Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Felelőtlen dolog ha nem...

Felelőtlen dolog ha nem megyek el genetikai vizsgálatra?

Figyelt kérdés

Egy barátnőm szerint csak riogatásra jó az egész, mert adnak egy arányszámot, hogy pl. az ön gyereke 80:1 arányban lehet Down-kóros és aztán szépen hazaküldenek.

Most jelentettem be a nőgyógyászomnál hogy inkább mégse mennék, második gyerekemet várom, riogassanak mást. Ott eléggé kiakadtak, még ilyet, nem is hallottak ilyet hogy valaki ne ment volna el!... Hát nem tudom. Felelőtlen dolog ez? És mégis mire várnak, egy 80:1 arány miatt menjek elvetetni? Amniocentézisről szó nem lehet, csak a sima uh-vérvétel alapján milyen adatokat adnak meg eredményként? Tényleg csak százalékot?... és akkor a 12. héttől a 40-ig éljek folyamatos stresszben, hogy mégis mennyire találták el?... Pécsre mennénk egyébként, már van időpontom, kérdezném őket ez ügyben, ha felvennék a telefont de állandóan foglalt...

2014. febr. 4. 13:20
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Egyébként igen, ha valamije nyitva van, aminek zárva kéne, vagy valamije hiányzik, az szerintem is látszódik a sima UH-n, itt kifejezetten a Down-kórról van szó.
2014. febr. 4. 15:04
 22/31 anonim ***** válasza:

nem hogy lehet kérni, de így is úgyis csinálnak a 18.-22. hét között genetikai UH-t, ha jó az AFP-d, tarkóredőd, ha nem. Tehát az a kötelező, sztk-s ellátás része (ha magánhoz mész akkor talán még oda is figyelnek miközben csinálják) tehát ilyen szempontból az első pont, ahol döntésre kényszerülsz a komolyabb beavatkozások, amnio ilyesmi előtt, az kb. a 18-19. hét, amikor is megtörtént ez genetikai UH (ez egyébként nem kötelező csak akkor ha akarsz kapni anyaságit, meg hát minek hagynád ki ha egyszer semmibe nem kerül).

Esetleg annyit még megtehetsz, hogy nem a 22. héten mész el a 18-22 hét között javasolt UH-ra, hanem valóban a 18-19 héten, hogy időben kiderüljön, ha esetleg valami szerv nem fejlődött ki.

2014. febr. 4. 15:05
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
az én dokim azt mondta, az apf teljesen elavult, sokszor nem is mutat jó eredményt. Nem voltam 35 éves, semmilyen kockázati tényező nem volt, ő mégis azt ajánlotta, hogy menjek kombinált vizsgálatra is, ott olyanokat tudnak mondani, amit ő nem. Én biztosan nem kockáztatnék.
2014. febr. 4. 15:06
 24/31 anonim ***** válasza:
és el is mentél a kombináltra vagy hogy érted hogy "ott mondtak dolgokat"? Nekem az csak egy vérvétel volt. És az eredménye is csak két aránypár. Tehát semmi pluszt nem adott.
2014. febr. 4. 15:13
 25/31 anonim ***** válasza:
29,5 évesen szültem a másodikat, nekem is ajánlották a vizsgálatot, de nemet mondtam. 4d-n voltunk, ott mindent rendben találtak és nekem ennyi elég is volt.
2014. febr. 4. 15:14
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
kinek mi a plusz. Nekem az, hogy három (én elkerülném) betegségre ad egy arányszámot, az már valami. Én biztosan nem a szülőszobában szeretnék azzal találkozni, hogy down-os a gyerekem (vagy bármelyik más betegsége van, amit néznek). Tudom, olyan is előfordul, hogy persze mégis ott derül ki, de nagy rizikónál mi biztosan átbeszéltük volna a párommal, hogy hogyan tovább.
2014. febr. 4. 15:15
 27/31 anonim ***** válasza:

Én nem szültem volna meg, ha Down kóros lett volna vmelyik gyerekem, így mindkét terhességem alatt megcsináltattam az integrált tesztet, és hozzá a gyenetikai uh- ot. Ha azt mondták volna, hogy ezek alapján sanszos a betegség, akkor belementem volna az amnióba. A dokim az eredmények alapján kizárta a Down kórt.

80:1 arányra megcsináltattam volna az amniot.

2014. febr. 4. 18:56
 28/31 anonim ***** válasza:
28%

Az én véleményem az,hogy a verteszteknek nincs jelentősége 30 éves kor felett. 35felett pláne nincs. Az elektorod miatt így is 1000alatti aranyszamot kapnal .

Én azt mondanám , h a 12hetes uh tol tedd függővé ,h elmenj .

Mindenki tudom azt mondja,h a redo 3alatt jó. Én azt mondom,ha a magzatodnak 2alatti , sőt a minor jegyek , orrcsont isjo ,akkor nincs mitol felned .

Egyébként normalesetben elmehetnel 1 genetikai tanacsadasra , mert semmit sem veszithetnel .

DE én megjartam a pécsi genetikai tanacsadot és azt kell mondanom,h szégyen 1 hely. Nálunk magas tarkoredo volt. Ki sem láttam a konnyeimbol ugytoltak az arcom ele a beleegyezot az aminiora .

SEMMI felvilágosítást nem kaptam , PEDIG kértem.

Én az amnion kívül a nifty vertesztet ismertem ,mint pontos tesztet. Azt mondta ra , a kedves ddrno ,hogy csinaltassam ha van annyi pénzem.

13.héten voltam ekkor! Chorion biopsiarol említést sem tett !!!!!!

Hagyta volna,h várják a 16.hétig, és utána meg 4 hetet az eredményre !!!!!

Chorionnal 1 het múlva lett eredmény ! Sohatobbe nem tenném be oda a lábam!

2014. febr. 4. 20:44
 29/31 anonim ***** válasza:
50%
Én 37 évesen bőven 1000 fólötti arányszámot kaptam az integrált teszten a lányomnál. A fiamnál 1:970 volt, ezért koztes kockázatúnak mondták. Az uh orvos azonban kizárta a rendellenességet.
2014. febr. 5. 07:06
 30/31 A kérdező kommentje:
....és ha csak egy százalék esély is van arra, hogy tévesen diagnosztizálnak?... elvetessem a nehezen fogant, várva-várt gyerekemet csak mert "esélye" van valamire?... egyre inkább biztos vagyok benne,hogy nem megyek el. Megbízom az orvosomban, elmegyünk akár 4D UH-ra is, de mindent csak tájékoztatás céljából. Csak akkor vagyok hajlandó elgondolkodni bármilyen radikális döntésen, ha létfontosságú dolog hiányzik, és még csak nem is lábról beszélek..
2014. febr. 8. 15:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!