32 éves vagyok a 4 lombikbébi beültetésem lett sikeres . Eddig minden rendben volt a babával de sajnos a 12 hétben a kombinált tesztem 1:90 down kor?
szerintem mindenképp konzultálj az orvosoddal, mert ha jól tudom, a magzatvíz levétel pár %-osan vetélést okozhat (de ennek is kb olyan kicsi az esélye minthogy a picinek baja lesz). Ezért nincs semmi értelme az egész kombináltnak mert úgyis csak esélyeket latolgat (egyébként ismerősömnek az orvosok nyaki redő alapján azt mondták hogy down kóros lesz a gyereke, persze nem lett az). Átverés az egész, csak fizess érte, nem tudnak semmit sajnos, ennyi ma az orvos tudomány. De azért vetesd le a köldök zsinór vért hátha jó lesz valamire. Na persze.
Szerintem ne aggódj, programozd hogy minden rendben lesz, és úgy is lesz :)
Hát én meg úgy tudom, hogy a testsúly igenis befolyásolja a kombinált teszt eredményét.
Nekem közepes kockázatú lett az eredmény (1:360), 8 kg-mal volt elírva az eredményem. Továbbmentünk, 13. héten csináltattunk egy komolyabb helyen egy kiterjesztett kombinált vizsgálatot, ahol már az egy órás uh után mondták, hogy minden rendben, majd megismételték a vérvételt is, már a jó súlyommal kiszámolva tökéletes eredményem lett (1:17070). Kicsit más, nem???
Egyébként a dokit meg is kérdeztem, hogy befolyásolja-e az elírás, azt mondta, hogy igen, 8-10 kg már befolyásolja az eredményt!
Nekünk szerencsénk volt, hogy még időben tovább mentünk, mert csak a 13. héten lehet megcsinálni, gondolom már idősebb vagy, vagy nem?!
csináltass integrált tesztet, az pontosabb, mint a kombinált
esetleg nifty-t, ha belefér anyagilag
Szia, 33 éves vagyok, lombikos kismama, én integrált tesztet csináltattam, Down-ra 1.170-hez lett az arány.
Akkor rászálltam a témára, mindent megnéztem, fórumokat olvastam, és valóban, ezek a tesztek becsült értékek, kor, testsúly, lombik vagy nem, minden befolyásolja, és egy becsült érték. Én eleve a korom, a túlsúlyom és a lombik miatt kellett volna, hogy számítsak is ilyen eredményre, de azért nagyon idegesek lettünk.
Elmentünk az Istenhegyi Géndiagnosztikába, és ott egy nagyon alapos ultrahang vizsgálat volt, amin mindent megnéztek.
A magzatvíz vételt mi is átgondoltuk, de annak van vetélési kockázata, és nem akartuk megkockáztatni, úgy, hogy éveket vártunk a babára és keresztül mentünk a lombikon, az a másik, hogy ha kiderült volna bármi is, nem tudom, mit tettünk volna...
Szóval menj el az Istenhegyibe, mi Bátorfi doktornál voltunk, őt meleg szívvel ajánlom Neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!