Igaz hogy a magzatvédő vitaminoktól (pl:Elevit) óriás babák születnek?
Figyelt kérdés
23 hetes terhes vagyok és már kezdettől fogva szedem az Elevitet minden nap. Azt mondta az egyik ismerősöm hogy lassan abba lehet hagyni mert állítólag ha terhesség végéig szedem akkor a baba nem lesz normál méretű hanem lehet akár 5-6 kilós is ez igaz???2014. jan. 6. 13:31
2/17 Ananke válasza:
Én Gravidát szedtem végig,és szedek most is.2 hónapos a babám.De abszolút nem lett nagy baba. 3100 gramm és 54 cm volt.Szóval szerintem nem igaz.Vagy lehet,hogy vitamin függő,azt nem tudom.
3/17 anonim válasza:
Nem ,akkor tele lennének a kórházak 5-6kilós babákkal,mert elég sokan szednek magzatvédő vitaminokat! Ha a doki azt javasolja,hogy szedd akkor szedd, az enyém megnézte a vérképemet (is) és azt mondta,hogy nincs szükségem semmire!
4/17 anonim válasza:
Valamennyit befolyásolhat, de csak az Elevittől nem lesz óriásbabád. Akkor lesz nagy babád, ha genetikailag ez jellemző rád, illetve ha pl. cukorbeteg vagy, vagy esetleg nagyon sokat hízol a terhesség alatt, minden más hatás jóval kisebb ezeknél.
5/17 anonim válasza:
Én is hallottam erről. Dokim szerint hülyeség. Ismerek olyat, aki szedte és tök normál súlyú babája lett. Első terhességem alatt végig szedtem, kislányom 4050 grammal született. Most ismét kismama vagyok és úgy döntöttem, hogy 16.hétig szedem a vitamint. Most különösen fontos, hogy kisebb legyen a baba, mert először császárom olt és ha most nagy súlyt becsül a doki nem fogja engedni a sima szülést. Pedig nagyon erre készülünk, ez az álmom. Szóval én most kipróbálom így és inkább zsák szám eszem a gyümit meg magnéziumot szedek.
6/17 anonim válasza:
Régen, amikor divatba jött a magzatvédő vitamin, és csak 1-2 volt piacon, akkorában valóban sok volt a nagy baba. Hallottam, ahogy ezeket Maternás babáknak hívták. Ami alapvetően nem kizárt, hiszen, még csak akkoriban kezdett el terjedni ez a fajta vitamin. Nem volt nagy tapasztalat, nagy múlt.
Mára viszont sokkal több ilyen készítmény van a piacon, és szerintem egy cég sem merné felvállalni, hogy az ő készítményétől nagy babák szülessenek, illetve hogy ne tegyen ellene.
mellesleg én nem is igazán hiszek ezekben a vitaminokban, kiegészítőkben. De persze én is szedtem, mert a dokim mondta, én meg úgy tettem.
7/17 anonim válasza:
Baromság!!!! Muszáj szedni, mert nagyban segíti hogy a szervezetedben kellő mennyiségű vitamin legyen amig a baba összes szerve kifejlődik. ez kb. a 12. hét utána már csak súlyban méretben gyarapodik. A 12 hét után elegendő minden másnap szedni, ha csak az orvos másként nem írja elő.
8/17 anonim válasza:
Nem. Elevitet szedtem végig, 16. hétig naponta, aztán 2 naponta. A gyerekem 49 cm, 3470 gr -al született.
10/17 anonim válasza:
Elevitet szedtem végig. 3350grammal született a kislányom. Mondhatni nagykönyvbe illő ez a súly. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!