Az anyakönyvezéshez tényleg 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot kell bemutatni a kórházban?
Figyelt kérdés
2014. febr. 19. 15:53
1/9 anonim válasza:
Szia!
Régebben így volt, nekem a védőnő mondta, hogy már nem kell megszüntették ezt a dolgot. :)
2/9 anonim válasza:
Kórháza válogatja, érdemes rákérdezn! Van ahol 90 napnál nem régebbit kérnek. (hogy miért, fel nem foghatom...)
3/9 anonim válasza:
Nem kötelező, de ajánlott az ügymenet meggyorsítása érdekében. Ha nem viszitek be a frisset, akkor lehet, hogy nem érkezik meg az újszülött anyakönyvi kivonata, amíg bent vagytok a kórházban. Ha kikéritek a baba miatt, illetékmentesen ki kell adniuk.
4/9 anonim válasza:
Kérdezd meg a kórházban, én a kórházi védőnőt hívtam fel, amikor ez a kérdés aktuális volt (a telefonszáma rajta volt a szülészet honlapján). Nálunk simán elfogadták a 12 évest is. Továbbá nálunk nem a kórházba, hanem a kerületi anyakönyvi hivatalba kellett menni az anyakönyvért, a kórházban az adatokat vették csak fel.
5/9 anonim válasza:
re3. Én nem értem, hogy miért gyorsabb anyakönyvezni egy gyereket új házasságival, mint egy eredeti több évessel.
6/9 anonim válasza:
Azért gyorsabb, mert van ahol ha régebbi, akkor hivatalból kikérnek egy újat, és az időt visz.
7/9 Gyönyörűséges válasza:
Debrecenben 180 napnal nem regebbit kernek, ennek az a lenyege, h a baba hazassagba szuletett es a ferj vezetekneven anyakonyvezik.
8/9 anonim válasza:
re6. Csütörtökön vették fel a lányom adatait, hétfőn már lehett menni az anyakönyviért. Nem hinném, hogy ez lassú ügymenet. 12 éves anyakönyvit vittünk.
Más ügyből jártam anyakönyvvezetőnél, kb 2 perc alatt ellenőrizte le az összes okmányunkat a férjemmel.
9/9 anonim válasza:
3 éve elfogadták a 3 éves ház.anyak. kivonato.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!