Férfiasabb mentalitású, terhes hölgyek?
A nagy átlaghoz képest úgy érzem, hogy jóval férfiasabb a gondolkodásmódom, inkább realista, mint érzelmi beállítottságú vagyok.
A becézett szavak, elérzékenyülés távol áll tőlem.
Szívesen beszélgetnék, ismerkednék hasonló beállítottságúakkal. Májusra vagyok kiírva, első gyerek - így nem vagyok túl tapasztalt a babákkal kapcsolatban.
Férjem már hülyéskedett, hogy ahogy a kutyánál fegyelmező eszköz volt az pofába vízpermet és a kavicsos flakon rázása, biztos reflexből ezeket veszem elő, ha arra kerül a sor :)
Szavak becézése: hobbi szinten foglalkozom nyelvészettel és ha belegondoltok, a gyereknek MINDEN szó újdonság. Az a négy lábú, szőrös, nyávogó izé névtelen, mi nevezzük el macskának vagy cicának.
Ezért tartom furcsának, amikor rám szóltak, hogy gyerek előtt ne használjak idegen szavakat. Miért ne? Maximum a hossza lehet korlát, az eredete nem. Ha a pöttyös labda pöttyös hexaéder lenne, akkor azt tanulná meg.
Az enyémek már nagyobbak (középsős + elsős), és én sem vagyok gügyögős anyuka, no meg mások ugyulibugyulizását is nehezen viselem.
A csúcs az volt, amikor az első gyerekemmel hazajöttünk, anyósom volt itt segíteni, és kezében a gyerekkel átkiabált nekem a másik szobába: "Anya, bekakiltam!" Jesszusom.
A másik, a nagyobb gyerek kétéves korából: "Szobatiszták vagytok már?" Mondtam, én már igen, a lányom még nem.
Amitől még frászt kapok, az az, amikor E/3. személyben beszélnek magukról a felnőttek a gyereknek. "Gyere ide, anya segít felöltözni." Elvileg ez azért van, mert amíg picik, túl elvontak nekik a személyes névmások, de nem tudom... mindkét gyerekem másfél éves korában simán megmutatta, ha kérdeztük, hogy "hol van a te lábad? hol van az én kezem?" pedig nem szuperzsenik.
Az idegen szavakról: nem értem, miért jobb gügyögni a gyereknek, mint idegen szavakat mondani. Miért jobb a "hamizik" meg a "csücsükél"? Formabedobózás közben simán használtam az "ellipszis" szót, a gyerek tök természetességgel használja :)
utolsó vagyok
Ja, meg a hangutánzó megnevezések... Mi nem hívtuk a kutyát úgy, hogy "ott a vau-vau", hanem azt mondtuk: ott a kutya, és azt mondja, hogy vau-vau. Vagy ott az óra, és azt mondja, hogy tik-tak. Nem hülye az a gyerek, megértette :)))
Most hú, de tudomyányos leszek! Én is egyszer megkérdeztem egy ismerős gyermekorvost, hogy a legtöbb nő miért E/3-ban beszél a gyerekéhez ("adj nekem egy puszit" helyett "adj anyának egy puszit"), és erre azt válaszolta, hogy azért, mert így a gyerek jobban össze tudja kötni az "anya" szót az anyjának a személyével.
Aham, okés, ebben még látok is valamennyi rációt. De ha a játszótéren találomra megkérdeznétek 10 anyukát, hogy miért E/3-ban beszél magáról a gyerekének, akkor abból maximum 0 anya adná a fenti tudományos választ. A többi 10 meg "ööö...hááát... csakmerizé..."
Off: Anno volt egy 4 év körüli szemüveges, bamba kislány a téren, és az ottani fiúk mindig heccelték őt. Az egyik odasúgta neki, hogy menjen oda az egyik bandataghoz, és anyázza le. A kis Gabika meg odament, meghúzogatta a pulcsija szélét, és megszólalt, hogy "aanyaaa" :D
Ismerek egy sräcot, a fiät Kevinnek hivjäk, a gyerek 18 eves, de meg mindig ugy kiabäl utäna hogy Kevinke :S
A hideg räz töle, szerintem ezt a nevet nem nagyon kene becezni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!