Van itt olyan kismama aki még nem adatta be a h1n1 oltást? Nagyon félek, első baba 7. honapban vagyunk nehogy baja legyen tőle?
Ezeken a belinkelt cikkeken nagyon jót nevettem, ugyanis mindenki csak azt linkeli be és azt találja meg, ami őt támasztja alá. Ilyet én is tudok ám! :)
40 hetes km
Ne hragagudjatok, hogy beleszólok, de a házorvos aki azt momdta hogy 3 nap magas láz után kell szedni a tamiflut el van tévedve, hiszen a WHO a nov. végén kiadott ajánlásában kifejezetten írja, hogy az antivirális kezelést Tamiflu, relenza ...egyéb antivrális szerek) az első tünetek megjelenésekor legrövidebb időn belül, de max 24 órán belül el kell kezdeni, mert 2-3 nap után már kezdődnek a szövődmények és akkor már antibiotikumos kezelést is be kell vetni a lehetséges felülfertőződések miatt. Sőt kismamáknál már az első 8 órában ajánlatos elkezdeni.
Egyébként én sem fogok oltatni, 28 hetes vagyok. De ha bármilyen tünetet észlekek azonnal hívom a doikt vagy megyek hozzá, hogy az esetleges kezelést azonnal elkezdjük.
Az a baj szerintem a mostani esetekkel, hogy már túl későn mennek dokihoz....lásd a kismammát aki pénteken elment dokihoz (bár nem tudom, de gyanítom hogy már akkor legalább 2 napja neteg lehetett) és nem adtak neki semmilyen kezelést..... majd szerdán 5 napra rá!!!! vérzéses tüdőgyulladással került korházba.
Ezzel csak arra buzdtalak benneteket, hogy figyeljetek magatokra és az elő tünetnél azonnal reagáljatok.
Mindenkinek boldog babavárást, bár jó is lenne ha erre koncentrálhatnánk igazán és boldogok lehetnénk, nem pedig állandóan sztresszelnénk a vírus miatt.
Úgy érzem ha beadatnánk akkor sem lennénk nyugodtak egyrészt a babára való hatása miatt másrészt mert attól még megbetegedhetünk, mint a debreceni férfi.
Üdv
28 hetes
Csak Te és a párod hozhattok döntést.
Van aki ettől, van aki a vírustól fél vagy éppen mindkettőtől.
Én nem szeretnék kórházba kerülni, vaár itthon még egy gyerkőc.
Én oltattam.
Az antivirális szereket, pedig nem lehet csak úgy beszerezni, ráadásul az orvos dönt az adagolásról is.
Ezeket sem tesztelték kismamákon, mivel lórúgásnyi antibiotikumok.
Sziasztok!
Én sem oltatok. Attól félek, hogy a babámnak lesz baja:(. Honnan tudják az orvosok, hogy például 1 éves korára nem derül ki, hogy valami szellemi, vagy testi betegsége lett az oltás miatt?!Már a 35. héten vagyok, megpróbálom oltás, és betegség nélkül kibírni ezt a pár hetet:S.
Igazad van utolsó, főleg az autoimmun betegségektől kell félni, nem pedig a születéskor esetlgesen észrevehető fejlődési rendellenességektől.
Ez csak azért mondom, mert sokan irják, hogy ..... oltattam és már meg is szültem és egészséges a babám......
Nem hallottam még hogy a hagyományos influenzánál ennyi kismama életveszélyben lenne!!! Egyidőben ráadásul és egy országban ,azért ez elgondolkodtató... Hiszem hogy nem lesz semmi bajunk az oltástól és a három gyermekemnek sem /17,7.és 2évesek/1.5hónapja kaptuk de semmi nincs...tudom most írnák a hosszútávút de aki írja megkérdezem hogy van-e gyermeke és beadatta-e a védőoltásokat? 4-5 hónapos korugik 4et vagy 5-öt kapnak? Megkérdezi annak valaki a hosszútávú "hátrányait"? SENKI..mert örül hogy nem hal bele a gyermeke torokgyíkba,agyhártyagyulladásba,TBC-be ésatöbbi...ugye?
Ha beoltatod most magad ,a kicsid mikor megszületik már védett lesz és ha el is kapja szövődmény nélkül zajlik a betegség! Te dönts ne mi erre kérlek! Amit írtam az az én véleményem!Kívánok mindőtöknek édes mosolygós kis pufók egészeséges babucikat:):):):):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!