Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magzatvédő vitamint meddig...

Magzatvédő vitamint meddig érdemes szedni? (elevit)

Figyelt kérdés
2013. aug. 29. 12:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Egészen a szoptatás abbahagyásáig érdemes szedni.

Sőt én nem szoptattam, 3 hét után el is apadt a tejem, de a 6 hetes kontrollon azt mondta a doki hogy ha van még vitaminom szedjem be.

2013. aug. 29. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:
Az orvosom azt mondta, hogy a terhesség előtt legalább egy hónappal kezdjem el szedni, és legalább az első 12 hétben szedjem.Most a második trimeszterbrn már csak két naponta szedem, meg mellé naponta vasat, magnéziumot, és C-vitamint szedek.
2013. aug. 29. 13:10
 3/11 anonim ***** válasza:

Én terhesség előtt már 7 hónappal szedtem,gondolván rögtön összejön a bébi. Hát nem,szóval jól felszívtam magam a terhességre vitaminnal. Érdemes már a tervezés időszakában elkezdeni a vitamint. Én gravidát szedtem, jobbnak találtam mint az elevitet. Egészen 12 hetes pocakos koromig szedtem,majd lassan(nem hirtelen) hagytam abba úgy hogy 2-3 naponta szedtem csak.

Szoptatás alatt is szedtem de csak annyit ami megmaradt. Kb 20 szem.

2013. aug. 29. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:
36%
A 12. hétig ajánlják, most már egyre többen. (Kivéve ugye akik ebből élnek.) A 12. hét után már semmiféle betegségtől nem véd, és ha normálisan táplálkozol és szedsz folsavat felesleges. Ráadásul a hízékony babák híznak tőle, nem véletlenül szólnak az orvosok az UH-k után rengeteg kismamának, hogy hagyja abba a terhesvitamin szedését, de minimum csökkentse az adagot.
2013. aug. 29. 13:24
 5/11 anonim ***** válasza:
30%
Nem kell terhesvitamint szedni, csak figyelni kell az étkezésre. Nekem sem az orvos sem a védőnő nem erőltette. Nem hiába kívánós egy kismama. Ha valamire szüksége van a szervezetnek azt úgy is megeszed, ráadásul a babának megy az összes "jó" dolog így ő nem szenvedhet hiányt. Egyedül a magnézium fontos és 12. hétig a folsav :-) Persze akinek nincs lehetősége egészségesen étkezni, az szedjen vitamint addig ameddig akar :-)
2013. aug. 29. 13:31
 6/11 anonim ***** válasza:

Az egészséges étkezés csak akkor állja meg a helyét, ha az étel tényleg az. A városi zöldség-gyümölcs felhozatal egy vicc, sosem alapoznék rá, hogy abban van bármi vitamin. Vidéken talán még van lehetőség igazi növényeket enni, nem felfújt, színezett cuccokat.

Én is Elevitet szedek, orvosi javaslatra. Teherbeesés előtt 3 hónappal kezdtem és a szoptatás végéig biztosan fogom is.

2013. aug. 29. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
88%

A babák NEM híznak a vitamintól, orvos véleménye is ez:

1.

[link]

2. 15:30-tól:

[link]

2013. aug. 29. 13:58
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2013. aug. 31. 08:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Engem nem győznek meg a youtube-orvosok, jobban bízom a sajátjaimban. :)
2013. aug. 31. 10:30
 10/11 anonim ***** válasza:
2013. szept. 2. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!