18 hetesen még csak nagyon ritkán és gyengén érzem a magzat mozgást ez probléma lehet?
Már miért kéne, hogy gond legyen?
Ennyi idősen az a normális. Még annyira picike az a baba, alig néhány dkg, hogy igazából nincs is mit nagyon érezni. Max. simogatások, bugyborékoló érzéseket lehet érezni. Ennyi idősen még nem lehet kifejezetten rugdosásokat érezni vagy olyan erős kinyomásokat, mint a későbbiekben.
És nem igaz, hogy a második baba hamarabb mozdul meg, mindegyik baba ugyanakkor mozdul meg, nagyon is korán már mocorognak, csak mivel aki már volt kismama egyszer, az tudja, hogy milyen érzés a baba mozgása, így korábban észreveszi, mint az elsővel, amikor még fogalma sem volt, hogy milyen érzés.
És van, akinek hiába második terhesség, akkor sem érzi még egyáltalán ennyi idősen.
Nem probléma.
Első babánál azt szokták mondani, hogy később lehet érezni mint ahogy írták már előttem.
Ez emberfüggő illetve az is befolyásolja, hogy milyen vastag a méh fala.
20 hkm
Anatómiából az átlagembernél járatosabbnak tartom magam, szerintem elég jó a testtudatosságom.
14. héten már éreztem apró mozgásokat, mert pontosan tudtam, hogy ott éppen nem halad el bél, ezért nem érezhetem a gázaim közlekedését - amúgy arra hasonlított az érzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!