Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Probléma lehet ha heti 1x...

Probléma lehet ha heti 1x 6percet álló szolizok 23hetes terhesen?

Figyelt kérdés
2014. febr. 20. 07:38
1 2 3
 11/22 Jégtánc ***** válasza:
100%
Az nem lehet hogy simán vitaminhiányod van?
2014. febr. 20. 09:24
 12/22 anonim ***** válasza:
43%

mégis mi baja lenne egy 23 hetes magzatnak heti 6 perc álló szólitól? A magzatvíz amúgy is 37 fokos, nem fog tovább melegedni. A szoliban többnyire van hűtés . Hovatovább, nyitott szoli is van, ami nemhogy nem meleg, de én faztam benne. Nyáron sincs árnyékban hűvösebb, mint egy jól hűtött szoliban. Úgyhogy a melegedes problémáját meg lehet oldani. Nyilván nem.ilyenkor érdemes infrás szoliba menni, mert az baromi meleg.

Azért nem szokták kismamaknak javasolni a szolit, mert ilyenkor érzékenyebb a bőr, könnyebben kialakulnak májfoltok, szeplők.Ha eddig soha nem szoliztal, szerintem sem most kezdd el, ha amúgy érzékeny a bőröd. Heti 3-6 perctől viszont nem lesz gond. A kellemes meleg még lazít is.

Én 1-2-szer 6 percet jártam hetente, se a védőnő, se a doki nem mondta hogy ne menjek. A gyerek megszületése után viszont lemondtam a szolirol, mert egyszerűen nincs időm.

2014. febr. 20. 09:41
 13/22 anonim ***** válasza:
47%

Nem gondolom,h problémát okozna a nagyon óvatos szoláriumozás. Főleg nem a kicsinek. Ennél sokkal több káros hatás ér minket a terhesség alatt (pl. szmog). De ezt érdemes elolvasni:

[link]

2014. febr. 20. 09:43
 14/22 anonim ***** válasza:
Én csak azért írtam a melegedést mert nekem doki mondta hpgy az olyan mintha lázas lennék. Aért ne menyjek.
2014. febr. 20. 09:49
 15/22 anonim ***** válasza:
60%

Nem értem hogyan lehet a szmogot a szoláriummal összehasonlítani. A szmogot nem igazán lehet elkerülni, ez van. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy keresnem kell a kockázatos dolgokat. Csak azért, mert ilyen meg olyan káros hatás éri a magzatot mindenképpen, akkor már hozzá lehet csapni mást is?

De ugyanez az alkoholfogyasztás, dohányzás és egyéb témakör is.

Alapvetően kétféle kismama van: az egyik, aki elfogadja ezeket a magasabb kockázati tényezőket de nem foglalkozik vele (mert xy-nak sem lett semmi baja, mert a doki megengedte a napi pár szál cigit mert a stresszelés sokkal károsabb lenne a babára stb) és a másik, aki megpróbálja a lehető legjobban minimalizálni a kockázati tényezőket, biztos ami biztos alapon. Mindkét kismama ugyanúgy szívja a szmogot, csak az egyik még rátesz egy lapáttal és a másik nem.

Szolizz ha úgy akarod, jó eséllyel nem lesz baja a babádnak. Csak egy kérdésre válaszolj magadnak. Érdemes kockáztatni, akármilyen kicsi is az esélye, vagy nem?

2014. febr. 20. 10:48
 16/22 anonim ***** válasza:
62%

Soha, sehol, senki nem bizonyította a szolárium káros hatását a magzatokra nézve. Ellenben a szmoggal, alkohollal, dohányzással, stb.

Gondolkodjatok már, akkor ennyi erővel egy jó meleg kád vízbe sem lehetne beleülni. Azután is felhevül a test valamennyire. A forró fürdő és szauna nyilván nem ajánlott a terhesség elején sem, de ami csak meleg, az nem árthat (pl. termál víz). Azért írtam, hogy van nyitott szoli, és van, ami nem forró, csak kellemesen meleg.

De megint csak az elvakultság megy, az érveket sokan meg sem hallják. Viszont az, hogy a szolárium hosszú távon egyáltalán nem tesz jót a bőrnek, az tuti. Könnyebben öregszik, hamarabb veszít a nedvesség tartalmából, és könnyebben kialakulhat a bőrrák is, ha valaki nem óvatos.

Nem vagyok beteg, de nagyon fehér a bőröm, és baromi idegesítő, mikor rendszeresen megkérdezik tőlem, hogy úúristen, beteg vagy?? Meg jobban is érzem magam barnábban. Nem feketén hanem ízlésesen barnán.

2014. febr. 20. 12:30
 17/22 anonim ***** válasza:

A jó meleg kád víz sem ajánlott, beindíthatja a szülést. És mondjuk 36 hetesen nem biztos, hogy be akarod indítani a szülést. Illetve a fertőzés miatt sem.

A termálvíz kifejezetten tiltott a terhesség alatt, ki is van írva a fürdőkben. Az első pár hónap és az utolsó pár hónap különösen veszélyes a vetélés/szülés miatt, illetve az egész időtartam alatt a fertőzésveszély miatt (sok nő sokkal érzékenyebb a fertőzésre a terhesség alatt). Ugyanúgy kisgyerekeknek is tiltott a termálvíz, mert megterheli a szív- és érrendszert.

Persze nyilván mindenkinél másak a határok, mit fér még bele és mi nem.

2014. febr. 20. 14:23
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Igaz, a szolárium káros hatását nem bizonyították, bár nem hiszem, hogy erre irányuló kutatások egyáltalán vannak.

Itt nekem csak az a problémám, hogy egy kvázi kényelmi szempont miatt egyáltalán felmerül a kérdés. Az a pár hónap igazán kibírható szoli nélkül. Egyébként az igazán jó eredményért érdemes barnulássegítő krémet használni, amit megint nem tudom, hogy terhességgel kompatibilis-e.

Meg szerintem a legfőbb érv ellene, hogy a szoli szárítja a bőröd. Ha nem elég nedves a bőröd, akkor SOKKAL KÖNNYEBBEN BECSÍKOZÓDIK (nyilván ez főleg hajlam kérdése, de minek rásegíteni még), és ha meg már vannak kialakult csíkjaid, hát arra rászolizni....nem tudom nem-e csúnyúlnak még jobban el.

2014. febr. 20. 14:27
 19/22 anonim ***** válasza:
A meleg lazítja az izmokat, nem indikál szülést, és méhösszehúzódást sem. A forró víz viszont vérbőséget okoz. Nem összekeverendő a kettő.
2014. febr. 20. 14:51
 20/22 anonim ***** válasza:

Igaz a meleg víz nem, de itt "egy jó meleg kád víz"-ről van szó. Kérdés kinek mi az.

Anno nekem hematómám volt az elején és a doki megtiltotta, hogy akár egy kicsit is kockáztassak. Itt megint arról van szó, kinek mi fér még bele.

Aki szerencsés és minden rendben van a terhességével, persze bátrabban vállal be mindent, mint aki mondjuk veszélyeztetett és az utolsó 3 hónapot ágyban kell töltene. Nyilván ő meg sem próbálja a jó meleg vizet.

2014. febr. 20. 15:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!