Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 32 éves vagyok a 4 lombikbébi...

32 éves vagyok a 4 lombikbébi beültetésem lett sikeres . Eddig minden rendben volt a babával de sajnos a 12 hétben a kombinált tesztem 1:90 down kor?

Figyelt kérdés
normális ez alat értem uh, nyaki redő orrcsont látható. A genetikusom ajánlott a magzatvíz levételét amitől nagyon félek hisz a tesztem eredményénél a testsúlyomat 110kg rol elírták 92kg ra?
2014. jan. 13. 17:12
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Kérem a nagytudásút, indokolja meg, hogy ugyan miért lettem lepontozva. Mert én nem hitegetem a kérdezőt, hogy áááá, úgyis biztos minden rendben van?

A Nifty-nek nulla vetélési kockázata van és 99% feletti pontosságú.

Nekem megérné azt a 180-at.

19.

2014. jan. 13. 21:47
 22/44 anonim ***** válasza:
0%
dehát ha 110-ről írták el 98-ra,akkor lehet még rosszabb eredményt kapnál a 110 kg-ra??rengeteg múlik most rajtatok!az egész hátralévő életetek és agyermeké is! mINDENT meg kell tenned hogy kiderüljön hogy beteg-e,bíznod kell a dokidban,több 40 feletti ismerősömnek már szinte kötelezően ajánlották a magzatviz vizsgálatot és egyik se félt hogy baj lesz,én vetetnék le. Vagy ha van drágább más vizsgálat azt is vállalnám gondolkodás nélkül,még hitelre is.
2014. jan. 13. 22:13
 23/44 anonim ***** válasza:

Nem, ha lefelé írták el a testsúlyt, akkor rossz, mert a vérben található eredményeket vetítik a testsúlyra. Nálam is így volt, 8 kg-mal kevesebb érték alapján számolták ki, mint a tényleges testsúlyom. És hatalmas lett a különbség a két eredmény között!

De igazából lényegtelen már, a lényeg, hogy az eredmény biztosan nem pontos, ha ekkora különséggel számolták ki, és egyébként is ez csak egy becslés, statisztikai adatok alapján. Ha benne van a 13. hétben még, akkor lehet még egy vizsgálatot csinálni, én a Rózsakert Med. Centerben voltam, nagyon profik ott is, és pár órán belül megvan az eredmény. Ha viszont idősebb, akkor vagy nifty vagy amnio, ha meg akar bizonyosodni, hogy minden rendben van...

2014. jan. 13. 22:31
 24/44 anonim ***** válasza:

szia! én is lombikos kismama vagyok, jelenleg 17 hetes 5 napos. 37 éves múltam, 38 leszek mikor megszületik a babánk és gondolhatod, 16.lombikra sikerült, mennyire izgultam az eredmény miatt. mi az integrált tesztet kértük, múlt héten jött meg, down szindrómára 1:15 000-hez lett, edwardsra pedig kevesebb mint 1:50 000-hez. Miután az amniocentézis vetélést okozhat és nekem kettő is volt,plussz két méhenkívüli én az amniocentézis helyett,ha nagyon rossz lett volna az eredmény az ún.Prena testet kértem volna. erről olvashatsz a neten, ill.ve a videoklinika oldalán dr.Czeizel Endre is nyilatkozik erről. ez még pontosabb,mint a Nifty teszt, sajnos az ára drágább is, kb. 230 000 forint, mert nem támogatják. viszont nincs meg a kockázat a vetélésre.Állítólag oly hatékony és pontos a vizsgálat (vérvétel egyszerűen),hogy megegyezik az amniocentézis vizsgálati eredményével, csak ahogy írtam, kockázat nélkül! Én megértem a félelmed, hisz 4.lombik volt. ja amúgy én úgy tudom, a testsúly is befolyásolja az eredmény, nem véletlenül kérdezik meg mennyi a súlyod...

de nagyon dicsérik még az Istenhegyi Géndiagnosztikai kp-ban Hajdú dr.nőt! Kívánom a legjobbakat!

2014. jan. 14. 04:40
 25/44 anonim ***** válasza:

Igen, ezért írtam az Istenhegyi Géndiagnosztikát, Hajdú doktornő és Bátrofi doktor is az ország legjobb genetikusai.

Kpasz egy 20 perces nagyon részletes videót, képeket, és a végén átkapcsolnak 4d-re is (igaz, még elég pici a pici). És ez 15ezer ft.

Mindenképpen menjetek el. Mi is elmondtuk miért jöttünk, és kimondottan olyan jeleket, markereket nézett, vizsgált nagyon alaposan, ami a Down-t megerősíti ( orrcsont, 2 ér a zsinórban, ujjperc hiánya, szív,stb.) vagy nem. Persze, az uh nem 100%, de ha nem akarjátok az amniocentézist, akkor mindenképpen megnyugtató és hasznos.

Most rohanok dolgozni, de délután megkeresem a régebbi kérdésemet, és belinkelek pár oldalt az amniocentézisről, olvass utána annak is.

Egyik előző, lombikos válaszoló.

2014. jan. 14. 07:05
 26/44 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm a válaszokat. a tegnapi napon a genetikusom javaslatára meg kertünk a Fetal Medicine Laboratory Kft, hogy a testsulyom javításával végezék el az eredményt. jelenleg 14 hetes kismama vagyok most egyenlőre várok az eredményre meg a 18heti uh ra .nagyon bízok benne hogy jó lesz minden . az istenhegyi géndiagnosztikára azért elmegyek
2014. jan. 14. 08:32
 27/44 anonim ***** válasza:
100%

Nálam ugyanez történt, kombinálva azzal, hogy a súlyom és a terhességi korom mellett az emilcímemet is elírták. Így a 12+0 hetesen levett vérvétel eredményét csak 16. héten kaptam meg. Többszöri kérésre sem javították az adatokat, a telefont felvevő recepciós hölgy mindent megígért, de semmin nem javítottak, írtam emilt arra sem válaszoltak. Ahogyan a súlyod, úgy a terhességi kor is alapvetően befolyásolja a vizsgálat eredményét.

Aztán nem vártam rájuk, hanem elmentünk Hajdú Krisztához az Istenhegyire, félórás ultrahang után minden rendben talált és egyértelműen lebeszélt az amniócentézisről. Én nagyon javaslom neked akár őt, akár a korábban már említett Bátorfi doktort - ha ők úgy látják, hogy lehet gond, akkor azt is meg fogják mondani.

Azt azért nem árt tudni, hogy az amniócentézisnél az orrod alá nyomnak egy nyilatkozatot, amin 1% vetélés mellett van 0,5% fals negatív/pozitív eredmény aránya és amiről senki sem beszél az a koraszülés kockázata. A baráti körünkben van egy baba, aki 6,5 hónaposan született, mert az amniócentézis tűszúrásának a helyén olyan heamatoma lett, ami nem tudott felszívódni és beindította a szülést. Nem olyan veszélytelen, mint ahogy elsőre látszik, ha szükséges, meg kell csináltatni, de nem szabad elbagatellizálni!

Az Istenhegyi mellett szól a doktornő nagyon komoly tapasztalata mellett az is, hogy nálunk van Mo-on a legjobb felbontású, legpontosabb UH gép! Ha lesz következő terhességem biztosan az Istenhegyin fogom kezdeni, mert össze sem lehet hasonlítani a profizmusukat és a gyorsaságukat az FMF-es hozzáállással!

2014. jan. 14. 14:38
 28/44 A kérdező kommentje:

ezt a modositott eredményt kapta ma

életkor 32

testsuly 109kg

papp-a 433.10nmol/l 0.29 mom

szabad b hcg:59.50nmol/l 2.75 mom

nt: 1.20mm 0.87 mom

down kor 1:120

edwards kor 1:50000

2014. jan. 15. 10:44
 29/44 anonim ***** válasza:
Mielőtt minden reményt feladnál, van olyan kolléganőm, aki 1:70 ellenére egészséges babát szült! A MOM az a mediántól való eltérést, a medián a tipikus értéket mutatja a te terhességi korodnak, súlyodnak, életkorodnak megfelelő terheseknél. Nálad a HCG hormon és a PAPP-A tér el az átlagostól. Ezzel szemben a tarkóredő nagyon biztató, nem irigyellek ezért a helyzetért. Én elmennék az Istenhegyire, én Hajdú Krisztinánál voltam, őt bátran ajánlom. Ha indokolt az amniocentézis meg fogja mondani.
2014. jan. 15. 12:21
 30/44 anonim ***** válasza:

Olyat is olvastam, akinek 1:5 arany volt, es egeszseges babaja szuletett.

Ezek becsult ertekek.

Menjetek el az Istenhegyire.

2014. jan. 15. 18:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!