A 3. Babát hogy fogadták a nagyszülők?
Kedves Kérdező! Teljesen megértelek, sajnos nálunk is ugyanez volt:(
Terhes lettem (nem volt ugyan tervezett) de én nagyon örültem. Férjem először sokkot kapott, mert a kisebb is még csak 6 hónapos volt, de aztán már tervezgette az életet 3 gyerekkel.
Na de amit anyámtól kaptam, azt soha nem felejtem el:( Ugyanaz volt mint a 9-es válaszolónál. Sőt mi több, térden állva könyörgött, hogy vetessem, mert mi lesz velem ha elhagy a férjem, már most tiszta idegroncs vagyok 2 gyerekkel, mi lesz ha 3 lesz. Meg kicsinálom a férjemet, belehajszolom a stresszbe, hogy eltartson minket, manipulálta a férjemet is rendesen, hogy rávegye, hogy ő se akarja a gyereket. Annyit de annyit sírta, hogy elmondhatatlan, a 6. héten pedig elvetéltem...
Ennek lassan már 1 éve de soha nem fogom tudni elfelejteni. Nem mondtam le a 3. gyerekről, 2-3 év múlva lehet bevállaljuk, de az tuti, hogy nem fogom elmondani, csak ha már betöltöttem a 12. hetet, na akkor pampoghat a család, hogy vetessem el.
Hozzáteszem, soha de soha nem segít nekünk senki, anyagilag sem, nem értem mire volt ez a kirohanás. És a legborzasztóbb mindenki megkönnyebbült és örömtáncot járt mikor elvetéltem.... Jött anyám a hülye szövegével, hogy a sors is így akarta meg a lehető legjobb dolog történ velem. Hát ezt inkább nem kommentálom...
Nagyon nagyon sajnalom hogy ez tortent!
Huu akkor probalok kevesbe idegeskedni anyu miatt:(
De bant hogy csak az anyagiakat latja a gyerekben;(
A nagyobbik kislanyom marciusban lesz harom eves.
a kicsi most toltotte az egy evet decemberben. 21honap van koztuk. Most a pici es a "kozepso" kozott 19honap lenne
Akkor hasonló korú gyerekeink vannak...
Nekem 3 lesz a lányom és másfél lesz a fiam, köztük is 19 hónap van.
Amúgy ti terveztétek a harmadikat?
Ja és Neked van segítséged? Vagy egyedül kell megoldanod a 3 gyereket?
Nekem sajnos semmi segítségem, anyósom tojik a családra, anyukám meg munkamániás, szóval rá sem tudok számítani, de amiket kaptam tőle mikor mondtam, hogy jön a 3. baba, már nem is szeretnék rá számítani:(
De nem is szeretném a segítséget, most sincs. Ezért gondoltam majd 2-3 év múlva a harmadikat, hogy a már meglévő kettő is nagyobb legyen egy kicsit és könnyebb legyen az élet velük. (sajnos férjem is oda van reggeltől estig)
Bocs hogy cdak most irok.
Nincs segitsege. Parom kulfoldon, anyosomek hagyjuk....
az en szuleim messze...
szoval egyeful...
1eve rendszeresen szedem a fogamzasgatlot. Elotte spiralom volt csak le kellett venni mert elmozdult es majdnem elvereztem.
Nalunk nem egeszen ez a sztori de hasonlo. Az en lanyom ( meg csak o van) jovoheten lesz 1 eves. A ferjem nagyon szeretne par ev mulva masodik babat, es ezt nem is titkolja senii elott. A szuleinek mondta mar. Az anyja teljesen kikelt magabol h ertelmes ember a mai vilagban nem vallal ket gyereket es a tobbi blabla szoveg h nem azok az idok vannak mint akkoriban. Hozzatennem o is ket gyereket szult es ezzel vagott vissza, mintha a 80 as evekben mikor szult aranyat zabaltak volna. Na mindegy. A lenyeg mar most h terhes sem vagyok jott oda hozzam h a fia ne hallja es tiltotta meg h valaha is vallaljunk masodik babat. Total kiakadtam tole. Nem mintha felelotlenul vallanank masodikat ha nem telik ra de ha ugy allunk majd igenis ossze fogunk hozni meg egy gyereket, de mar elore felek a reakciotl h milyen stilusban fogja fogadni. Ezzel mar most elasta magat a szememben.
Nem ertem miert kell igy viselkedni. Ti se masnak a nyakara vallaltatok mert mint irjatok is h magatok avgytok ( hozzateszem nekem sincs semmi segitsegem csak neha anyu ha raer) mindent megoldotok, neveles, anyagiak es ha nektek is belefer meg egy akkor csunyan fogalmazva nekik mi kozuk hozza???? Volt olyan nekem is h olyan beteg voltam h felallni sem birtam a laztol tudta nagyon jol anyosom, a ferjem dolgozott es nem jott volna el egy percre sem dolgozni megoldottam, nem is mintha vartam volna h jojjon de akkor mit szol bele? Ugyse kerem es nem is szamithatok arra h segit.
Ne is idegesitsd fel kerdezo magadat ezen neh a picurnak baja essen. Ne is foglalkozz veluk hiszen nem vesz reszt a dologban. Ha ti akarjatok csakis ez szamitson. Majd tullep ezen de az tuti felejteni nem fogod a dolgot. Kitartast.
:-(
Én mit szóljak? Párom anyja egyértelműen megmondta, hogy ő csak a lányától akar unokát, a fiától nem. Pontosabban a következő unokát is a lányától akarja. Hogy érthető legyen a dolog, én nő vagyok, és a páromék ketten vannak testvérek: ő meg a húga. És a húgáéknak már van egy gyereke, akiért a párom anyja anyagilag is, és emberileg is mindent megtesz, a józan észen is túl. Az a gyerek a szemük fénye, és ha elköhinti a kisgyerek, hogy 40 ezer ft-os játékot akar, akkor a nő megveszi neki. Közben meg a páromtól szedik el a pénzt, arra hivatkozva, hogy neki támogatnia kell a húgát.
Nálunk nagyon örült a harmadik babának az összes nagyszülő, de mi utaltunk is rá azelőtt, hogy három gyermeket tervezünk.
Egyedül a nagymamám kellemetlenkedett először, hogy majd hogy fogom bírni, stb., és ez borzasztóan rosszul esett, de tőle nem is vártam mást. Most már persze odáig van a babánktól (azóta már megszületett, 5 hónapos).
Sajnálom, hogy nálatok így fogadták, remélem, jobb lesz a helyzet később!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!