A palcenta a mellső falon, mélyen tapad eléri a belső méhszájat. Akinek ugyan így volt, annak voltak ebből problémái?
Igazából ezzel pihenned kellene,menj táppénzre.
Amíg nincs baj addig oké,de sem emelni,sem hirtelen mozdulatok semmi megerőltetőt nem szabad csinálnod.Vigyázz magatokra,ilyenkor nagyobb a kockázat,hogy idő előtt leválik a méhlepény!Az pedig ha nem avatkoznak sürgősen közbe súlyos,akár életveszélyes állapotot idézhet elő rövid idő alatt.Még van esélyed arra,hogy ahogy nő a méhed változik a lepény helyzete,de ha marad így,hogy fedi a méhszájat akkor sajnos császáros szülésed lesz.Erre nincs más megoldás.
Menj táppénzre és pihenj sokat.
Nekem ugyanez derült ki a 18 hetes kötelező UH-n. A doki annyit mondott (fogadott orvosom volt), hogy kerüljem a cipekedést, fizikai munkát, és tilos házas életet élni! A vérzésre figyeljek, ha ilyet tapasztalok, azonnal keressem fel... DOlgozhattam tovább, irodai munkát végeztem + sokat utaztam, de ezzel nem volt gond. A 30. hétig dolgoztam. Vérzésem nem volt, sőt, semmi komplikáció, a végére igazodott annyit a méhlepény, hogy elmozdult a méhszájról, így november elején normál úton hozhattam világra a kislányomat!
Szóval nálam így volt. Biztos ez is mindenkinél más és más. Persze, ha nem mozdul annyit, akkor császár a megoldás, mert a "kijárat" nem szabad. Még ráérsz ezen aggódni, a
Első gyerekkel a 12 uh-n mondták, hogy mélyen tapad a méhlepény ill. méhszájon van. Doki és senki nem mondott rá semmit, a védőnő szólt, hogy házasélettel óvatosan. Ennyit! 34 hetes koromig melóztam, saját irodám volt és 24 km-re volt a melóhelyem (autókáztam odáig) + 12 órázás, de ez heti 3-4 nap volt. Második bébinél szintén mélyen, méhszájon tapadós méhlepény. Érdekes, mert uh-s nő azt mondta házasélettel óvatosan, doki asszisztense szigorúan óva intett. 18. hétre elhúzódott a méhszájtól de még mindig nem jó helyen van.
Probléma nem volt, reméljük nem is lesz a 2. baba még bennem van :)... de értékeld ezeket is
nekem is ez volt,de nekem nem ment feljebb,a 16.héten vérzett is-10 hét kórház.Aztán otthon feküdtem végig,végül a 41.héten-szerencsére a kórházban...-levált a lepény(pedig feküdtem)és azonnali császár után épségben vagyunk a lányommal,és kicsattanunk az egészségtől!:)
Ez nagyon ritka szövődmény,ami nekem volt,de feküdni kéne,no sex,és ha picit is barnázol,AZONNAL kórház!Remélem,neked feljebb húzódik idővel-általában így szokott lenni.Kitartás,és a legjobbakat!
Szia!
2.terhességemnél ugyanez volt a problémám,az orvosom végig figyelemmel kísérte és reménykedett,hogy feljebb megy...hát nem ment. A 35.(ablakot pucoltam) és a 37.héten vérzéssel befektettek,végül program császárral született a kislányom a 39. héten.
Vigyázz magatokra,ne emelj,ne nyújtozkodj.
Jo egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!