Lányom külföldön született, a hazai anyakönyvezéshez elég egy külföldi közjegyző által hitelesített fordított másolat a születési anyakönyvi kivonatról, vagy azt az OFFI kell fordítsa?
szia. bocsi hogy nem a kerdesedre adok valaszt, de ez engem is erdekelne. Nekem egy honapja szuletett a fiam, szinten kulfoldon.
En azt sem tudom hogyan induljak neki a dolognak. A nagykovetseget mar hivtuk, de valamilyen formanyomtatvanyrol beszeltek.
Szia
Mi 2 eve csinaltuk ezt vegig es rem bonyolult......
Biztos valtozott azota is, de nalunk ugy ment, hogy megvolt a kulfoldi szuletesi anyakonyvi kivonta, elmentunka a ngykovetsegre ott a nagykovet kitoltott par pairt a szuletesi anyakonyvi kivonat alapja, es a szulok utlevele+ hazassagi anyakonyvi kivonata alapjan.
Utanna letoltottuk a nagykovetseg oldalarol a papirokat azt kitoltottuk, a forditast en csinaltam meg, de annak a hitelesiteseert fizetni kellett.A kitoltott papirokat a fenykepeket a szuletesi anyakonyvi kivonat mindket peldanyat (2 kulonbozot kapott angolul) feladtuk postan befizettuk azt a nem keves penzt es ropke 3 honap alatt meg is lett az utlevele es a szuletesi anyakonyvi kivonata magyarul.Ezen a linken minden nyomtatvany letoltheto
masodik vagyok- jesszus
most is valami ilyesmi a tortenet
akkor jo kis proceduranak nezunk elebe
Az OFFI simán lefordítja, ha Magyarba tudtok menni. Akár egy nap alatt is, persze akkor drágább.
De gondolom nektek is van anyakönyvitek, születési meg házassági. Az elég. Mi is a konzulátuson csináltunk mindent, van Útlevele, meg magyar anyakönyvija, hivatalos, de otthonra nincs bejegyezve, mert az bonyolultabb.
Oda kell neketk is lakcím, meg mind2 szülő beleegyezés, plussz a tulaj hozzájárulása, a népesség nyilvántartóba be kell vinni ezeket a papirokat és kap személyi számot, amivel lehet lakcímkártyát, meg személyit igényelni.
Én ezt szerettem volna, de a sok papír miatt elég az Útlevél is.
Nekünk egyszerűen Ausztriába a konzulátus intézett mindent.
De OFFI simán fordít közjegyzővel hitelesítve!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!