A terhesség hányadik hetéig érdemes magzatvédő vitamint szedni?
Úgy hallottam, hogy ha végig szedem, akkor "óriásbébi" várható, és igazán csak az első harmadban fontos a vitamin. Ráadásul szedek mellette Ferro-folgammát, Magne B6-ot, C-vitamint orvosi, védőnői előírásra.
Viszont több olyan anyagot is tartalmaz a tabletta, ami egyébként is hasznos az embernek, és szerintem a kisembernek sem árthatok vele.
Szia!
A teherbeesés előtt érdemes elkezdeni a magzatvédő vitamonok szedését és ténylegesen az első 3 hónapban kell szedni, mert akkor fejlődnek ki a pici szervei és végülis az lenne a célja, hogy bizonyos fejlődési rendellenességeket megelőzzön. Viszont szerintem nyugodtan szedheted végig a terhesség alatt és a szoptatás alatt is, én nem hiszem, hogy óriásbébi születne tőle és azt sem tapasztaltam, hogy többet híztam volna. Én a Gravidát szedem és mellé nekem is felírták a Ferro-folgammát, ill. Magne B6-ot. Üdv. 25. hetes kismama
Én sem előtte,sem közben nem szedtem semmi ilyet.Egy orvos sem mondta,hogy kellene.Van orvos a családban,kettő is...Ferrofolic-ot írtak fel vas és folsav pótlásra,de semmi más.
Egyik ismerősöm végig szedte a terhesvitaminokat,és mindkét gyermeke 5 kiló(!!!) körül született...Persze nincs hivatalos bizonyítottsága ennek a dolognak,de tény,h ilyen tendenciát mutatnak az adatok.
én szedtem előtte is és most is szedem (5 hónapos és 2 hetes terhes vagyok). Van olyan ismerősöm, aki nem szedett semmit és 5 kg feletti babája lett.
Szerintem az, hogy beszedjük a kellő mennyiségű vitamint az nem árt a babának. Amúgy sem táplálkozunk olyan változatosan, hogy mindenféle vitaminból minden nap bevinnénk a kellő mennyiséget. Ártani nem árt.
Én szedem az Elevitet, a Magne b6-ot és Martofel fort(vastabletta). Hízni sem híztam eddig csak 4 kg-ot. Tehát a babám az átlagnak megfelelő méretekkel rendelkezik.
Dönts belátásod szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!