Kismamák! Mikor raktátok össze a kiságyat, mikor kezdtetek igazán készülődni, pakolászni, vásárolni?
szia mi a 20. héttöl veszegettünk néhány dolgot. Mikor 22 hetesen megtudtuk a nemét akkor hoztam el az odaigért ruhákat +babakocsit. Magamnak szépen apránként vásároltam,még mindig nincs meg minden. Mi nem akartunk egyszerre nagyot költekezni minden honapban vettünk valamit. Multhonapban kiságyat. Még nincs semmi összerakva,egyedül a babakocsit takaritottam meg meg ma mostam 2 adagruhácskát. Rengeteget kaptunk,mindent szeretnék átmosni a következő hetekben,mert most hirtelen jött rám a terhesség. Eddig tök fitt voltam most kezd vizesedni a lábam és hamar kifárafok. Érzem hogy nem birok sokmindent amit eddig. Nekünk még hiányzik a kád,pelenkázo,pelenka,ágynemű, meg nekem papucs meg a baba kozmetikumok de azokat ugyis gyerekorvos irja fel. Ja meg gyerekorvost kéne találni. Amugy szerintem minden megvan... ja nekem egy melltarto még kell meg egy hálóing a többi asszem megvan.
33hkm
Mi a 20on valahányadik héten megkaptuk a kiságyat, babakocsit, csomó ruhát sógornőmtől, mert kertes házból költöztek panelba, és a garázsból nem tudták vinni magukkal ezeket a holmikat. Nem bontottunk ki semmit, itt álltak zsákban.
Most a 34. héten összerakta férjem az ágyat, vettünk pelenkázót, elkezdtem beszerezni a hiányzó ruhákat. Nekiálltam a mosásnak, és mosom a cuccokat a kórházi léthez is lassan, megrendeltük a babhordozót.
Szerintem jobb szépen apránként, hogy ne egyszerre kelljen, mert így 34 hetesen már nagy a hasam, nehezebb mozogni, hamar elfáradok, az a másik, hogy inkább kicsit előbb legyen összekészítve, én nem akartam a végére hagyni, ha esetleg előbb indulna a szülés, nehogy itt álljunk csomag nélkül.
Én is nagyjábol kész akarok lenni a 36.-37.hétig,aztán csak csinosítani kelljen meg apróságok amik elmaradtak. Nagyobb ruhák mosása ilyesmi. Már most nehézkes mozogni és ez késöbb csak rosszabb lesz.
11es voltam
A 17.héttől kezdtem el szépen lassan vásárolgatni. A kiságyat a 34. héten raktuk össze. A mosás-vasalást a 36. héten letudtam. A kórházi csomag nagyrészt össze van rakva, néhány apróságot kell még berakni, és 1-2 babaholmit vásárolni.
Ahhoz képest, hogy jó korán elkezdtem a vásárolgatást, jól elhúztam a végét.
37hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!