Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak en utalom a pocaklako...

Csak en utalom a pocaklako kifejezest? Megőrülök tőle.

Figyelt kérdés
2014. márc. 12. 21:57
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
62%

Én nem utálom, nem idegesít, de nem is használom, sose használnám. Ami viszont fura, hogy az egyik válaszoló írta, hogy már a pocak is idegesítő(?), mert az has.

Hát nem tudom, más hogy van vele, de nekem POCAKOM van, abban pedig KISBABÁM. :)

2014. márc. 13. 15:27
 32/40 anonim ***** válasza:
55%

nekem olyan erőltetett jópofizásnak tűnik, mikor megkérdezték tőlem, hogy hogy van a pocaklakó?

Annyira nem idegesít, de nem is tetszik.

A babó kifejezés sokkal inkább zavaró számomra....

Az egyes szám első személy is... :))

A kispasival nincs semmi gond szerintem. Egy kisfiu az egy kispasi!! :)) Simán a pocakkal sincs semmi baj.

MIkor kismama voltam nem hívtam a babámat magzatomnak! :) Az olyan furi.

Ezek a fent felsoroltak mondjuk oké, nem tetszenek, de nem őrülök meg tőlük, de sosem használtam ezeket a kifejezéseket.

2014. márc. 13. 21:54
 33/40 anonim ***** válasza:
Szerintem ennek az a gyökere, hogy a szülésorvosok, is szoktak mondani, ilyeneket, hogy " két óra és szülünk!" Persze az orvos nem fog szülni, de segít megszülni. Vagy, hogy "mindjárt jövök és szülünk!" Ez valahogy innét fejlődhetett ki.
2014. márc. 14. 18:08
 34/40 anonim ***** válasza:
48%
Szia! Szerintem aranyos ez a megszólítás! Én a terhesség szótól libabőrözök! Pláne, ha orvos szájából hallom. Mennyivel szebb a várandósság kifejezés!
2014. márc. 18. 19:42
 35/40 anonim ***** válasza:
92%
Még jó hogy ez a hivatalos elnevezése, hogy terhesség. Pláne nem fura ezért orvos szájából.
2014. márc. 18. 20:03
 36/40 anonim ***** válasza:
88%
Hát én most terhes vagyok. Nem várandós. És most pláne cseppet sem érzem áldott állapotnak. Van az az időszak, amikor valóban terhesség :-)
2014. márc. 18. 20:13
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

Ízléstelen és durungokra jellemző kifejezés!

-az élet legcsodálatosabb idejének számít a várandós anyaság!

2014. márc. 18. 21:56
 38/40 anonim válasza:
44%
Én csak a pocak kifejezést utálom, de azt is csak azért, mert az a rohadt activia-reklámos zöld báb jut róla eszembe... -.-"
2014. márc. 23. 12:01
 39/40 anonim ***** válasza:
Én is... De írtatok pár olyat, amitől úgyszintén, például, a többes szám első személytől. Nekem kissé fura volt, hogy ha megkérdeztem a barátnőmet, hogy hogy van, azt válaszolta, hogy tegnap "lázasak voltunk, de aztán szopiztunk, és akkor nem sírtunk". Nekem ez túlzás.
2014. aug. 3. 23:39
 40/40 anonim válasza:
Utálom, nemrég Pesten Hallottamban posztolt valaki egy sztorit, második pocaklakót olvasva hagytam abba. Olyan nyálas, gyerekes kifejezes egy felnőttnek
2018. márc. 6. 15:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!