Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Majdnem 44 évesen ti megtartan...

Majdnem 44 évesen ti megtartanátok a babát? Mindenre számítottunk, csak erre nem.

Figyelt kérdés

Nem számítottunk rá, nagyon rosszkor jött ez most, hogy teherbe estem. Hamarosan betöltöm a 44et, van egy három éves fiam, akit természtesen nagyon szeretek és a férjem is. Az igazság az, hogy pokoli szülésem volt, 30 óra vajúdással, repedéssel és minden "finomsággal", gondolni sem merek újabbra, pláne ennyi idősen. Anyagilag viszonylag jól állunk, de én nem léphetek ki a munkahelyemről jelenleg (nagyon fontos ügyön dolgozom), szüleim is betegek meg a férjemé is. Fiammal sem egyszerű helyzet, panaszkodnak rá az oviban, próbálom megoldani, nagyon hisztis-sírós nem akar beszokni, pedig bölcsibe is járt :S Már a gyermekpszichológuson is gondolkodtam. Itthon tündéri, de ott állítólag ... ááá hosszú.

Ti mit tennétek a babával? Kb. 5 hetes vagyok és szakmabeli is, ha pont én megyek abortuszra, az "szépen" nézne ki, de??

2014. jan. 30. 21:07
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
22%

Nem tartanám meg. Nagy a kockázata, hogy nem lesz egészséges. Vagy neked lesz gondod a szüléssel, ha az első is rossz volt. A fiadat is nagyon megviselné egy testvérke.

Annak semmi jelentősége, hogy orvos vagy. Legfeljebb annyi, hogy jobban feltudod mérni a kockázatokat, mint más.

2014. jan. 30. 21:33
 12/34 anonim ***** válasza:
67%

Orvosként pontosan tudod, hogy a magzat megismételhetetlen emberi lény, aki él.

Él Te az élet védelmére és nem a kioltására esküdtél fel. Ezért szerintem helyesen érzed az etikai aggályokat is.

Én bizonyosan vállalnám. Egyszerűen nem tudnám nem vállalni.

2014. jan. 30. 21:37
 13/34 anonim ***** válasza:
22%
A hivatásod az esküd és az etika egy dolog, ennyi erővel akkor egyik orvos se csináljon etikátlan dolgot? Ha ti úgy érzitek, nem szeretnétek, akkor ne tartsátok meg. Neked jobban kell tudni, hogyan lehet ezt szépen csendben elintézni. Örömmel tölt el, hogy minden válasz le lett pontozva, aki nem akarja a 44 éves fejedre sózni a gyereket. Elég szánalmas.
2014. jan. 30. 22:06
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
A fiaddal csak az oviban van gond? Ha gondolod, privatban segitek, mert nalunk is ez volt.
2014. jan. 30. 22:08
 15/34 anonim ***** válasza:
57%

Én azt hiszem megtartanám, mert ilyen helyzetben képtelen lennék ésszel gondolkodni, soha-soha nem tudnám magamnak megbocsájtani, ha megölném a gyerekem.

A nagyfiad problémájára remélem hamar találtok megoldást, esetleg vidd el egy sarlatánhoz (kineziológus), hátha. :)

Szülőknek jobbulást, Te pedig kívánom dönts úgy, ahogy a legjobb lesz mindenkinek! :)

2014. jan. 30. 22:42
 16/34 anonim ***** válasza:
74%

Engem egyedül a korom aggasztana, a többi dolgot valahogy csak el lehet rendezni.

Gyerekként anyukám velem is lefutotta ezt a kört, otthon minden rendben volt, az óvódában pedig "tomboltam".

De akkor született a tesóm, első 1-2 hétben féltékeny voltam rá, azután viszont imádtam. Lekötött, hogy tanítgattam mindenfélére már 4 éves korára tudott olvasni annyit nyaggattam :D, meg az óvódában (3 év van csak köztünk) vele foglalkoztam és addig sem piszkáltam a többi gyereket, ki is nőttem ebből (gondolkodtak pszichológuson, végülis nem kellett).

Szóval van akinek jót tesz, ha lesz tesója.

2014. jan. 30. 22:47
 17/34 anonim ***** válasza:
47%
Kétféle döntés van, de utólag megbánni csak az egyiket lehet :)
2014. jan. 30. 22:52
 18/34 anonim ***** válasza:
44%
Megtartanám.
2014. jan. 30. 23:37
 19/34 anonim ***** válasza:
19%
biztos, hogy nem tartanám meg ilyen öregen.
2014. jan. 31. 01:44
 20/34 anonim ***** válasza:
43%

43 éves múltam, 5 éves a legkisebb (még van 3 nagy). Biztos, hogy nem tartanám meg. Már az utolsó terhesség is nehéz volt, nem beszélve, hogy ilyen idősen már nem olyan fitt az ember.

Én nem vállalnék a Te helyedben sem már gyereket, mert igenis van sok kockázat!

gyógypedagógus

2014. jan. 31. 06:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!