Mi a véleményetek a H1N1 elleni védőoltásról? Szerintetek be kellene oltatnom magam 36 hetes terhesen? Melyik lehet a veszélyesebb maga az oltás, vagy a vírus?
Sajnos azt már tudjuk mit tehet velünk, kismamákkal a vírus.Gondolom nézel tv-t.Én láttam egy riportot Dr. Gál Jánossal, aki kezelte/kezeli a beteg kismamákat.Látszott rajta hogy teljesen ki van akadva a történtektől emberileg, és elmondása szerint a munkatársai is. Nem gondolnám, hogy a kamerának játszotta meg magát.
Még egy érv: a kisbabád is védett lesz.
A védőoltás veszélyességében pedig nem hiszek addig, míg konkrétan nem mondják, hogy X.X.-nek bizony ettől lett baja.Hiába kérdeztem, mindenki csak azt mondja, mintha hallotta volna valakitől:-)
Az ellenérv, az hogy nincsen statisztika, hogy milyen hatással van az oltás a kismamára és babáinkra! Ki tudj mi lesz pár hónap, ill. pár év múlva??? Valóban nagyon gyorsan fejlesztették ki az oltóanyagot, nem tudni mik a időbeli távoli hatásai! Egész Európában nincs ekkora felhajtás ebből, és ráadásul semelyik másik országban nem használják a teljes vírusból készült oltóanyagot, csak a split (hasított) változatát! Miért engedélyezik ezt Magyaroszágon, és miért használ a többi ország mást? Miért tagadja meg norvégiában az egészségügyi dolgozók 85 % az ingyenes oltást? Honnan tudják/tudjátok, hogy a baba is védett lesz fél éven át? Miért pont fél éven át? Teljesen új vírusról van szó, teljesen új oltóanyaggal, honnan tudják mégis hogy hat még fél év múlva is???
A többségetek az oltás beadatása mellett voksolt, de még mindig sok kérdésem van, ezért sok a kétely bennem...
Nem beszélve arról, hogy a meghalt áldozatok többségének volt valami egyéb betegsége. Sőt a statisztikát a normál influenzában való halálozásról sehol nem említik a médiában, pedig érdemes volna...
Kedves Kérdező!
Olvass hitelesebb forrásokat, ne csak minket.Ha megteszed, tudni fogod, hogy ez az oltás nem új, ugyan olyan mint a sima influenza elleni, csak más benne a vírustörzs, és választ fogsz kapni a többi kétségedre is.Ha mégsem oltatsz a te döntésed, és ezt igenis mindenkinek tiszteletben kell tartani, ahogy azt is, hogy mi oltattunk, és nem vagyok hajlandó eltűrni, hogy noname emberek azzal riogassanak, hogy szegény babám hülye lesz...Ez azért nagyon undorító!
Kedves Kérdező! Én teljesen egyetértek veled! És bennem is nap mint nap ezek a gondolatok fogalmazódnak meg, amiket a hosszú kommentedben írtál. Plusz még annyi, hogy tudtommal egyik kismama sem került időben megfelelő kezelés alá. Az tény, hogy a kismamákra veszélyesebb a vírus, de szerintem ha hőemelkedés ill. influenzára utaló tünetek esetén azonnal orvoshoz fordulsz, és megkezdik a vírusellenes kezelést, akkor nincs gond. Viszont én sem tudom, milyen mellékhatásai lehetnek az oltásnak...
Egy biztos: nem érdemes ide írni ilyen témában, mert itt csak ijesztgetnek!
Jó egészséget és okos döntést kívánok!
16 hetes kismama
Én 32 hetes vagyok, és a kételkedők közé tartozom. Hétfőig döntöm el, mit csinálok, beadatom, vagy sem. Egyenlőre az eszem a nem felé húz. Indokaim pedig a következők:
A magyar Fluval P oltóanyagot terhes nőkön egyáltalán nem tesztelték, nincsenek tapasztalatok e tekintetben.
Egy komoly oltóanyag kikisérletezése általában több évig!!! is eltarthat. Érdekes módon a magyar oltóanyag néhány hónap alatt elkészült! milyen érdekes!
Miért egy nem modern technológiát választottak a gyártási folyamat során? Alapvetően nem az elölt vírus benne a veszélyes, hanem az a higany származék, amit a készítmény tartósításra használnak. Ez egy idejétmúlt eljárás, Mo-on valamennyi oltóanyagból ezt már kivonták! Kérdezem, így olcsóbb volt előállítani???? Miért nem helyettesítették valami mással? Úgy mint a többi egyéb oltásoknál? A higany egyébként a placentán keresztül átjut a magzat vérkeringésébe, s káros folyamatokat indíthat el. Bár mondják hogy vízben oldódik, egy hétig mégis a magzat szervezetében lesz.
Az infektológiai társaság véleménye szerintem mérvadóbb / neten olvasható/ mint az eü-i miniszteré, aki egyben az Omninvest érdekeit is képviseli.
Kb. 15 orvost/ házi-, és nőgyógyász.../ megkérdeztem, mit mondhatnának mást, mint amit kell nekik, hiszen a protokoll ezt írja elő számukra. Egyetlen olyan orvos volt, akiben én 100%-ig megbízok aki a következőképpen fogalmazott: "feltételezhetően a higany nem okoz károsodást". Nem egyenesebb lenne így fogalmazni minden orvosnak, mint állítani azt, hogy "biztos hogy nem árt"? Hiszen mint már írtam kísérleteket nem végeztek e tekintetben.
Egy korábbi vélemény szerint a lakosság 60%-át be kellene oltani ahhoz, hogy a többi 40 védett legyen. A kismamik miért ne tartozhatnának abba a 40-be.
Terhesség alatt semmilyen gyógyszer szedése/ néhány kivételt eltekintve/ nem ajánlott, most meg oltassak egy higanytartalmúval.
Vajon miért nem propagálják az un. split hasított vírust tartalmazó vakcinákat zerhesek számára, melyeket egyébként teszteltek terheseken is. Mert nem az Omninvest gyártja, így nem az ő zsebüket tömi meg?
Félre ne értsetek, a legjobbat akarom a babámnak, nem szabad sem az egyik sem a másik oldalon 100%-ig kitartani, minden tényezőt figyelembe kelle venni, mielött döntötök. Mi van ha beadatom, és fertőzés mégsem lesz olyan intenzitású, mert mondjuk fagyos idő következik egy hét múlva. Közben meg a magzat károsodik.
Vagy fordítva nem adatom be, s megbetegszem.
Egyik változat sem a legmegnyugtatóbb.
Bocs hogy ilyen hosszú lére engedtem, de már napok óta az agyam csak itt jár. Nem elég hogy a terhes nők többsége végigaggódja a terhességét, most még ez is.
Kívánok mindenkinek felelősségteljes és okos döntést
Egy 32 hetes kismama.
Egy cikk kismamáknak, akik még nem oltottak és nem tudják mit kezdjenek. Ebben leírnak mindent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!