Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kell kikérni a baba...

Mikor kell kikérni a baba irataihoz a házassági anyakönyvi kivonatot?

Figyelt kérdés
Messze még a szülés, de nem tudom ez hogy működik. Mikor és hol kell kikérni a másolatot? Gondolom az eredeti nem jó, csak hiteles másolat. Hogy működik ez?
2013. máj. 9. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:

Mért ne lenne jó az eredeti?

Egyébként szülésnél kell bevinni a kórházba, 1-2 nappal később lesz ott valaki, aki felír mindent, továbbítja a helyi anyakönyvvezetőhöz, és ott ők már intézik...

2013. máj. 9. 11:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Hívd fel az a kórház anyakönyvi osztályát, ahol TE fogsz szülni. Minden kórhát mást kér. Én a Szent Imréban szültem, ott nem másolat, az eredetit kellett bemutatni.
2013. máj. 9. 11:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! HA nem külföldön szülsz akkor jó az úgy ahogy van! Ha külföldön akkor rá kell rakatni az Apostillet ! Mert külföldön cask azzal fogadják el!
2013. máj. 9. 11:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Olvastam én is, hogy 3 hónapnál nem lehet régebbi. Mikor 6 éve szültem a harmadik gyerekünket (mindháromnál ott volt férjem is) mi úgy voltunk vele, hogy elvi okok miatt nem vittem frisset, vagy elfogadják az eredetit és látják, hogy együtt vagyunk...vagy pukkadjanak meg, nem ám nekem kell bizonygatnom, hogy tényleg férjnél vagyok és az elmúlt három hónapban sem váltam el!
2013. máj. 9. 11:14
 5/10 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg a kórházat, ahol szülni fogsz. Nekem azt mondta a védőnőm, hogy 300 napnál nem lehet régebbi, ezért kikértem vidékről, ahol házasodtunk egy hivatalos másolatot, aztán közölték velem a SOTE II-n, hogy nem kell kikérnem, jó az eredeti is, ami 2,5 éves...

Úgyhogy kérdezd meg, az a biztos!!

2013. máj. 9. 11:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Lassan 5 éve, hogy összeházasodtunk, de nem Vácon, ahol szülni fogok, hanem kb 150km-rel távolabb, szóval nem szeretnék emiatt szaladgálni. De rendben, akkor majd utánakérdezek, nem bánnám, ha jó lenne az eredeti is.
2013. máj. 9. 11:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Az első gyereknél (5 éve) még kérték a 300 napnál nem régebbi dokumentumot, tavaly ősszel ugyanabban a kórházban már az eredetit is elfogadták.
2013. máj. 9. 11:23
 8/10 anonim ***** válasza:

2011-ben szültem, a szobatársam az eredetit hozta be. Az anyakönyvező elmagyarázta neki, hogy most szépen elküldi a férjét egy hitelesített fénymásolatért, mert neki azt el kell tenni, de az eredetit nem teheti el. Hát ezért nem jó az eredeti.

Amikor a babákat anyakönyvezték, egy A/3as méretű papír forma volt félbe hajtva, azon szerepelt minden adata a babának, anyának és apának, közé rakták be az apasági nyilatkozat 1 példányát illetve a hitelesített házassági kivonatot. Nálunk 30 napnál nem lehetett régebbi.

2013. máj. 9. 12:03
 9/10 anonim ***** válasza:
nekem postán elküldték onnan, ahol házasodtunk. nem kellett szaladgálni egy métert sem...
2013. máj. 9. 13:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Eredetit vittem a szüléskor magammal. Amikor jött az anyakönyvezető szépen elvitte lefénymásolta, majd visszakaptam.
2013. máj. 9. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!