Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi lesz ha elkapom? Elveszíthe...

Mi lesz ha elkapom? Elveszíthetem a babát? Mit tehetek most mát?

Figyelt kérdés
20 hetes terhes vagyok és kiderült a férjem elkapott valami hányós hasmenéses, lázat okozó vírust, nagyon félek hogy elkapom vagy elkaptam....Nem olyan sokat voltunk mostanában együtt pont úgy jött ki a lépés lényegében 1 napot mire kijött rajta de hát nem tudom mennyire fertőző, vagy mi útján. Mit tehetek most-már ellene? Rettegek hogy ez miatt elveszítem a babát...
2014. jan. 27. 07:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én terhesen elkaptam a lányomtól, semmi baj nem lett, a lényeg, lázat kell csíllapítani mihamarabb ha belázasodsz!!!
2014. jan. 27. 07:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Emiatt nem fogod elkészíteni a babát, ne izgulj. Én is átestem rajta kb. 14 hetes voltam. Szedj C vitamint, nagyon nem hiszem, hogy ki lehet védeni. Arra figyelj, hogy ha felmegy a lázad csillapítsd és sok folyadékot igyál.
2014. jan. 27. 07:28
 3/12 A kérdező kommentje:
ha hánynék attól nem nyílik ki a méhszáj?
2014. jan. 27. 07:32
 4/12 anonim ***** válasza:
58%
Lazat csillapits amugy csak c-vitamin! Nekem a laztol lett egy fejlodesi rendellenesseggel kuzdo magzatom! Nem szulethetett meg... De akkor en 6 hetes voltam...
2014. jan. 27. 07:45
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly télen 20 hetesen influenzás voltam, túléltük.

A 3 éves lányom hozta haza a hányás-hasmenés vírust az oviból,azon is átestem. A pici fiam most 7 hónapos, makkegészséges!!!

Ne idegeskedj ezek miatt, ha bármilyen formában is beteg leszel a terhesség alatt, a lényeg a lázcsillapítás, ahogy többen is írták, mert a magas láz a veszélyes a terhességre.

Ha esetleg hányni is fogsz, gondolj arra, csak te vagy rosszul, a baba védve van, és minél hamarabb túl leszel rajta. Vitamin, sok pihenés, és nyugalom, mert a stressz rosszabb a babának. Emiatt nem veszíted ela babát, még ha az első 3 hónapban lennél, akkor esetleg lehet félnivalód, de 20 hetesen már nem, nyugi.

Minden jót és boldog babavárást!!!

2014. jan. 27. 07:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy elég kellemetlen betegség, de ilyesmi miatt nem lehet elveszíteni a babát. És hogy nyílna ki a hányástól a méhszáj? A nők fele hány az első harmadban rendszeresen, és sokan még tovább is.

Kevesen vannak, akik vasegészséggel csinálják végig a 9 hónapot. Rajtam is átment a hányás-hasmenés a 30. hét környékén, a gyereknek meg se kottyant.

2014. jan. 27. 07:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Vajúdáskor néha előfordul olyan, hogy a méhszáj-nyílás jele hányás (is), de egy betegség okozta hányástól terhesen nem nyílik ki a méhszáj.
2014. jan. 27. 08:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

26 hetes voltam, amikor átment rajtam ez a borzalom. Annyira rosszul voltam, hogy azt hittem belepusztulok, annyira nagyon hánytam, hogy sokszor az orromon is jött :( Életemben nem voltam még olyan rosszul, ez biztos! Semmi nem maradt meg bennem, pár korty víznek is a többszörösét hánytam ki. Úgyhogy ilyen esetben inkább a kiszáradás a veszélyes, meg nyilván a láz ha van, de rajtam az nem jött ki. Akkor lázcsillapítás, de nem lesz semmi baj, nálunk sem lett! Egy makk egészséges 4200 g-os babám született!!!

Egyébként ekkor meg is kérdeztem az egészségügyben dolgozó nővéremet, hogy ennek ugye nem lehet semmi következménye a babámra és azt mondta, hogy nyugodjak meg, semmi nem lesz, csak a kiszáradást kerüljük el, vagy menjek be egy infúzióra (de erre sem volt szükség), és a lázat ha lesz csillapítsam mihamarabb!

Úgyhogy nyugi, ha el is kapnád, akkor sem lesz semmi baj, csak túl kell élni! :)

2014. jan. 27. 10:05
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8. vagyok

Azt elfelejtettem írni, hogy én egyébként is magas dózisban szedtem a magnéziumot, mert nagyon sokat keményedett a hasam a 20. héttől, mégsem lett a hányásból semmi gond, kiírás előtt egy nappal szültem :)

2014. jan. 27. 10:06
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm kicsit megynyugidtam, tuti elkaptam mert màr szèdülök egy kicsit, most próbàlok sokat inni.

B6 szedhetõ ilyenkor?

2014. jan. 27. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!