Mi a véleményetek a H1N1 elleni védőoltásról? Szerintetek be kellene oltatnom magam 36 hetes terhesen? Melyik lehet a veszélyesebb maga az oltás, vagy a vírus?
Én nagyon ellene voltam (30 hetes terhes vagyok) mindaddig, amíg el nem határoztam a sok kismama beteg után + a csecsemők is akik lélegeztetőn vannak, hogy beoltatom magam. Nincs semmi probléma. Szerintem egyértelmű melyik a veszélyesebb...
Hányan kell még meghaljanak szegény kismamáknak, mire elfogadjuk, hogy oltani kell?! :(
Én tegnap kaptam meg az oltást...igaz nem vagyok kismama....a gyerekeim 2 hete kapták meg.Ne félj az oltástól...szerintem mindenképp oltass,mert az újszülött kisbabád is védve lesz,miután megszületik...Legalább őt tartsd szem előtt!Jobb félni,mint megijedni!
Jó egészséget és sok boldogságot...és jó babázást!
Szia.Én is 36 hetes vagyok.Én nem oltatom magam.Édesanyám egészségügyi nővér,ő nem engedné,nem javasolja,és az orvosom sem tanácsolja.Úgy gondolom már nagyon a vége felé vagyok,ha elkapok valamit még akkor is meg tudnak császározni és antibiotikummal tovább kezelni.Mindig is voltak és lesznek ilyen problémák kismamáknál is.Én próbálok nem annyit ilyen hireket nézni,mert attól csak megőrül az ember,és próbálok pozitivabban hozzáállni dolgokhoz.Életem legszebb élményére készülök,inkább azzal foglalkozom és vigyázok magamra.Lehet hogy le leszek hurrogva,de ez a virus mindig is itt volt köztünk,most meg csak nagy hirét keltik.Mindenki döntse el magában.Én is döntöttem.
Egy 36+6 hetes kismama
Kedves kérdező, fejtsd ki nekem légyszíves, hogy mik az oltás káros következményei! Írd le ide nekem, szeretném tudni.
Utána gondold végig, hogy mik a betegség és a szövődmények káros következményei. (Kismamák halála, magzatok halála, súlyos tüdőgyulladások, tüdőkárosodások, emberek a lélegeztetőgépeken.) Ezeket nyugodtan leírhatod egy papír jobb és bal oldalára.
Majd számold meg, hogy melyik oldalra hány dolgot írtál fel.
21 hetes km, aki oltatott
Èn is nagyon gondolkozom,de itt(Németország)az orvosom mondta ö nem olt,meg nem is ajánlja.De magamnak kell eldöntenem.....Köszönöm szépen.
Azt hiszem nem fogom többé ezeket a kérdéseket elolvasni,mert megijesztenek.
22 hós,26 hetes km.
Kérdező!
Az orvosod be van oltva? Mert ha nem akkor az elkövetkező 4 hétben elég sűrűn fogsz vele találkozni, min heti egyszer, na és simán megfertőzhet. Mint ahogy a kórházban is elkaphatod, vagy a magánrendelőben, a férjed simán haza hozhatja még akkor is ha be van oltva. Kabáton, hajon, bárhol néhány órán át életképesek a vírusok.
Mikor a kicsi megszületik a te szervezeted még jobban legyengül a szülés következtében, vérveszteség stb a picinek meg szinte minimális az immunrendszere újszülöttként.
Na ilyeneket mérlegelnék.
De nagyon elővigyázatosan megvárhatod még a szülést és oltass utána, csak akkor meg mire a védettség kialakul már jócskán tetőzni fog a járvány.
Jól gondold át!
Jó egészséget Nektek!
Szia!Én is a nem oltatók közé tartoztam,de most megváltozott a véleményem.Ma fogom megkapni az oltást,és a párom is,remélem jól döntök,úgy érzem,hogy a betegségtől jobban kell féltenem a babámat,mint attól hogy későbbiekben baja lehet az oltás miatt.
Nagyon-nagyon nehéz dönteni, hiszen nem csak magunkról döntünk, hanem a picikénkről is.
Ne volt egyszerű,de végül Én így döntöttem,így védve lesz fél éves koráig a vírus ellen.
Mert ha megszületik,és a kórházban kap el vmit???
Azt nem tudod megcsinálni, hogy fél évig karanténban tartod a gyerekedet.
Azt gondolom,hogy ez a jobb megoldás.
Egy kis olvasnivaló: [link]
Mindenképpen oltasd be magad.
Több orvossal konzultáltam köztük a SOTE II. igazgatójával is, immunológus főorvossal is és egyértelműen ajánlották az oltást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!