Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 34 hetes terhes vagyok, és...

34 hetes terhes vagyok, és van egy 2 éves fiam. Nagyon nehezen bírom fizikailag és mostmár idegileg is. Fáj a hasam és a kiabálástól a sírásig mindent produkálok. Normális ez, vagy csak gyenge vagyok?

Figyelt kérdés
Egyébként veszélyeztetett vagyok, volt egy vérzésem még 16 hetesen, azzal kórházban voltam sokat, elvileg fekszem és nem emelhetek. Gyakorlatilag a bölcsis fiam 4. hete velem van( beteg ), nyilván nem fekszem és emelek is. gyerkőc a dackorszaka elején..mindenre nemeet mond, és elkezdett kevesebbet aludni.

2014. márc. 5. 12:40
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Kedves Beszólogatós! Nem mindenki úgy képzeli el az életét hogy szül egy gyereket, otthon dekkol 3 évet, majd dolgozik 1 évet (persze ha annyi időre visszaveszik) és megint szül egy gyereket és otthon dekkol 3 évet. Én legalábbis nem így szerettem volna, és SZERENCSÉRE hamar összejött a második baba, így kb 3,5-4 mozgalmasnak mondható évet töltök itthon, de nem is bírnék többet mert hiányzik a munka, a pörgés. Biztos vagyok benne hogy mindkettőt 100%-ig el fogom tudni látni, de tényleg a terhesség vége macerás. De azt meg kisebb-nagyobb nehézségekkel már ki lehet bírni. Azt a szituációt pedig, amibe a kérdező került, nem lehetett előre kiszámolni, senki sem tehet róla. Az életben annyi váratlan fordulat történhet, pl valaki gyereket vállal, és szülés előtt a férj elveszíti a munkáját. Rájuk is azt mondod hogy felelőtlenek?
2014. márc. 5. 14:07
 12/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem olvastam végig a válaszokat, inkább leírom én mit gondolok. Nem, ez így nem normális. Én 35 hetes kismama vagyok és van egy 2 és fél éves lányom. Egész nap itthon van velem, nem bölcsis. Soha nem ordítozok vele, pláne nem bőgök előtte. Érzem kevesebb a türelmem, de magamban próbálom elintézni a dolgokat és higgadtan viselkedni. Aláírom, szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy jó gyermekem van, de ha Te így viselkedsz mit vársz egy 2 évestől? Esetleg segítséget nem tudsz kérni? Nekem szinte minden nap délelőttönként itt van a tesóm, játszanak kinn az udvaron a gyerekkel. Addig én pár dolgot elvégzek, főzök, aztán bejönnek, ebéd és alszik délután. Utána együtt játszunk és később már apa is hazajön.
2014. márc. 5. 14:45
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen normális, hogy ki vagy bukva. Tényleg sok ez így együtt. Ja és azoknak üzenném, hogy nem kell ítélkezni senki fölött, hogy ki mikor vállal 2. gyereket: nem mindenki olyan szerencsés, hogy kiválassza a fogantatás időpontját. Ez még a jobbik eset, hogy korán jött. Mások örülnének ennek....
2014. márc. 5. 15:17
 14/21 anonim ***** válasza:

Tudom, min mész keresztül, én is veszélyeztetett terhes voltam, az első három hónapot végig kellett feküdnöm. Közben ott a két és fél éves gyerek, ráadásul nyár volt...

Először is, normális és nem normális. Érzékeny vagy, félted a babát, készülnél az érkezésére, a babaholmit rendezni kellene, de ott a nagyocska, aki hiányzik, akivel játszani kellene, foglalkozni...

Amik nekem nagyon beváltak: naponta többször pihenőt tartani. Reggel feltettem a kaját (semmi bonyolult), utána leültem egy órát (egy bögre tea, teázzatok együtt a kicsivel). Ezt a fiamra szántam, játszottunk, olyan játékokat, amik nem kívántak mozgást. Könyveket nézegettünk, vannak matricás könyvek (ezeket imádja, fél-1 órákat is eltöltünk vele), vagy pakolósat játszottunk (én megraktam a traktor utánfutóját dominókkal, ő elvitte a kanapé másik végébe és vissza). Volt, hogy youtube-on mesét néztünk, én feküdtem, ő mellettem ült és együtt néztük. A nagy csiklandozós birkózásokat átvette a férjem. :) Bár, látszott a gyereken, hogy hiányzik neki az anyai dögönyözés, de megértette, hogy most nem lehet. Volt, hogy elvittük játszóházba, ott aztán tombolhatott. A férjem gyakran vitte magával boltba, ide-oda, mindig magyarázott neki, hogy milyen nagy segítség, milyen ügyes, mennyire büszkék vagyunk rá stb.

Ha fetreng a padlón, hagyd ott, semmi baja nem lesz.

Tudom, hogy nagyon nehéz mindig türelmesnek, nyugodtnak lenni, de a fiad a te viselkedésedre reagál így.

Ha teheted, hívj segítséget, akár fizess egy takarítónőnek, biztos akad a környéken olyan, aki elvállalja.

2014. márc. 5. 15:41
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, aki vette a fáradtságot és átgondoltan válaszolt! Segített!
2014. márc. 5. 20:43
 16/21 anonim ***** válasza:

34 hetes vagyok én is, a lányom 2 éves lesz. értelmes lány, minden érdekli,az is amit én csinálok, így nem feltétlen azt kell csinálnunk amit ő szeretne, pl. a minap ő is pakolta száradni a kistesó holmikat..őt is fel kell vennem, viszont megérti hogy a hasamra vigyázni kell,és magától mondogatni szokta, hogy "nem szabad ugrálni most rajta"...mindig is olyan voltam vele, hogy mindent elmagyaráztam, bevontam abba amit épp csináltam, és többnyire megérti, mit miért kell ill.nem szabad..

elmondása szerint vára a babát, sőt, neki is van sírós áték baba, amit ringat mint a nagyok, cumit ad neki stb..

az elmúlt hetekben én vigyáztam keresztfiamra 3 éves, rettentő eleven..persze fogy az ember türelme, de nem szabad a gyereken kitölteni. mély levegő, pohár vizet inni, vagy picit kimenni levegőzni, esetleg olyankor kivinni a gyereket is, friss levegő neki is jót tesz. hetek óta keményedek, leszakad a hasam, derekam, de a gyerek ebből semmit nem vesz észre.

Kérdező, keress olyan elfoglaltságot, ami nem megterhelő, földöl ülős legózás, labdázás vagy bármi, beszélgess a gyerekeddel sokat, ha azt szeretné hogy vedd fel, de nincs rá nyomós oka, akkor csak ülj le mellé.

2014. márc. 6. 09:20
 17/21 anonim válasza:
Kedves kérdező!Ne foglalkozz az olyan válaszokkal akik leszeretnék húzni az önbecsülésed!Igenis JÓ ANYA vagy!!!Az hogy kimered mondani a hibáidat,mersz segítséget kérni,az mind nagyon jó dolog!Sokan vannak akik nem mernek,nem tudnak segítséget,tanácsot kérni!Az hogy te ezt le merted írni,tanácsot mertél kérni,igenis dicsérni való!Terhesség alatt nagyon dolgoznak a hormonok a kismamákban.Főleg ha van még 1 vagy 2 esetleg több gyermek is akiről gondoskodni kell,plusz a párjuk.Nem kis feladat!Össze fogtok csiszolódni,meglátod!A kisfiaddal próbálj meg sokat beszélgetni!Boldog babavárást a hátralevő hetekre!
2014. márc. 6. 10:32
 18/21 anonim ***** válasza:
31%
Ne kiabálj vele, azt a sírásoddal nem oldod meg. Szegény kisgyerek nem tehet a ti döntéseitekről. Azt pedig minden babát vállalónak tudnia kell és nyilván te is tudtad, hogy nem mindegyik terhesség problémamentes, fel kell készülni minden körülményre. Ez a felelős gyermekvállalás.
2014. márc. 6. 14:13
 19/21 anonim válasza:
Na,látod kedves kérdező!Jönnek az ilyen "felelős gyermekvállalók"mint az elöttem hozzászóló!Vicces!!! :) Ha-ha-ha! :D
2014. márc. 6. 15:28
 20/21 A kérdező kommentje:

Mégegyszer köszönöm a bíztatást annak akit megillet!

És megint bebizonyosodott,hogy itt a legtöbben tökéletesek,vagyis sosem kiabálnak a gyerekükkel,sem senkivel, mindig minden körülmények között tökéletes anyaként és háziasszonyként tudnak és képesek viselkedni, és legfőképp felelős szülők. Mindez feljogosítja őket arra,hogy ne segítséget nyújtsanak,hanem ítélkezzenek. Mindig felmerül bennem mikor ilyesmit olvasok akár másnál is,hogy mi viszi rá ezeket az embereket a rosszindulatra? De nem akarok találgatni... Üdvözlöm őket és köszi! (Azért sarkítok,mert aki így nyilatkozott az mind sarkított velem szemben is.) Az ötleteket egyébként köszönöm. Bár némelyik a teljes tehetetlenséget és ötlettelenséget feltételezi rólam,dehát mindegy. Köszi mindenkinek! A kérdést lezárom!

2014. márc. 7. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!