Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Visztek tejgyűjtő kagylót a...

Visztek tejgyűjtő kagylót a kórházba, vagy felesleges?

Figyelt kérdés

szerintem macerás lenne azt a tejet ott tárolgatni,meg akkor meg is kellene itatni a babával legközelebb,akkor meg úgyis inkább megint cicire teszed nem pedig az üvegből adod neki a maradékot....ja és azt még melegíteni is kéne.

Nem jól gondolom?Szerintetek?

2014. febr. 6. 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 2. gyereknél vittem, mert amikor szoptattam az egyik mellemből, a másikból is folyt. Minden tiszta tej volt az elsőnél, ezért vittem. Ezt nem adtam oda a babának, hanem kiöntöttem.
2014. febr. 6. 12:42
 2/9 A kérdező kommentje:

értem...nálam is mindig folyt a másikból,úgyhogy akkor viszek most a 2. babánál én is és azt a tejet nem kapja meg!

Köszönöm:-)

2014. febr. 6. 12:43
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom hányadik babád lesz de gyanítom az első.

Nem biztos, hogy lesz tejed, ha lesz tejed akkor az legkorábban a 3. napon lesz és 2 nap múlva már jössz is ki a kórházból. Ha lesz tejed akkor pedig mindig csak cicire fogod tenni, hogy még , még, még legyen tejed. A kórházi tartózkodás alatt nem lesz annyi tejed, hogy azt még tárolgassad is meg gyűjtsed is. Ha fáradt lesz a babád (pl. sárgaság miatt) akkor lehet vinni fejőt és szopi után fejni és még azt pohárból meg itatni a babáddal, hogy ne egyen éhes, és termelődjön elég tejed. De fejni is max 10-30ml fogsz csak tudni, csurogni nem fog a tejed az biztos. Szerintem teljesen fölösleges a tejgyűjtő kagyló. (amúgy is szerintem fölösleges, de a kórházban főleg az) Ha úgy érzed még is kell akkor szólsz a férjednek/anyukádnak/barátnődnek és beviszik utólag neked. És igen ha fejsz tejet azt hűtőben kell tárolni (ha frissel nem issza meg a baba) és ha kiveszed a hűtőből melegíteni kell a tejet, elsősorban meleg víz alatt és nem mikróban.

2014. febr. 6. 12:47
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Kedves utolsó!

A kérdező válaszából kiderül hogy nem az első babája...

Nem értem mért kell ilyennek negatívnak lenni hogy lehet nem is lesz teje,meg csak 3-4 nap múlva.Nekem egy gyerekem van és a születése másnapján annyi tejem volt hogy folyt összevissza és nekem jól jött volna egy ilyen kagyló.szoptatás mellet 150 ml tejet fejtem és még tudtam volna .Szóval kedves kérdező nyugodtan vigyél magaddal,nagy helyet nem foglal ha kell ott lesz.

2014. febr. 6. 12:55
 5/9 porcukormókus ***** válasza:
Nekem eszembe se jutott, nem is volt ra szuksegem (kesobb sem..), de vegul is nem elfer? En siman bepakolnam a tobbi cucc koze.
2014. febr. 6. 12:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves 4-es már elküldtem a válaszom amikor láttam, hogy már írtak választ és a kérdező is írt kommentet. Nem negatívnak szántam a válaszom, inkább azt szerettem volna elkerülni, hogy azt higgye amint kijön a baba azonnal dőlni fog a tej a melléből, aztán pedig majd a kórházban teljesen kiborul hogy nincsen teje, pedig csak várni kell pár napot. Amúgy meg, a kérdésre válaszoltam, nekem ez a véleményem, nem hiszem, hogy bármi szabályt megsértettem volna.
2014. febr. 6. 12:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Én mindenképpen be fogom vinni. Laposak a mellbimbóim, ezek pedig segítenek kiemelni. Hátha most nem fog kelleni a bimbóvédő...
2014. febr. 6. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves 6os, leirta a kerdezo, hogy 2. baba, de mindegy. Picit negativ voltal, ugy irtad le, mintha csak neked lenne igazad, holott, nem biztos, hogy igy van.

Nejem ket gyerekem van, en nem vittem tejgyujtot a korhazba, pedig elso babanal hasznaltam otthon, masodiknal egyaltalan nem. Nekem azonnal beindult a tejem (elotej) a szules utan, igy jol jott a melltarto betet. Tejgyujto nem kellett volna, mert nem tarolgattam volna a korhazban, de a betet jo arra, hogy ne legyen az egesz ruham tejes. Ugyis meglatod, mi lesz, mndegyik szules mas max. ferjed/csaladtagod beviszi neked a korhazba.

2014. febr. 6. 16:16
 9/9 anonim ***** válasza:
szerintem a tejgyűjtő akkor jó, ha oda is szandekozod adni a babának összegyűjtött tejet. Amúgy megteszi a melltartóbetét is, már ha nem brutál módon folyik a tejed a nem szoptató melledből.
2014. febr. 6. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!