Mi lesz ha elkapom? Elveszíthetem a babát? Mit tehetek most mát?
Én tavaly télen 20 hetesen influenzás voltam, túléltük.
A 3 éves lányom hozta haza a hányás-hasmenés vírust az oviból,azon is átestem. A pici fiam most 7 hónapos, makkegészséges!!!
Ne idegeskedj ezek miatt, ha bármilyen formában is beteg leszel a terhesség alatt, a lényeg a lázcsillapítás, ahogy többen is írták, mert a magas láz a veszélyes a terhességre.
Ha esetleg hányni is fogsz, gondolj arra, csak te vagy rosszul, a baba védve van, és minél hamarabb túl leszel rajta. Vitamin, sok pihenés, és nyugalom, mert a stressz rosszabb a babának. Emiatt nem veszíted ela babát, még ha az első 3 hónapban lennél, akkor esetleg lehet félnivalód, de 20 hetesen már nem, nyugi.
Minden jót és boldog babavárást!!!
Ez egy elég kellemetlen betegség, de ilyesmi miatt nem lehet elveszíteni a babát. És hogy nyílna ki a hányástól a méhszáj? A nők fele hány az első harmadban rendszeresen, és sokan még tovább is.
Kevesen vannak, akik vasegészséggel csinálják végig a 9 hónapot. Rajtam is átment a hányás-hasmenés a 30. hét környékén, a gyereknek meg se kottyant.
26 hetes voltam, amikor átment rajtam ez a borzalom. Annyira rosszul voltam, hogy azt hittem belepusztulok, annyira nagyon hánytam, hogy sokszor az orromon is jött :( Életemben nem voltam még olyan rosszul, ez biztos! Semmi nem maradt meg bennem, pár korty víznek is a többszörösét hánytam ki. Úgyhogy ilyen esetben inkább a kiszáradás a veszélyes, meg nyilván a láz ha van, de rajtam az nem jött ki. Akkor lázcsillapítás, de nem lesz semmi baj, nálunk sem lett! Egy makk egészséges 4200 g-os babám született!!!
Egyébként ekkor meg is kérdeztem az egészségügyben dolgozó nővéremet, hogy ennek ugye nem lehet semmi következménye a babámra és azt mondta, hogy nyugodjak meg, semmi nem lesz, csak a kiszáradást kerüljük el, vagy menjek be egy infúzióra (de erre sem volt szükség), és a lázat ha lesz csillapítsam mihamarabb!
Úgyhogy nyugi, ha el is kapnád, akkor sem lesz semmi baj, csak túl kell élni! :)
8. vagyok
Azt elfelejtettem írni, hogy én egyébként is magas dózisban szedtem a magnéziumot, mert nagyon sokat keményedett a hasam a 20. héttől, mégsem lett a hányásból semmi gond, kiírás előtt egy nappal szültem :)
Köszönöm kicsit megynyugidtam, tuti elkaptam mert màr szèdülök egy kicsit, most próbàlok sokat inni.
B6 szedhetõ ilyenkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!