Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 18 hetesen még csak nagyon...

18 hetesen még csak nagyon ritkán és gyengén érzem a magzat mozgást ez probléma lehet?

Figyelt kérdés
Kb.1hete mintha már mocorogna a kis pocaklakóm,de csak nagyon ritkán érzem és gyengén mintha nem is rugdosna csak kinyomná magát.Néha aggódom minden rendben van-e mivel azt mondják a második baba hamarabb mozog mint az első.Az első baba 22 hetesen mozdult meg.Aggódnom kellene?
2014. febr. 6. 10:47
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, sokan a 22-24-ig hétig nem is érzik. Igazán markánsan a 26 hét körül lehet már áérezni, mert akkor már a csontjai is elég kemények és a hely is kezd szűkülni.
2014. febr. 6. 10:50
 2/5 anonim ***** válasza:

Már miért kéne, hogy gond legyen?

Ennyi idősen az a normális. Még annyira picike az a baba, alig néhány dkg, hogy igazából nincs is mit nagyon érezni. Max. simogatások, bugyborékoló érzéseket lehet érezni. Ennyi idősen még nem lehet kifejezetten rugdosásokat érezni vagy olyan erős kinyomásokat, mint a későbbiekben.

És nem igaz, hogy a második baba hamarabb mozdul meg, mindegyik baba ugyanakkor mozdul meg, nagyon is korán már mocorognak, csak mivel aki már volt kismama egyszer, az tudja, hogy milyen érzés a baba mozgása, így korábban észreveszi, mint az elsővel, amikor még fogalma sem volt, hogy milyen érzés.

És van, akinek hiába második terhesség, akkor sem érzi még egyáltalán ennyi idősen.

2014. febr. 6. 10:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Megnyugtató volt.
2014. febr. 6. 11:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem probléma.

Első babánál azt szokták mondani, hogy később lehet érezni mint ahogy írták már előttem.

Ez emberfüggő illetve az is befolyásolja, hogy milyen vastag a méh fala.

20 hkm

2014. febr. 6. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:

Anatómiából az átlagembernél járatosabbnak tartom magam, szerintem elég jó a testtudatosságom.

14. héten már éreztem apró mozgásokat, mert pontosan tudtam, hogy ott éppen nem halad el bél, ezért nem érezhetem a gázaim közlekedését - amúgy arra hasonlított az érzés.

2014. febr. 6. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!