Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség hányadik hetéig...

A terhesség hányadik hetéig érdemes magzatvédő vitamint szedni?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy ha végig szedem, akkor "óriásbébi" várható, és igazán csak az első harmadban fontos a vitamin. Ráadásul szedek mellette Ferro-folgammát, Magne B6-ot, C-vitamint orvosi, védőnői előírásra.

Viszont több olyan anyagot is tartalmaz a tabletta, ami egyébként is hasznos az embernek, és szerintem a kisembernek sem árthatok vele.

2008. jan. 23. 15:16
 1/6 anonim ***** válasza:
A legtöbb magzatvédő vitamin a szoptatás ideje alatt is ajánlatos, hogy a baba a tejcivel akkor is megkapja a szükséges anyagokat,ha az anyuka nem tud úgy táplálkozni, de a Te egyéni döntésed, szeded-e vagy sem.Sztem érdemes végig, bár én nem hiszek az óriásbébis dologban,hallottam róla,de sok ellenérvet is,van aki sosem szedett magzatvédőt,és nagy babája lett.Amúgy nem bizonyították ezt a dolgot, mármint az óriásbabákat.Tégy belátásod szerint,mert itt mindenkinek más a tapasztalata, és konzultálj az orvosoddal.
2008. jan. 23. 15:21
 2/6 anonim válasza:
Én 14 hetes vagyok és egyáltalán nem szedtem magzatvédőt. Az orvosom nem is említette, hogy kéne szedni ilyesmit. De azt hallottam, hogy az első három hónapban van rá nagy szükség a folsav miatt. Én megmaradtam a természetes alapanyagokból készült vitaminoknál és táplálékkiegészítőknél. Mindenki maga dönti el. Az lesz a jó, amit te annak találsz.
2008. jan. 23. 15:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A teherbeesés előtt érdemes elkezdeni a magzatvédő vitamonok szedését és ténylegesen az első 3 hónapban kell szedni, mert akkor fejlődnek ki a pici szervei és végülis az lenne a célja, hogy bizonyos fejlődési rendellenességeket megelőzzön. Viszont szerintem nyugodtan szedheted végig a terhesség alatt és a szoptatás alatt is, én nem hiszem, hogy óriásbébi születne tőle és azt sem tapasztaltam, hogy többet híztam volna. Én a Gravidát szedem és mellé nekem is felírták a Ferro-folgammát, ill. Magne B6-ot. Üdv. 25. hetes kismama

2008. jan. 23. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Én sem előtte,sem közben nem szedtem semmi ilyet.Egy orvos sem mondta,hogy kellene.Van orvos a családban,kettő is...Ferrofolic-ot írtak fel vas és folsav pótlásra,de semmi más.

Egyik ismerősöm végig szedte a terhesvitaminokat,és mindkét gyermeke 5 kiló(!!!) körül született...Persze nincs hivatalos bizonyítottsága ennek a dolognak,de tény,h ilyen tendenciát mutatnak az adatok.

2008. jan. 23. 15:50
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

én szedtem előtte is és most is szedem (5 hónapos és 2 hetes terhes vagyok). Van olyan ismerősöm, aki nem szedett semmit és 5 kg feletti babája lett.

Szerintem az, hogy beszedjük a kellő mennyiségű vitamint az nem árt a babának. Amúgy sem táplálkozunk olyan változatosan, hogy mindenféle vitaminból minden nap bevinnénk a kellő mennyiséget. Ártani nem árt.

Én szedem az Elevitet, a Magne b6-ot és Martofel fort(vastabletta). Hízni sem híztam eddig csak 4 kg-ot. Tehát a babám az átlagnak megfelelő méretekkel rendelkezik.

Dönts belátásod szerint.

2008. jan. 23. 18:37
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én az első 3 hónapban kétnaponta szedtem,most úgy 3 naponta.A doki és a védőnő is azt mondta,hogy ez így jó.Én nem vagyok vitamin párti,de azért biztos ami biztos párnaponta beszedem.Végülis tényleg nem táplálkozunk már úgy,mint az elődeink,no meg már a zöldségek,gyümölcsök sem olyan természetesek és vitamindúsak,mint rég.Szerintrem is ahogy érzed!
2008. jan. 23. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!