Ki hány hetesen ment táppénzre? Mitől függött a
döntésed?
Figyelt kérdés
Még nem vagyok terhes, de már rajta vagyunk az ügyön :) Érdekelne ez a táppénzes dolog, mitől függ hogy ki mikor megy táppénzre. Ezt a terhes nő maga döntheti el, vagy az orvos felülbírálhatja? Ha egészségügyben , osztályon dolgozom, 12 órában, nappal és éjszaka is, és ezért már az elejétől táppénzen szeretnék majd lenni, a doki ki fog írni? köszi a válaszokat :)
Én fenyegető vetélés miatt veszélyeztetett voltam a 8. héttől és azóta táppénzen vagyok. A legelején nem tudtam ülni, mert nagyon fájt, aztán kiderült, hogy van egy fertőzésem, amit a 12. hétig nem lehetett kezelni. Akkor kaptam antibiotikumot és azóta már ülni tudok, de nem mentem vissza. Nőgyógyász kérésére háziorvos tart táppénzen.
Az egészségügyben szerintem sok mindennek ki vagy téve, ha kéred az orvost táppénzre fog venni.
2014. márc. 23. 07:53
2/18 anonim válasza:
Én 32 hetesen mentem táppénzre. Irodai munkát végeztem, jól bírtam, csak a végére más sok volt a napi kétszer egy óra tömegközlekedés és a sok ülés. A doki már korábban is felajánlotta, hogy nyugodtan szóljak, ha nem bírom. Szerintem a Te munkakörödben simán ki fog írni a doki.
2014. márc. 23. 07:57
3/18 Roberta77 válasza:
Én a pozitív teszt óta táppénzen vagyok.(február 4.)
Nőgyógyász megkérdezte,hogy akarok e tp-re menni
A válasz igen volt :-)
Ráírta a papíromra,azzal mentem a háziorvoshoz..
Ő rögtön kiírt.
Előzmény:vetélés. De a munkám miatt is,mert pedagógus vagyok és tudod sok a beteg gyerek stb.
2014. márc. 23. 08:01
4/18 anonim válasza:
Szintén a 8. héttől vagyok táppénzen fenyegető vetélés miatt. A nőgyógyász havonta ír egy ajánlást a háziorvosnak aki ez alapján tart táppénzen, emellett minden hónapban jön valami nagyokos főorvos és ellenőrzésre behivat, hogy nem e vagyok táppénzcsaló, hogy már ilyen korán táppénzre kerültem. Ha jófej a nődokid meg tudid dumálni vele, hogy mikortól szeretnél otthon maradni táppénzen, ha nem akkor (legalább is itt) csak a legvégső esetben írnak ki.
2014. márc. 23. 08:03
5/18 anonim válasza:
Én 21. hétben, félidőben mentem táppénzre. Volt előtte két vetélésem, így a dokim mondta, hogy szóljak ha már teher a munka, és otthon maradok.
4 településen dolgoztam, így már az autózás sokszor nem esett jól, mindegyik helyen ügyfélfogadást tartottam, szóval sok emberrel találkoztam. Nem akartam betegségként kezelni a terhességet, és eltunyulni sem akartam már az elején.
Ha veszélyes anyagok között dolgozol, vagy olyan munkakörben ami fizikai megterheléssel jár, vagy vérzés miatt fennáll a vetélés kockázata, rögtön kiír a doki. Ettől függetlenül te bármikor kérheted hogy kiírjon!
2014. márc. 23. 08:08
6/18 anonim válasza:
Kórházban dolgozom röntgen osztályon, amint a kezemben volt a papír, hogy terhes vagyok, táppénzre mentem egyből.
2014. márc. 23. 08:16
7/18 anonim válasza:
szia! az orvosom a 7.héttől tp-re íratott, veszélyeztetett terhesként. előzmény: két vetélés,két méhenkívüli, és betegek között dolgozom. ja és egy haematóma miatt ami a petezsák felett volt véreztem 2x is erősen, a 7.héten, tehát kérdés nem volt az esetemben. most vagyunk 27 hetesek.
2014. márc. 23. 10:40
8/18 anonim válasza:
15.hettol, mento vitt be mert omlott belolem a ver. Szerencsere minden rendben azota
2014. márc. 23. 10:42
9/18 anonim válasza:
Én nem mentem táppénzre, mert bírtam a munkát, de a doki mondta, hogy kiír ha akarom. Ha veszélyes a munkád nem kell dolgoznod.
2014. márc. 23. 10:54
10/18 anonim válasza:
én már csak a jövőhéten megyek dolgozni, 31 hetes leszek amikor eljövök. megőrültem voltam az egyedülléttől meg a "semmittevéstől" ha hamarabb kell :) most is csak azért jövök mert a 8 órai ülés kikészítette a derekam. persze a dokim hamarabb is kiírt volna. szerintem személyiség függő ki mennyit szeret egyedül lenni, kinek mennyire igénye a társaság. és persze a legfontosabb, ha olyanok az előzmények vagy valami gebasz van a terhességgel nyilván otthon kell maradni akár szeretné az ember akár nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!