Kismamák! Ti hogyan óvjátok magatokat az új vírus ellen? Oltás? Van aki márciusban fog szülni? Nem féltek?
Szia! Én március végére vagy április első napjaira várom a Picikémet. Én is félek a vírustól/vírusoktól, de próbálok nem arra gondolni, hogy bármi bajunk is történhet.
Optimista vagyok, rengeteg vitamint eszek, literszámra mézes-citromos teázom és próbálok nagyon figyelni magunkra. Szándékosan kicsit karanténba zártam magam. Veszélyeztetett vagyok, így meg tudom oldani, hogy tényleg csak akkor mozdulok ki, ha nagyon muszáj. Ideiglenesen az édesanyámékhoz történő látogatást, illetve puszi osztást is beszüntettem. Nagyon várom már a minuszokat, hátha azok kicsit leállítják a bacikat, mert ez a nyálkás, ködös, esős idő a legideálisabb nekik. A híradót ha lehet, akkor inkább nem nézem, de így is sokszor elkapok egy két érdekes előzetest.
Én mindkét tábort megértem, és amondó vagyok, hogy mindenkinek egyéni dolga a mérlegelés, az előnyök illetve kockázatok vizsgálása.
Én személy szerint nem merem vállalni az oltóanyag "kérdőjeles" kockázatait.
Úgy gondolom, hogy ha ne adj Isten mégis megbetegednék, akkor szakszerű, gyors ellátással, illetve gyógyszerekkel kezelhető lesz a betegség. De mint említettem, erre nem is akarok gondolni.
Nem lesz semmi bajunk. Sajnos a Kismamák így is annyi idegeskedésnek, félelemnek vannak kitéve, szörnyű, hogy még ezen a hezitáláson is át kell esnünk.
Neked is és minden Kismama társamnak ésszerű döntést kívánok, teljesen mindegy melyik verziót is választjuk (elvégre a Babájának senki nem akar rosszat), és bízom benne, hogy ennek az egésznek tényleg nagyobb a füstje, mint a lángja.
Üdv: 20 hetes km
Én az első válaszoló kismama álláspontjával értek teljes mértékig egyet! Nem oltatunk, sem magunkat, sem a gyerekeket, inkább konzervatív módszerekkel vigyázunk az egészségünkre, remélem, sikeresen!
Egyébként nem értem magam, miért kattintok rá ezekre a kérdésekre, mert már én is unom kicsit a témát, főleg a félelem -(és már sokszor egyben gyűlölet-) keltést.
Mindenkinek h1n1-mentes téli időszakot és boldog babavárást!
11 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!