vetélést követően eldöntöttük, hogy következő alkakommal nyugodt körülményeket teremtünk a picurnak Így is lett:-) 4 hetesen már kértem hogy írjanak ki.:-) most már 12 hetesen pihengetünk.
2014. márc. 24. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!