Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan kismama aki még...

Van itt olyan kismama aki még nem adatta be a h1n1 oltást? Nagyon félek, első baba 7. honapban vagyunk nehogy baja legyen tőle?

Figyelt kérdés
2009. dec. 7. 09:42
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
36%

OLTATNI akartam,nagy nehezzen eldöntöttem.

Da ma hallottam hogy a higany ami benne van,később a babára nézve kárt okozhat.

Nemértem Én már az egészet...

2009. dec. 7. 10:28
 12/37 anonim ***** válasza:
52%
Én sem oltattam, most lépünk a 7.hónapba...De nagyon félek.Már én sem tudom, hogy mi a helyes:(
2009. dec. 7. 10:35
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Heteken át agyaltam és írtamkérdést ide én is.. 27 hetes vagyok..

ma reggel beadattam az oltást..

de körüljártam a témát..

1. az oltóanyag 6000 Daltonnál nagyobb molekulasúlyú tehát nem megy át a placentán.

Van benne aluminium- mint az edényeinkben amiben főzünk- azt is megesszük.

Van benne etil-higany- kutatták ismert anyag, kiürül.- meg a májad azért van hogy lebontsa.

van benne néhány molekula antibiotikum amit vizsgáltak és ártalmatlan kismamákra-elvégre van engedélyezett anitbiotikum nekünk is.

ja és van benne "döglött vírus" fehérjéje, ettől indul meg az ellenanyag-képzés az immunrendszerünkben.

na ha most nem böketed meg magad nem baj.. vigyázz magadra nagyon.. és később a babádra is.. Millió vírus van ami ellen nem oltatnak mégis belehalunk sokan..

De: megjegyzem most téged böknek és nem a babádat. te vagy a szűrő az immunrendszered védi őt amikor beoltanak, elvégre te magad véded őt.. Mennyiféle hordozóanyagot megeszünk! mustárral szószokkal stb, ja és nem bezsélve agénkezelt és permetezett zöldségekről..megmoshatod ha ettől megnyugszol... és még kenünk magunkra testápolóval tusfürdővel..

Eszed a vitamint ha a génkezelt kaja nem kell...és amiben kötőanyagok vannak esetleg magnéziumot, ha keményedik a pocid, eszed a vasat ha vérszegény vagy.. ezekben ugyanezek vannak..ja és az Algopyrinben is van hordozóanyag, kötőanyag.. max nem árt merthát a placenta ott van és véd.. mint az oltásnál is..

Ami megriaszt mert én sem gondoltam bele... harmadik babámat várom, 5 és 2,5 éves gyerekeim vannak.. túlvagyunk az oltatásokon BCG, Di-Per-Te, Pneumo, Varilrix, Menjugate- itt őket bökték meg.. az első oltásokat beléjük nyomjuk már pár naposan..mert kötelező. azokban is van alumínium és még számos anyag..

a kisbabánk agya születéskor még nem fejlett.. egészen 8 hónapos koráig még alakulnak az idegsejtek, még osztódnak... szóval azért még születés után sem kéne ennyi bökésnek kitenni..-de megbirkózik vele- és szép egészséges okos babák lesznek..

ha Róla van szó akkor inkább most bökjenek engem ő csak ellenanyagot kap majd belőlem. és neki utána már nem kell a gyógyszer .. megjegyzem a korai életkorban elszenvedett betegségek agyhártyagyuszi, agyvelőgyuszi és egyebek amik járhatnak o2 hiánnyal ugyanúgy károsítanak. A dokik életet mentenek a kórházban és nem az idegrendszerét mentik meg vagy az érzékszerveit:( a lényeg hogy túlélje.. de hogyan?? utána mi neveljük.. mi járunk fejlesztésre, konduktorhoz. stb

a méhlepény nem enged át mindent ...

Félek én is ahogy mindenki.. de úgy érzem ha kicsit utána nézel a dolgoknak, nem a pánik vezérel hanem a meggyőződésed, sokkal előrébb jutsz mintha elveket puffogtatnál..akkor is ha meggyőződésből nem oltatsz akkor is ha oltatsz.. tudni fogod hogy ezt láttad jónak és átrágtad a dolgot.

Én az alapján döntöttem hogy végigkeresgéltem a magzatok fejlődésében a szakaszokat.. látás, hallás és egyéb érzékszervek fejlődése valamint azt gondoltam át, hogy 28 hetes magzatokat akik korán születnek meg tudnak menteni-- nahát ha kintről inkubátorban gondozható egy koraszülött akinek még volt 3 hónapja a pocakban, akkor idebent egy oltás kisebb veszély a számára mint egy megszületés.. idebent növöget tovább de legalább tudom hogy a lényeges szervei érettek, és már csak hízik meg erősödik.

nem ágálok oltás mellett és ellen.. de én ezt így gondoltam át... talán segítettem valakinek..

még én sem tudom hogy mi lesz ezután de ki tudja?

2009. dec. 7. 10:46
 14/37 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

[link]

Itt lehet talán hitelesen tájékozódni. Én ma beoltattam magam. Mostmár nem stresszelek egésznap (amivel többet ártunk a babának szerintem, mint az oltással...), hogy mi lesz ha én is elkapom... Nekem a nőgyógyászom kifejezetten ajánlotta. De a döntés mindenkinek saját ügye!

Vigyázzatok Magatokra! Boldog Babavárást.

27 hkm

2009. dec. 7. 10:50
 15/37 anonim ***** válasza:
66%

Én kétgyerekes, harmadikkal 30 hetes várandós anyuka vagyok.Én az egész családot beoltattam beleértve magamat is!

Én feltettem magamnak a kérdést, mi a jobb.

Beadatni az oltást ami talán megvéd engem és a magzatomat a vírus vagy baktériumos felülfertőzés okozta súlyos szövődményektől, vagy ha elkapom akkor vállaljam a gyógyszerek okozta mellékhatások káros hatásait a születendő gyermekemre nézve?!Esetleg megyek én is az intenzívre kétoldali tüdőgyulladással?!

Az oltóanyagban meg nincs mérgező higyany!!Az a higany(etil higany és nem metil-higany!!!) vegyület amit az oltás tartósítására alkalmaznak benne van az infúziós folyadékokban is!!!

A kételkedőktől kérdem:Akkor melyik a jobb??!! Pár mililiter oltóanyag etilhigannyal, vagy az intenzíven több liternyi szintén etilhigannyal tartósított infúziós folyadég, több napon estleg több héten keresztül?!?!

Akik kételkednek még, ezt olvassák el!

[link]

Amúgy eddig én sem oltattam be magam soha!!

2009. dec. 7. 10:56
 16/37 anonim ***** válasza:
62%
Komolyan mondom nem értem az embereket! Mindenki pánikol a higanytól, holott majdnem minden védőoltásban van higany, a kötelezőkben is. Arra sem gondol senki, hogy a tengeri halakban, herkentyűkben mennyi higany halmozódik fel mégsem kampányol senki az ellen hogy ne együnk halat!!! Neves orvosok adják a nevüket az oltás mellett, sokan mégis a laikus szomszédnak hisznek mert valahol hallott valamit! Nahát ezek vagyunk mi magyarok és ezért tartunk ott ahol! Én 27 hetes vagyok és beoltattam magam, ugyanis sokkal jobban félek attól, hogy elkapom az ÉLŐ vírust, ami ki tudja mit okoz hosszú távon a babánál, már ha megérjük a hosszú távot és nem az intenzíven kötünk ki lélegeztető gépen. Ugyanis azt sem kutatta senki hogy az élő vírus milyen hatással van rád és a babádra nézve, de erre már van egy pár példa. Ha pedig mégis belehalok a vírusba a babámmal együtt akkor cseszhetem a nagyon okos szomszéd tanácsot!! Az oltás mellett is el lehet kapni, de belehalni nem lehet!! Bocsi ha hosszú lett és kicsit indulatos, de már tényleg az agyamra megy ez a sok okos tanács a sok hozzá nem értő embertől!! Orvosok véleményére adjatok, valamivel többet tudnak mint mi!
2009. dec. 7. 10:56
 17/37 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó: az orvosoknál is megoszlik, nálunk kb 50-50% az arány, hogy ki ajánlja, ki nem...

Én sem oltatok. Kismamákat eddig sem oltottak influenza ellen, ennek is volt oka. Ez biztosan súlyosabb betegség, én is tartok tőle, de egy TALÁN miatt nem szeretnék végigaggódni éveket. Egy ANTSZ-es ismerőst amikor megkérdezett anyósom (aki beteg lett és érdekelte, hogy vajon az új influenzát kapta-e el) arról, hogy adhat-e mintát, azt a választ kapta, hogy igen, megcsinálják a próbát, de csak 40%-os a biztonsága a tesztnek... Ezek után én abban sem vagyok biztos, hogy az összes ember akit eddig a H1N1-halottként tartanak számon tényleg ez volt-e a bajuk. Az oltás 70%-ban véd...

Nem vagyok oltásellenes, ha dolgoznom kéne, lenne már gyerekem, tömegközlekednem kellene vagy zsúfolt helyen élnék már beoltattam volna magam. De az én mérlegem eddig az oltás ellen szól.

30 hetes km

2009. dec. 7. 11:08
 18/37 anonim ***** válasza:
71%
Szia! Én nem adattam be és nem is fogom! Miért iratnak alá velünk egy papírt, hogy saját felelősségre történt?!?!? Ha ne adja Isten a babának bármi baja lesz az oltástól akkor kihez mehetek utánna reklamálni?!?!?!? Max verhetem a fejem a falba! Meg kell próbálni elkerülni, sok zöldség, gyümölcs amennyire lehet kerülmi kell a tömeget, friss levegő, levendulaolajat is lehet párologtatni (baciölő hatású), na meg vitaminok (pl: C-vitamin) én mondjuk eddig sem oltattam be magam mikor influenza volt és szerencsére eddig el is került. Bizonyos eü dolgozók is ellene vannak az oltásnak! Vajon miért? Ha jól belegondolunk igazából még szerintem kikisérletezni sem tudták rendesen, főleg nem pár hónap alatt. De ez csak az én egyéni véleményem. Eddig is betegedtek meg és fognak is sajnos megbetegedni. 21h km
2009. dec. 7. 11:48
 19/37 anonim ***** válasza:
73%

Én sem oltattam,kikértem a tüdőgyógyászom, a nőgyógyászom és a háziorvosom véleményét is. 2: 1 arányban nem ajánlották.

Nem beszélek én le senkit,nem is buzdítok az oltásra,mindenkinek magánügye ez,de én úgy gondolom,hogy egy nagy piaci fogás az egész.Ha megfigyeltétek először riogattak ukrajnával.Mostanában hallottál valamit onnan?Elég keményen nyomták,hogy hány százan meghalltak,most meg semmi?Érdekes.Aztán "átjött" hozzánk,akkor elősször megpróbáltak hatni pár elenyésző halál esettel, először azokat "reklámozták" akiknek mellé volt betegsége,azt hitték ezzel besz@ratják a népet,de még mindig kevesen adatták be,ekkor jöttek a kismamák,akkor elég sok nő megijedt és beoltatta magát de még mindig nem elég,leutóljára pedig már a babákat mutogatták...nektek ez nem tűnt fel? Egy nagy pénzkampány az egész.És az sem furcsa kicsit sem ugye,hogy pont a válság közepén kezdett el kitörni a vírus. Nekem ez nem kóser,ráadásul a sima influenzába is belehalnak,mg többen is mint ebbe,őket mégis mindenki lesz@rja.Ez normális?Hát nem.

De én nem mondok semmit,ezért lepontozni sem ér.Minden válasz hasznos a kérdezőnek,ne ti ítélkezzetek egymás felett:)

Ada és Abigél:)

2009. dec. 7. 11:56
 20/37 anonim ***** válasza:
100%
Én is oltásellenes voltam pont amiatt amiért a legtöbben, mert csak üzlet, a média felfújja, más betegségben is meghalnak sokan, és nem ismert az oltóanyag hosszú távú mellékhatása. De sajnos én a tömeget nem tudom elkerülni, 4 fal közé bezárva nem akarok élni 5 hónapig. Még dolgozok, emberekkel együtt zárt térben, most készülünk repülni sokat, stb. A tervünk az volt a párommal, hogy nem oltatunk viszünk magunkkal tamiflut, és szedünk homeopátiás szert. Majd megkérdeztem a háziorvosom, és a nőgyógyászom, és mind a ketten azt mondták, hogy a tamiflu akkor ajánlott ha már 3 napig nagyon erős lázas tünetek vannak, és tüdővérzés. Valószínű nem gyenge gyógyszer. Ugyan terheseknek nincs ellenjavaslat, de ugyanúgy nem ismert a hosszú távú mellékhatása mint az oltóanyagnak. Szóval ha megbetegszik az ember és gyógyszert kell szedni doboz számra az sem biztos, hogy jobb a babának. Ráadásul most külföldön leszek 1 hónapig, és bár fejlett ország, de félek ha ott betegszem meg kapok e időben ellátást, mert azért mégis csak más, minthogy leugrok a háziorvoshoz az elős tünettel. Szóval végül oltattam minden körülményt figyelembe véve, de élatem legnehezebb döntése volt, mert mindenben egyet értek azokkal akik oltás ellenesek.
2009. dec. 7. 12:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!