Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Mikor raktátok...

Kismamák! Mikor raktátok össze a kiságyat, mikor kezdtetek igazán készülődni, pakolászni, vásárolni?

Figyelt kérdés
Már van kiságyunk és néhány kis ruhánk.Ennyi.24 hetes vagyok.Készüljek már?
2014. jan. 20. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

szia mi a 20. héttöl veszegettünk néhány dolgot. Mikor 22 hetesen megtudtuk a nemét akkor hoztam el az odaigért ruhákat +babakocsit. Magamnak szépen apránként vásároltam,még mindig nincs meg minden. Mi nem akartunk egyszerre nagyot költekezni minden honapban vettünk valamit. Multhonapban kiságyat. Még nincs semmi összerakva,egyedül a babakocsit takaritottam meg meg ma mostam 2 adagruhácskát. Rengeteget kaptunk,mindent szeretnék átmosni a következő hetekben,mert most hirtelen jött rám a terhesség. Eddig tök fitt voltam most kezd vizesedni a lábam és hamar kifárafok. Érzem hogy nem birok sokmindent amit eddig. Nekünk még hiányzik a kád,pelenkázo,pelenka,ágynemű, meg nekem papucs meg a baba kozmetikumok de azokat ugyis gyerekorvos irja fel. Ja meg gyerekorvost kéne találni. Amugy szerintem minden megvan... ja nekem egy melltarto még kell meg egy hálóing a többi asszem megvan.

33hkm

2014. jan. 20. 15:56
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi a 20on valahányadik héten megkaptuk a kiságyat, babakocsit, csomó ruhát sógornőmtől, mert kertes házból költöztek panelba, és a garázsból nem tudták vinni magukkal ezeket a holmikat. Nem bontottunk ki semmit, itt álltak zsákban.

Most a 34. héten összerakta férjem az ágyat, vettünk pelenkázót, elkezdtem beszerezni a hiányzó ruhákat. Nekiálltam a mosásnak, és mosom a cuccokat a kórházi léthez is lassan, megrendeltük a babhordozót.

Szerintem jobb szépen apránként, hogy ne egyszerre kelljen, mert így 34 hetesen már nagy a hasam, nehezebb mozogni, hamar elfáradok, az a másik, hogy inkább kicsit előbb legyen összekészítve, én nem akartam a végére hagyni, ha esetleg előbb indulna a szülés, nehogy itt álljunk csomag nélkül.

2014. jan. 20. 16:19
 13/19 anonim ***** válasza:

Én is nagyjábol kész akarok lenni a 36.-37.hétig,aztán csak csinosítani kelljen meg apróságok amik elmaradtak. Nagyobb ruhák mosása ilyesmi. Már most nehézkes mozogni és ez késöbb csak rosszabb lesz.

11es voltam

2014. jan. 20. 16:25
 14/19 anonim ***** válasza:
33 hetes leszek csütörtökön. Már minden készen van. A kórházi csomagokat a múlthéten raktuk össze. Ikreket várunk és ha be kell feküdnöm előbb így nyugodtan megyek mert tudom hogy minden készen van. :)
2014. jan. 20. 17:03
 15/19 anonim ***** válasza:

A 17.héttől kezdtem el szépen lassan vásárolgatni. A kiságyat a 34. héten raktuk össze. A mosás-vasalást a 36. héten letudtam. A kórházi csomag nagyrészt össze van rakva, néhány apróságot kell még berakni, és 1-2 babaholmit vásárolni.

Ahhoz képest, hogy jó korán elkezdtem a vásárolgatást, jól elhúztam a végét.

37hkm

2014. jan. 20. 17:24
 16/19 anonim ***** válasza:
Én picit korán álítottam össze a kiságyat, mert mikor megérkezett 19 hetes voltam, és tök jó volt összerakni. Aztán abba "gyűjtöttük" a baba dolgait:-)
2014. jan. 20. 17:37
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ennyien írtatok,még írhattok nyugodtan.Már én is izgalomban vagyok,csak a férjem még korainak gondolja,pedig nem hagyom én sem a végére a pakolászást,mert már most is elég pocakos vagyok,mindenki idősebb terhesnek gondol,szuszogok is már egy kicsit...pedig nem vagyok egyeltalán nagydarab..most mondja az uram,hogy majd áprilisban összerakja az ágyat.Május 12-re vagyok kiírva :)
2014. jan. 20. 19:45
 18/19 anonim ***** válasza:
uuumuntha csak a férjem hallanám. Februárba megcsinálja az ágyat(ő akarya megcsinálni de rávettem hogy vegyünk) márc 15re vok kiirva... ne tuddmeg mennyit könyörögtem neki. Aztán mikor munkatársai sorramondták mesélték hogy mind hamarabb szült akkor elhitte nekem hogyugyérzem 2héttel hamarabb leszbaba..
2014. jan. 20. 20:41
 19/19 anonim ***** válasza:
Utolsó 3 hónapban, mert addig dolgoztam és semmire nem volt időm.
2014. jan. 23. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!