Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miert nem ajanlott terhesseg...

Miert nem ajanlott terhesseg alatt sok tej es tejtermek fogyasztasa?

Figyelt kérdés
14 hetes kismama vagyok, es nagyon sok helyen olvastam, hogy nem ajanlott. Angliaban elek, es par napja kaptam a szulesznotol kuponokat, amire bizonyos osszegig hetente ingyen adnak gyumolcsot, zoldseget es tejet amig terhes vagyok. Ha meglesz a babam, megduplazzak az osszeget, de akkor is csak ezekre lehet felhasznalni, mert szerintuk erre van a legnagyobb szukseg terhesseg alatt. Akkor most hogy is van ez?
2009. dec. 9. 00:09
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A tej és a tejtermék nem tilos, csak a pasztörizálatlan tej és az ebből készült termékek (pl a lágy sajtok). A kalcium nagyon fontos a babának, ebből épülnek fel a csontjai, a fogai. Igyál csak anny tejet, amennyi jólesik! Én is ezt teszem. :-)

22h km

2009. dec. 9. 10:19
 12/15 anonim ***** válasza:

Én se hallottam még ilyet, hogy terhesség alatt ne lehetne tejterméket fogyasztani.

Mikor a nagyobbik fiamnak kiderült a tejallergiája, akkor már a pocakomba volt a kicsi.

Az orvos azt mondta, hogy a terhesség alatt nyugodtan igyak tejet, és ehetek tejterméket is, viszont miután megszületett, és szoptatom, akkor már nem szabad tejes dolgokat fogyasztani.

A nagyobbik fiamnak azóta már a tej mellett a tojásra is kijött az allergiája.

A kicsi most 6,5 éves és nincs semmi ételallergiája.

2009. dec. 9. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:

Szia.

En szinten angliai kismama vagyok.

A tej itt sokkal egeszsegesebb mint otthonan.

(szamomra nem sok jo va itt angliaban, de talan a tej egy jo dolog :) )

Igyal batran!!

En is kerdeznek: milyen kupont kaptal amit gyumolcsre/tejtermekre lehet felhasznalni?

Az en vedonom egy idiota es semmit nem kapok meg tole....se infot se segitseget (29 hetes vagyok es eddig 2* lattam, mert mindig mashoz vagyok kuldve....eddig voltam mar masik 4 nonel)

Csak azert kerdezem mert akkor legkozelebb szamon kerem!!

Koszi

Boldog baba varast!

Ui: merre laktok? En Sheffiledben.

2009. dec. 9. 13:22
 14/15 anonim ***** válasza:
A sok tejivástól megnő a valószínűsége, hogy tejérzékeny lesz a baba. Egyéb tejtermék jöhet minden mennyiségben. (Védőnőm véleménye.)
2009. dec. 9. 16:16
 15/15 A kérdező kommentje:
Norwichban lakok. A kupon neve "Helthy start"-free milk, fruit, vegetables and vitamins for you and your family.
2009. dec. 17. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!